Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Hold dig opdateret om vores arbejde med arkitektur i hele Skandinavien.

Besøg vores presserum

Nyheder

  Vraa Skole Vraa 0082 Anette Roien red
  Danmark | 17.11.2021

  Vrå Skole og Børnehus står færdig i Hjørring

  Sammen med NCC, JAJA Architects, Søren Jensen A/S og Hjørring Kommune har vi skabt Vrå Skole og Børnehus. Et unikt projekt, der sætter fokus på børns leg, læring og udvikling og samler en bred vifte af tilbud for byens borgere på tværs af alder. Som del af skolen opføres således et børnehus samt tilhørende bibliotek, idrætshal og udendørs aktivitetslandskab – alt sammen i tæt samspil med de naturskønne omgivelser. Skolen er opført til DGNB Guld.

  Læs mere om projektet

  1 3230 martingravgaard 2400px
  Danmark | 15.11.2021

  Vi har deltaget i AU Challenge

  Vi deltog i dette års prestigefyldte AU Challenge. Her fik over 100 studerende fra hele Aarhus Universitet netværk og erfaring med at bringe deres viden i spil ved at løse cases for virksomheder inden for rammerne af FN’s verdensmål. Sammen med Aarhus Lufthavn og Aarhus Universitetshospital var vi blandt de virksomheder, som de studerende kunne vælge at arbejde sammen med i konkurrencen. Det hele kulminerede i et stort finaleshow d. 12. november, hvor de tre bedste hold blev udnævnt og fik overrakt en pris på 10.000 kr.

  Læs mere om konkurrencen

  1 Mads Nygaard AART 2017 kopier beskaaret
  Norge | 10.11.2021

  Vi taler om udviklingen af Vikingetidsmuseet

  I sidste uge talte partner og arkitekt Mads Nygaard til et seminar sammen med professor i arkæologi ved Kulturhistorisk Museum Oslo, Jan Bill, om mødet mellem arkitektur og arkæologi i den kommende udvidelse af det ikoniske Vikingetidsmuseeum i Oslo. Det rummer Norges vigtigste bidrag til verdens kulturarv, og med den kommende udvidelse og ombygning løftes det fra et nationalt museum til et internationalt førende videnscenter.

  Strandbakkehuset Architecture masterprize 2021 web
  Danmark | 03.11.2021

  Strandbakkehuset hædret af Architecture Masterprize

  Strandbakkehuset i Rønde er blandt vinderne af verdensomspændte Architecture Masterprize i kategorien ”Healthcare and Wellness blandt mere end 1.000 indstillede projekter. Som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark er Strandbakkehuset skabt til at give rum for liv, leg og lindring og på den måde tilbyde et livsvigtigt hjem for børn, unge og familier i en svær og sårbar livssituation. Strandbakkehuset er skabt i samarbejde med Arne Elkjær og CJ Group for Hospice Djursland.

  Nyhed Knaek Cancer AART Website
  Danmark | 28.10.2021

  Vi står sammen i kampen mod kræft

  Vi står sammen med resten af Danmark, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43. Det gør vi igen i år med en donation på 100.000 kroner. For kræft rammer bredt og mange. Det er en sygdom, som rammer hver tredje af os og gøre alle andre til pårørende. At komme kræften til livs er derfor en fælles sag, som kræver en fælles indsats. En indsats, som vi stolt støtter i håbet om at gøre en positiv forskel for alle med sygdommen tæt på livet.

  Læs mere

  1 NYE AART HHM 19 H
  Danmark | 18.10.2021

  Nye nomineret til Byens Bedste Byudvikling

  Den fremvoksende bæredygtige by Nye er nomineret til ’Byens Bedste Byudvikling 2021’ af avisen Aarhus Stiftstidende, som med prisen ønsker at fremhæve nye oplevelser og steder, der har skabt friske muligheder og perspektiver for livet i Aarhus. Som en del af udviklingen af Nye, har vi skabt 50 rækkehuse og etageboliger, hvor alt fra indsamlingen af regnvand og brugen af træ, til de mange fælles faciliteter, skal gavne livet, fællesskab og miljøet. Afstemningen løber frem til den 5. november.

  Afgiv din stemme

  Aart Stemning F3 I0810 Low
  Danmark | 13.10.2021

  Vi bidrager til antologi om arkitektur og antropologi

  Vores ph.d.-studerende Mia Kruse Rasmussen har bidraget til den nye antologi ’Architectural Anthropology: Exploring Lived Spaces’, hvor hun sammen med sin medforfatter Turid Øien udforsker effekten af indeklima for menneskers hverdag, og hvordan de gensidigt påvirker boligen og indeklimaet. Antologien, der udgives d. 14. oktober, har til formål at forme en ny tværdisciplinær måde at arbejde med både arkitektur og antropologi, så de skaber størst mulig effekt for vores samfund, miljø og økonomi.

  1 Pakhusene AART
  Danmark | 08.10.2021

  Nye og Pakhusene hædret af Aarhus Kommune

  Ved uddelingen af Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2021 modtog vi to – af de i alt tre – hovedpriser. Det gjorde vi for vores bidrag til den bæredygtige bydel Nye nord for Aarhus og vores design af det kombinerede bolig- og kontorbyggeri Pakhusene på Aarhus Ø. Begge byggerier blev hædret for deres bæredygtige og fællesskabende kvaliteter. Kvaliteter, som ifølge Aarhus Kommune skal stå som inspiration for bygherrer og bidrage til at fremme Aarhus som international arkitekturby.

  Velux Daylight Symposium 2015 Stina Holm Jensen krediteres VELUX Group eller VELUX Daylight Symposium 2015 beskaaret
  Danmark | 05.10.2021

  Udforsker energirenoverings potentiale for social bæredygtighed

  I en nyudgivet artikel for tidsskriftet ’Indoor & Built Environment’, udforsker vores ph.d.-studerende Stina Rask Jensen i samarbejde med Steffen Petersen, Charlotte Gabel og Poul Henning Kirkegaard, hvordan vi, i stedet for kun at fokusere på en reduceret elregning, bør bruge renovering som katalysator for at forbedre beboernes trivsel og skabe større effekt for samfundet og miljøet på lang sigt. Artiklen er resultat af et tværfagligt studie med Aarhus Universitet, og er en del af projektet ReVALUE, som er støttet af Innovationsfonden.

  Skovde visualisering 20210922
  Sverige | 04.10.2021

  Vi vinder konkurrence om rækkehusprojekt i Skövde

  I samarbejde med Fiskarhedenvilla har vi vundet konkurrencen om at udvikle otte rækkehuse af træ, som en del af Skövde Kommunes udviklingsplan for bydelen Trädgårdsstaden. Inspireret af de klassiske, svenske træhuse, er husene beklædt i lyse træpaneler, som er med til at give dem et blødt og naturligt udtryk, der binder husene til deres placering på en træbeklædt skråring. Mens bygningens L-form sikre optimale dagslysforhold og rum udenfor til bil og cykler.

  1 Nicolinehus AART Anette Roien
  Danmark | 01.10.2021

  Nicolinehus rejser sig nu i sin fulde højde

  I går holdt vi rejsegilde for Nicolinehus, der nu har nået sin fulde højde med det sidste element på 17. etage monteret. Nicolinehus er et nyt bolig- og erhvervsbyggeri i hjertet af Aarhus Ø- formet af pulsen af midtbyen og forenet med livet ved vandet. Størstedelen af de to bygninger, der udgør Nicolinehus, er derudover blevet købt af Formuepleje for næsten en mia. DKK., hvilket gør det til den største samlede ejendomshandel i Aarhus nogensinde. Vi har udviklet projektet i sammen med Bricks, Schønherr, NIRAS, Rambøll og NCC, og det forventes at stå færdig i december 2022.

  4 Strandbakkehuset TH 2159 H
  Danmark | 27.09.2021

  Strandbakkehuset hædret ved Global Architecture & Design Awards

  Børne- og ungehospicet, Strandbakkehuset, modtager andenprisen ved dette års Global Architecture & Design Awards i kategorien ’Healthcare & Wellness (Built). Med prisen sætter den internationale anerkendte arkitekturplatform Rethinking the Future fokus på de arkitektur- og designprojekter, som med deres innovative og inspirerende evner, er med til at skabe positiv forandring i verden. Visionen bag Strandbakkehuset, som det første nybyggede hospice af sin slags i Danmark, var at skabe et sted, som ikke handlede om tab, men om liv, leg og lindring.

  Riksbyggen Aastraaket Vy Oversikt Zynka Visual 02 H
  Sverige | 23.09.2021

  Vi udvikler Åstråket i Eskilstuna

  I samarbejde med Riksbyggen og Kungsladan Landskapsarkitektur skal vi udvikle Åstråket – et boligbyggeri med 36 lejligheder, der har til formål at tilføre nyt liv til Eskilstunas gamle industrikvarter, Munktellstaden. Med sine røde tegl, ståldetaljer og metalplader, trækker bygningen tråde til kvarterers industrielle arv og historiske værksteder. Med Eskilstunafloden og frodige trækstier i baghaven, samt en fælles gårdhave og to altaner pr. lejlighed, giver Åstråket masser af plads til at nyde naturen i gåafstand til både skole, kultur og sport.

  Læs mere om projektet

  1 Strandbakkehuset TH 0207 H plan award
  Danmark | 16.09.2021

  Strandbakkehuset hædret ved PLAN Awards

  Børne- og ungehospicet, Strandbakkehuset, har fået en ”Honorable Mention” ved dette års the PLAN Awards blandt mere end 1.600 indstillede projekter. Som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark er Strandbakkehuset fremhævet for at have skabt positiv forandring ved at give rum for liv, leg og lindring og på den måde tilbyde et livsvigtigt hjem for børn, unge og familier i en svær og sårbar livssituation.

  1 Billund Torv Martin Schubert 04 Low
  Danmark | 14.09.2021

  Butikstorvet I Billund nomineret til international arkitekturpris

  Med the International Urban Project Award hædrer to af verdens førende arkitekturmagasiner, Bauwelt og Word Architecture Magazine, hvert år byrum og bygninger, der på enestående vis har formået at transformere byer verden over. Som det første danske projekt kan Butikstorvet løbe med prisen. Af juryen fremhæves det for at samle mennesker i alle aldre gennem en bred vifte af grønne og rekreative rum med fokus på leg, læring og kreativitet. Projektet er skabt i samarbejde med KIRKBI, Gustin Landskab og Sweco, og prisen uddeles i Shanghai den 2. november.

  Nye Etape 1 2 AART 037 Low
  Danmark | 08.09.2021

  NYE sætter cirkulær økonomi på dagsordenen

  Vi har bidraget til den nye hvidbog ’Designing the irresistible circular society’ udgivet af partnerne bag BLOX og lanceret af Kronprinsesse Mary. Udgivelsen indeholder forbilledlige projekter og giver indsigt i, hvordan man sætter den cirkulære transformation i gang. Blandt de fremhævede er vores design af 30 rækkehuse i træ i den nye bæredygtige by Nye, nord for Aarhus – huse, der får beboerne til at nye levevis; en baseret på deling, samskabelse og fællesskab.

  2 210830 Infohuse NIA9143
  Danmark | 02.09.2021

  Vi skaber Tiny House til Aarhus Festuge

  I samarbejde med Tuborg, m.fl., har vi skabt et nyt bud på et Tiny House til Aarhus Festuge 2021. Huset er designet og konstrueret ud fra et innovativt open-sourcekoncept om, hvordan man kan producere hjem for mindre og på bæredygtig vis. Selve huset er bygget af kasserede og overskydende materialer fra byggeindustrien, og møbleret med Tuborg og RePlastic’s nye produktlinje af upcyclet tomme plastikfustager.

  Susanne Joys Daglig leder i Oslo AART
  Norge | 31.08.2021

  Ny daglig leder for vores norske kontor

  Partner Susanne Joys er udnævnt til ny daglig leder for vores kontor i Oslo. Hun kommer dermed til at stå i spidsen for driften af kontoret og vores engagement på det norske marked. Et marked, hvor vi gennem de seneste 15 år har opbygget et bredt netværk af kunder og samarbejdspartnere – og i dag er engageret i markante projekter som Vikingtidsmuseet i Oslo, Stavanger Universitetssygehus og Ski centrum. Susanne Joys tager over efter stiftende partner Anders Strange, der fortsætter som styreleder for vores norske aktiviteter.

  Nanna Flintholm AART 2017 beskaaret
  Danmark | 26.08.2021

  Medforfatter på ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeri

  Partner og arkitekt, Nanna Flintholm, er medforfatter til den nye ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeri, som Danske Arkitektvirksomheder, Forening af Rådgivende Ingeniører og Bygherreforeningen står bag med støtte fra Realdania. Målet er at skabe et klart aftalegrundlag mellem rådgiver og bygherre om social, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri, som skal styrke hele branchens bæredygtighedsindsats.

  Læs pressemeddelesen

  Eksterioer Ankomst Psyk OUH
  Danmark | 25.08.2021

  Vi vinder konkurrence om fremtidens psykiatri

  I et team med A. Enggaard, Niras og Sundhedslandskab har vi vundet OPP-konkurrencen om at designe og drifte det psykiatriske byggeri på Odense Universitetshospital. Voksenpsykiatrien omfatter 20.000 kvadratmeter, der blandt andet inkluderer otte sengeafsnit med i alt 142 senge, telepsykiatrisk center samt forskning og administration. Konkurrencen er udbudt af Region Syddanmark og finansieret af Velliv, Pension & Livsforsikring.

  1 AART Aarhus kontor
  Danmark | 23.08.2021

  Vi skaber bæredygtige løsninger med Upcycling Forum

  Upcycling Forum hjælper virksomheder med at skabe bæredygtige løsninger ved at omdanne materialer og produkter, som ellers vil være gået til spilde, til noget nyt og brugbart. Sammen med Upcycling Forum vil vi undersøge de mange muligheder for at genbruge materialer og dokumentere effekten af vores arbejde for miljøet og samfundet. Alt imens vi stadig skaber smuk, solid, og ikke mindst, effektfuldt arkitektur og design.

  Glostrup neuro Hovedindgang projetering 2020 medium
  Danmark | 17.08.2021

  Grundsten lagt til nyt neurorehabiliteringshus

  I sidste uge blev grundstenen lagt til det nye neurorehabiliteringshus i Glostrup, Danmark. Vi har designet neurorehabiliteringscentret til at være en del af en stærk, funktionel helhed med det eksisterende hospital. Bygningen skaber sammenhængende patientbehandlingsprocesser af en høj organisatorisk og specialiseret kvalitet, der kombinerer den nyeste viden på området med et højt specialiseret fysisk miljø - hvilket resulterer i et helbredende rum for patienterne til at komme sig og rehabilitere.

  Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0018 0019 layered
  Danmark | 12.08.2021

  Når arkitektur skaber værdi

  Vores design af Pakhusene på Aarhus Ø er med i den nye rapport ”The Value of Architecture” af Architects’ Council of Europe. Her bliver vores effektchef Johanne Mose Entwistle interviewet om, hvordan vi strategisk arbejder med Post Occupancy Evaluation til at dokumentere effekten af vores arkitektur med Pakhusene som fremhævet eksempel. Architects’ Council of Europe ønsker med rapporten at afdække de europæiske tegnestuers erfaringer med dokumentation i deres arbejde.

  Læs rapporten

  1 Strandbakkehuset Plan Awards Nomineret 2021
  Danmark | 10.08.2021

  Strandbakkehuset nomineret til the PLAN Awards

  Strandbakkehuset er nomineret til dette års PLAN Awards i kategorien ”Health.” Med prisen hædrer magasinet the PLAN årets mest forbilledlige projekter, der med deres arkitektur har formået at skabe en positiv forandring inden for sundhedsområdet. Strandbakkehuset er skabt som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark. Det er dermed skabt til at give rum for liv, leg og lindring og på den måde tilbyde et livsvigtigt hjem for børn, unge og familier i en svær og sårbar livssituation.

  2 Strandbakkehuset AART Linked In
  Danmark | 03.08.2021

  Politiken giver fem hjerter til Strandbakkehuset

  ”Strandbakkehuset er et arkitektonisk favntag med livet.” Sådan skriver Politiken sin arkitekturanmeldelse af det nye børne- og ungehospice i Rønde, som avisen giver fem hjerter på forsiden af kultursektionen. Som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark handler Strandbakkehuset ikke om tab, men om at favne livet og leve i nuet. For her er alle rum skabt til at give den bedst mulige livskvalitet for de unge beboere og deres familier i en svær og sårbar livssituation. Strandbakkehuset er skabt i samarbejde med Arne Elkjær og CJ Group for Hospice Djursland.

  Læs anmeldelsen

  1 L3022377 L
  Danmark | 08.07.2021

  Hotel Scandic Aarhus City kåret som Danmarks mest klimavenlige hotel

  Med Climate Award 2021 vil rejsesiden Momondo promovere grønne rejser og fremvise de hoteller, der virkelig har skabt en bæredygtig effekt. Vinderen vælges på baggrund af en såkaldt Klimascore, der konverterer det enkelte hotels bæredygtighedsindsatser og dets samlede CO2-udledning til en databaseret score, der afslører Hotel Scandic Aarhus City som den mest klimavenlige. Vi udviklede hotellet tilbage i 2012 i samarbejde med A. Enggard, Norcap, Bønnelycke, Krook & Tjäder og MOE.

  View 4 Gade PRESS tilrettet
  Danmark | 06.07.2021

  Rejsegilde for Enghaven Risskov

  I sidste uge holdt vi rejsegilde på Enghaven Risskov, som vi står bag sammen med KONstruct, MT Højgaard, MOE og Vega Landskab. Enghaven Risskov er et ambitiøst boligprojekt i en ny bydel i Risskov – tæt på skoven, vandet og letbanen. Projektet forventes at stå færdig i 2022, hvor det vil rumme 248 lejelejligheder med vægt på fællesskab, bæredygtighed og infrastruktur. Det hele omgivet af grønne strøg til ophold og aktivitet.

  AART Moeltrup Optagelseshjem 03
  Danmark | 24.06.2021

  Multisal for hjemløse mænd når en milepæl

  I sidste uge holdt vi rejsegilde på Møltrup Optagelseshjems nye multisal, som vi står bag sammen med C. C. Contractor. I 2019 vandt vi et parallelopdrag udskrevet af Realdania om at udarbejde et proces- og konceptforløb for udvidelsen af Møltrup Optagelseshjem, som er hjem for hjemløsemænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig. Resultatet blev et såkaldt ’Livsrum’ for fritidsaktiviteter med fokus på at give hjemmets beboere modet og overskuddet til at vende tilbage til samfundet. Projektet er støttet af Realdania, Herning Kommune, Støttefonden for Møltrup Optagelseshjem og donationer fra private.

  Kulkransporet 3 udgave low
  Danmark | 23.06.2021

  Nu starter byggeriet af Sydhavnskvarteret i Aarhus

  Realiseringen af Sydhavnskvarteret er kommet et stort skridt nærmere med Aarhus Kommunes godkendelse af lokalplanen. En plan, som er skabt i tæt samarbejde med bydelens nuværende og kommende aktører – forretningsfolk, iværksættere, kunstnere og socialt udsatte – med visionen om at skabe en mangfoldig bydel fyldt med liv og virkelyst sammen. Med denne demokratiske tilgang har vi fået værdifuld viden, som gør os i stand til at størst mulig effekt for de selvsamme mennesker, som skal bruge det. Vi udgør sammen med A. Enggaard, PKA, Schmidt Hammer Lassen, LABLAND architects og Rum 3 Studio det ene af de to projektteams bag kvarteret.

  Mejerihoejen 02 Gade
  Danmark | 18.06.2021

  Vi udvikler Mejerihøjen i Aarhus

  Sammen med Mogens de Linde, Boligkontoret Aarhus, MOE og LPH Byg er vi i gang med at udvikle Mejerihøjen – et boligbyggeri med 112 lejligheder, der har til formål at tilføre liv til den nye blandede bydel på Katrinebjerg i Aarhus. Med sine gule teglsten, muret op på traditionel vis, trækker byggeriet tråde tilbage til det historiske mejeri, som oprindeligt lå på grunden, og som i årene efter Anden Verdenskrig forsynede både aarhusianerne og de amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk. På gadeplan skal en café sammen med de grønne gårdhaver og et samlende torv invitere beboere og forbigående til spontane møder med positiv effekt for hele bydelen.

  Læs mere om projektet

  1 mbp kronprinsessenindvierstrandbakkehuset rm 16 06 2021 web 1200 0020
  Danmark | 17.06.2021

  Royal indvielse af børne- og ungehospice

  I går klippede Kronprinsesse Mary snoren over til det nye børne- og ungehospice i Rønde. Som det første nybyggede hospice af sin slags i Danmark er Strandbakkehuset udviklet ud fra Hospice Djurslands vision om at skabe et sted, hvor liv, leg og lindring er i centrum. For som stiftende partner Anders Tyrrestrup sagde i sin tale, er vores vigtigste opgave som arkitekter har været at skabe de bedst mulige rammer om arbejdet med de unge patienter og deres pårørende.

  NYE AART 02
  Danmark | 15.06.2021

  NYE er nomineret til New European Bauhaus Prize

  Med prisen hædrer New European Bauhaus de projekter, der har formået at udvikle gode, bæredygtige og inkluderende steder i praksis. En vision, som afspejler sig i vores design NYE, skabt i samarbejde med Tækker, der med sine fællesskabende arkitektur og bæredygtige boliger, løfter beboernes livskvalitet. Faktisk siger næsten dobbelt så mange beboere i NYE, at de oplever, at deres hjem har en meget stor indflydelse på deres livskvalitet sammenlignet med danskere generelt - og viser således at arkitekturen skaber effekt for dem, det handler om.

  Bikuben Kollegiet 2019 AART 06 H
  Danmark 15.06.2021

  Vi står sammen mod ensomhed

  Alt for mange mennesker i Danmark føler sig ensomme. Lige nu oplever 380.000 voksne svær ensomhed, og tallet er stigende. Konsekvenserne af ensomhed er store – både for det enkelte menneske og for samfundsøkonomien. Det er på tide, at vi handler på ensomhed, som den store samfunds- og folkesundhedsudfordring, ensomhed reelt er. Derfor er er vi gået 77 organisationer sammen på tværs af sektorer, brancher og fagområder med oplægget #sammenmodensomhed. En indsats, som vi stolt støtter i håbet om at gøre en forskel og modvirke ensomheden – sammen.

  Læs oplægget

  Loop 1 big
  Danmark | 11.06.2021

  Hele LOOP familien klar som RECYCLED og Svanemærket

  Den originale runde LOOP blev, i samarbejde med out-sider, oprindeligt udviklet til Aarhus Festuge 2007 for at skabe rum til uformelle møder og oplevelser i byen. Siden har det populære byrumsmøbel fået selskab af nye varianter, og udgør nu tilsammen en hel familie af modulære siddemøbler. Alle moduler findes nu i en ny RECYCLED variant produceret af 100% recycled polyethylene plast (85% produktionsspild + 15% kværnet brugte plastposer). Samtidigt har produkterne opnået at blive Svanemærket som Nordens første byrumsmøbel i plast – og skaber dermed positiv effekt på både vores byrum og miljøet.

  Læs mere om produktet

  Bloxhub 2021 Johanne 2
  Danmark | 10.06.2021

  Taler om effekt i paneldebat om sunde bygninger

  For nyligt gæstede effektchef Johanne Mose Entwistle BLOXHUBs online debat om ”Leading the Way to Maximum Standards for Healthy Buildings.” Her talte hun om, hvordan vi bruger antropologiske studier og en holistisk tilgang til at skabe sunde bygninger, som ikke blot skal møde branchens minimumsstandarder, men som bruger på en bred vifte af faktorer som påvirker brugernes oplevelse af sundhed. Vi tror på, at vi på denne måde kan løfte kvaliteten af vores bygninger og ikke mindst vores livskvalitet med arkitekturen som katalysator.

  1 AART Stockholm maj 2021 klippet
  Sverige | 04.06.2021

  Fejrer første år i Sverige

  Det er nu et år siden, at vi for første gang slog dørene op til vores kontor i Stockholm, som et vigtigt led i vores vision om at være et skandinavisk funderet arkitektfirma med et ben i både Danmark, Norge og Sverige. Vores første år på det svenske marked har været et i rivende udvikling – fyldt med nye kolleger og nye spændende kultur- og byudviklingsprojekter, der med sine effektfyldte kvadratmeter skal være med til at skabe positiv indvirkning – i hele Skandinavien.

  1 IMG 8830
  Danmark | 02.06.2021

  Taler om Universitetsbyen og Aarhus BSS til konference

  I sidste gæstede associeret partner og teamleder, Anne Sofie Buur Okkels, en konference arrangeret af Building Network. Her talte hun om vores udviklingsplaner bag Universitetsbyen og Aarhus BSS, og det store arbejde der ligger i at transformere et historisk hospital til fremtidens campus. Med Universitetsbyen vil områdets originale træk, såsom de fremtrædende røde mursten, blive fornyet og forstærket, samtidig med at der skabes et mere bæredygtigt studiemiljø til havn for de studerende, byen og miljøet. Mens det nye Aarhus BSS med sin betydelige størrelse og spektakulære runde auditorium vil skabe et nyt vartegn for byen.

  Pakhusene Eksterioer 02 AART Kredit Kontraframe
  Danmark | 31.05.2021

  Pakhusene nomineret til årets kontorbyggeri

  Pakhusene på Aarhus Ø er nomineret til årets kontorbyggeri. Med prisen hædrer Nohrcon kontorbyggerier, som med deres innovative arkitektoniske løsninger inspirerer fremtidens arbejdspladser. Inspireret af deleøkonomien er Pakhusene et fællesskabende kontorbyggeri, hvor virksomheder deler en lang række faciliteter – fra fitness og havnebad til kantine, mødelokaler og tagterrasser. Alt sammen med sigte på at skabe et bæredygtig effekt til gavn for fællesskabet.

  Stem på Årets kontorbyggeri her

  3 REGAN Vest Danskernes Koldkrigsmuseum AART
  Danmark | 28.05.2021

  Første spadestik taget til koldkrigsmuseet REGAN Vest

  I denne uge blev spaden sat i jorden til REGAN Vest, som vi udvikler sammen med Thøgersen & Stouby, SLA og NIRAS til Nordjyske Museer og Ejendomsfonden REGAN Vest. Her var det bl.a. Hans Simonsen, den sidste pladskommandant i koldkrigsbunkeren, der var med til at tage det første spadestik. Visionen med den nye velkomst- og udstillingsbygning, er, at bringe historien til live igennem REGAN Vests vægge, og give de besøgende kraftfulde autentiske oplevelser, der har gjort en forskel. Projektet er bl.a. støttet af Realdania.

  Heidi Anette Green Skolte web
  Norge | 27.05.2021

  Heidi Green-Skolte tiltræder som administrationschef i Oslo

  Som ny administrationschef i Oslo vil Heidi Green-Skolte være med til at sikre den daglige drift af vores aktiviteter i Norge og den fortsatte udvikling med fokus på økonomistyring. Heidi kommer med stærk økonomisk erfaring, som bl.a. revisor i Deloitte og controller i Backe Gruppen og Backe Prosjekt, og vi er glade for at byde hende velkommen til en central del af vores norske team.

  VIMU ARK Oseberg AART 2021
  Norge | 25.05.2021

  Vikingtidsmuseet er kommet et skridt nærmere realisering

  Vi byder Imenco og AF Gruppen velkommen i teamet bag Vikingtidsmuseet i Oslo. Det sker efter, at Statsbygg i slutningen af sidste år sendte to kontrakter i udbud - den ene med fokus på en sikker flytning af de historiske vikingeskibe og den anden med fokus på selve opførelsen af museet. Dermed er, hvad der bliver verdens førende formidlings- og forskningscenter om vikingetiden og det mest betydningsfulde kulturbyggeri i Norden i de kommende årtier, kommet et skridt nærmere realisering.

  Læs mere om projektet

  Ulleroedgaard View AART medium
  Danmark | 17.05.2021

  Vinder et fællesskabsbaseret boligprojekt i Kokkedal

  Antallet af alternative boformer med fællesskaber som omdrejningspunkt er stigende. Seniorer vil ikke længere bo bag ligusterhække i små parcelhuse, de vil ud og mødes med andre, de er aktive og de vil gerne bo grønt, men uden en afgrænset have, der skal passes. Ifølge tal fra Realdania er der 80.000 ældre, som overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Det er denne tendens som AARTs vinderprojekt tager udgangspunkt i, når det nænsomt omdanner Ullerødgaard og parken omkring den historiske gård til senior- og familieboliger med fokus på grønne fællesskaber.

  Læs mere om projektet

  Halden Brandstation AART BIG
  Norge | 05.05.2021

  Vi har skitseret en ny brandstation i Halden

  I samarbejde med Norconsult har vi skitseret en planlagt brandstation for Halden Kommune i Norge. Centralt placeret mellem to hovedveje, tæt på det hele og med udsigt over det omkringliggende landskab, har vi tegnet en moderne og genkendelig brandstation, der med nye tidssvarende beredskabsfaciliter skal være med til at skabe synlighed, nærhed og tryghed for Haldens borgere. Med en facade af forkullet træpanel, en traditionel japansk metode, vil brandstationen ikke alene smelte sammen med den mørke, granbelagte højderyg i baggrunden, men også beskytte den mod svampevækst og i tilfælde af brænd.

  Kristoffer Rye Rasmussen web
  Danmark | 27.04.2021

  Kristoffer Rye Rasmussen tiltræder som projektchef

  Som ny projektchef i Aarhus skal Kristoffer Rye Rasmussen være med til at lede vores byggeprojekter i hele Skandinavien, herunder udviklingen af det nye Aarhus BSS i Universitetsbyen. Med over 20 års erfaring i branchen, har Kristoffer stor arkitektonisk, byggeteknisk og ledelsesmæssig indsigt, ligesom han er garant for at gennemføre store, komplekse byggesager i både privat og offentlig regi med mange interessenter og brugergrupper involveret. Vi er glade for at byde ham velkommen tilbage til teamet.

  1 Aart Stemning F3 I1972 Low
  Danmark | 23.04.2021

  Vi står bag tre forskningsprojekter

  Vi står i øjeblikket bag hele tre ph.d.-projekter. Eszter Sántha undersøger arkitekturens evne til at skabe social og samfundsøkonomisk værdi, Mia Kruse udforsker forholdet mellem mennesker og bygninger gennem ’social commissioning’ og Stina Rask Jensen forsker i social værdiskabelse i bæredygtig boligrenovering. Vi tror på, at vi gennem veldokumenteret forskning kan opnå essentiel viden og på denne måde kan skabe størst mulig effekt med vores arkitektur.

  AART architects Campus for Aarhus Universitet 01
  Danmark | 22.04.2021

  Universitetsbyen er præcertificeret til DGNB Guld

  Sammen med vores team fra E+N Arkitekter og LYTT Architecture er vi stolte over, at vores design af Universitetsbyen i Aarhus er blevet præcertificeret til DGNB Guld – Danmarks førende standard for bæredygtigt byggeri og byudvikling uddelt af Green Building Council Denmark. Dette er et vigtigt skridt i FEAS’ ambitiøse transformation af Aarhus Kommunehospital til et bæredygtigt og byintegreret campus – Universitetsbyen – til gavn for både Aarhus Universitet og byen i et bredere perspektiv.

  Hammel red 2 AART
  Danmark | 21.04.2021

  Vi er prækvalificeret til konkurrence om boligprojekt i Hammel

  Sammen med MOE er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om at udvikle et boligprojekt for AL2boligs afdeling 156 i Hammel midtby. Projektet har til formål at skabe gode og moderne hjem, samtidig med at respektere den kulturarv og unikke identitet, som afspejles i renoveringen af afdelingens hovedbygning, der blev opført tilbage i 1899. Opgaven har vægt på at skabe mangfoldighed, grønne fællesområder og bæredygtighed. Vi er en ud af fem teams prækvalificeret til konkurrencen, som 13 teams bød ind på.

  1 effekt AART Bikuben Student Residence
  Danmark | 16.04.2021

  Vi leverer input til EU Kommissionen

  For nylig talte vores effektchef, Johanne Mose Entwistle, på den digitale konference ' EU’s 2050 Roadmap for Reducing Whole Life-cycle Carbon Emissions in Buildings’, som blev afholdt af Europa-Kommissionen. Her præsenterede hun, hvordan vi skaber både en social, miljømæssig og økonomisk effekt gennem en strategisk tilgang til arkitektur. Det gjorde hun på baggrund af nogle af vores mest effektfulde projekter såsom Bikuben, NYE og Musholm, der viser arkitekturens vigtige rolle i ændring af adfærd og dermed i at skabe den størst mulige bæredygtige effekt.

  Csm Aarhus BSS Auditoriebygning paa Plads 1 003 4ab4bedee7
  Danmark | 12.04.2021

  Vi vinder konkurrencen om Aarhus BSS

  Sammen med A. Enggaard, LYTT og Niras har vi vundet totalentreprisekonkurrencen om det nye Aarhus BSS i Universitetsbyen. Fleksible undervisnings- og studiemiljøer, god arealudnyttelse, bæredygtige løsninger og arkitektoniske kvaliteter er alle bærende elementer i vores vinderforslag til det nye Aarhus BSS, der med sine 37.000 kvadratmeter vil udgøre næsten en tredjedel af Universitetsbyens areal. Med vores vinderforslag har vi desuden tilstræbt at ramme en elegant videreførelse af det eksisterende byggeri samtidig med at tilføre det noget nyt og særegent – det gælder for eksempel det runde, centralt placerede auditorium med plads til hele 800 personer.

  Blagardskole pq 2
  Danmark | 08.04.2021

  Vi er prækvalificeret til konkurrencen om Blågård Skole i Gladsaxe

  Sammen med Dall & Lindhartsen, EKJ Rådgivende Ingeniører og BOGL er vi blevet prækvalificeret til at renovere, modernisere og ombygge Blågård Skole i København. Projektet, som er udbudt af Gladsaxe Kommune, har til formål at transformere skolen til et multifunktionelt hus bestående af bl.a. en firesporet skole, et nyt børnehus og renovering af udendørsarealer. Med særligt fokus på musik og kulturliv, vil den nye skole blive et samlingspunkt, hvor lokalsamfundet har mulighed for at deltage i en bred vifte af fritidsaktiviteter.

  Luftfoto gellerup
  Danmark | 07.04.2021

  Vi er prækvalificeret til konkurrencen om ny skole i Aarhus

  Som et af fire teams er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om en 13.000 kvadratmeter skole og fritidscenter i Gellerup i Aarhus. Den nye skole kommer til at rumme omkring 600 elever på alle tre spor samt en SFO, mens det nye fritidscenter med tilhørende inde- og udefaciliteter vil sikre masser af plads til leg og læring. Projektet er en del af Aarhus Kommunes genopbygningsplan for Gellerup, som har til formål at tiltrække nye beboere og give nyt liv til bydelen. Vi er blevet prækvalificeret i samarbejde med MT Højgaard, Proces Arkitekter, Sweco og Vega Landskab.

  Læs mere om konkurrencen

  133 RADIUM bird
  Norge | 05.04.2021

  Vi udvikler Norges førende center for kræftbehandling

  Vi kan nu offentliggøre visualiseringerne af den 45.000 kvadratmeter udvidelse af Radiumhospitalet, der bliver Norges førende center for kræftbehandling. Som en del af udvidelsen har vi designet glasgade, der forbinder det nye klinik- og protoncenter med resten af hospitalet. Gladgaden kommer blandt andet til at rumme en café, en gårdhave og et udstillingsområde, hvor interiøret inspireret af det norske landskab vil skabe et helende samlingspunkt for personale, patienter og pårørende. Projektet udvikles i samarbejde med Norconsult, Helse Sør-Øst, Momentum Arkitekter, Henning Larsen Architects, Sykehusbygg HF, Oslo Universitetssykehus og Bygganalyse.

  Aart Stemning DSCF7019 Low
  Danmark | 22.03.2021

  Vi er prækvalificeret til konkurrencen om Valhøj Skole i Rødovre

  Som et af tre teams er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om udvidelsen af Valhøj Skole. Hele 19 teams bød på opgaven udskrevet af Rødovre Kommune om udvidelsen, der omfatter 4.500 kvadratmeter nybyggeri samt en ny multihal på op til 2.000 kvadratmeter og ombygning af eksisterende idrætsfaciliteter. Ambitionen med projektet er ikke alene at favne byens voksende tilgang af børn, men også at give eleverne nye muligheder for aktivitet og idræt som en naturlig del af skoledagen.

  Strandbakkehus Borne og ungehospice AART 39 Low
  Danmark | 19.03.2021

  Strandbakkehuset er Danmarks bedste sundhedsbyggeri

  Det nye børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, i Rønde er blevet kåret til Danmarks bedste sundhedsbyggeri i 2021 af Nohrcon. En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde, at det var hospicet til hårdt ramte børn og unge, der fortjente anerkendelsen i år. Juryen fremhævede blandt andet, projektets smukke indpasning i landskabet og store indlevelse i de særlige sårbare menneskers behov.

  Læs mere om hospicet

  Seniorbofaellesskab Kildebjerg Ry Ved soen AART
  Danmark | 17.03.2021

  Nye seniorboliger favner fællesskabet og landskabet

  Fællesskabet og landskabet er tænkt ind fra start i udviklingen af 60 nye seniorboliger smukt beliggende i det midtjyske Søhøjland og direkte ud til Ry Golfklub. Bag projektet står SØM Ejendomme, for hvem vi har tegnet det nye seniorbofællesskab, hvor boligerne er indpasset i det kuperede landskab, så de alle får udsigt til de grønne omgivelser og tæt kontakt til de mange fælles faciliteter. En fællesskabende ramme om det aktive seniorliv, der understøttes af et gedigent materialevalg afstemt omgivelserne.

  Læs mere om projektet

  AART Aarhus Office Low
  Danmark | 16.03.2021

  Vi opruster vores bæredygtige kompetencer

  Vores arkitekter Rasmus Højkjær Larsen og Tina Fure Bottolfs har færdiggjort deres uddannelse som DGNB konsulenter i henholdsvis 'byområder' og 'bygninger og byområder'. DGNB er Danmarks førende standard for bæredygtig bygningscertificering, og med deres færdiggjorte uddannelser er Rasmus og Tina klar til at dele deres nye viden med vores kunder om at udvikle bygninger og byområder efter alle bæredygtighedsaspekter: miljømæssigt, sociokulturelt, teknologisk, processuelt og konstruktionsmæssigt. Dermed opruster vi vores bæredygtige kompetencer, så vi fortsat kan skabe størst mulig bæredygtig effekt for vores kunder og for samfundet.

  Pressefoto Visualisering af ny multisal pa Moltrup Optagelseshjem Interior AART
  Danmark | 10.03.2021

  Første spadestik til multisal for hjemløse mænd

  I sidste uge blev spaden sat i jorden til Møltrup Optagelseshjems nye multisal, som vi står bag sammen med C.C. Contractor. I 2019 vandt vi et parallelopdrag udskrevet af Realdania om at udarbejde et proces- og konceptforløb for udvidelsen af Møltrup Optagelseshjem, som er hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig. Resultat blev et såkaldt ’Livsrum’ for fritidsaktiviteter med fokus på at give hjemmets beboere modet og overskuddet til at vende tilbage til samfundet. Projektet er støttet af Realdania, Herning Kommune, Støttefonden for Møltrup Optagelseshjem og donationer fra private.

  Læs mere om projektet

  Susanne Klaus Kathrine Karsten Nye partnere AART rev
  Skandinavien | 09.03.2021

  Vi udvider med nye partnere

  De seneste år har vi oplevet en sund vækst med fortsat flere samarbejder med ambitiøse bygherrer i hele Skandinavien. Det er derfor et naturligt skridt i vores vækst, faglige fundering og fortsatte kundefokus at udvide vores partnerkreds. Vi kan derfor med glæde meddele, at Susanne Joys og Klaus Mikkelsen som nye partnere i Norge træder ind i ledelsen af vores norske aktiviteter, mens Kathrine Hegner Stærmose og Karsten Sinning som nye partnere i Danmark træder ind i ledelsen af vores danske aktiviteter. I tillæg udnævnes Anne Sofie Buur Okkels, Martin Gertsen og Mikkel Seier Christoffersen til associerede partnere i Danmark.

  Læs mere om vores nye danske partnere

  Læs mere om vores nye norske partnere

  Aart Stemning DSCF6954 2 Low
  Norge | 04.03.2021

  Vi tilbyder rådgivning i BREEAM

  Bæredygtighedsansvarlig Stephanie Carr har færdiggjort sin uddannelse som BREEAM-NOR. BREEAM er en af verdens førende bæredygtige bygningscertificeringer, og med sin færdiggjorte uddannelse er Stephanie klar til at rådgive vores kunder om at udvikle bygninger efter BREEAM-NOR-standarderne gældende for bæredygtigt byggeri i Norge. Vi opruster dermed vores bæredygtige fundament på tværs af Skandinavien, da vi tror på, at vi ved at styrke vores kompetencer inden for certificeringer kan sætte handling bag vores ord – og på denne måde skabe positiv effekt for vores kunder og for branchen.

  Læs mere om BREEAM-NOR

  Aart Stemning F3 I0810 Low
  Danmark | 01.03.2021

  Ny erhvervs-ph.d. sætter fokus på bygningers sociale livscyklus

  I et nyt erhvervs-ph.d.-projekt med titlen 'Social Commissioning' skal vores antropolog Mia Kruse Rasmussen (i midten af billedet) undersøge, hvordan arkitekturen kan bidrage til at styrke bygningers sociale livscyklus gennem et øget fokus på ibrugtagningen og driften med udgangspunkt i brugernes trivsel og oplevede sociale værdiskabelse. Projektet er forankret på AU Engineering og en del af the Circular Built Environment Research Network støttet af Realdania og Innovationsfonden.

  Aart Stemning DSCF6929 32 Low
  Danmark | 24.02.2021

  Vi tilbyder rådgivning i WELL Building Standard

  Arkitekt Kristian Knorr har færdiggjort sin uddannelse som WELL Accredited Professional (WELL AP). WELL er det førende værktøj til at fremme sundhed og velvære i bygninger globalt, og med Kristian som WELL AP tilbyder vi nu rådgivning i WELL Building Standard. Vi er dermed i stand til at identificere og kvalificere bygninger med fokus på deres socialt bæredygtige effekter, heriblandt luftkvalitet, træningsmuligheder, stressfaktorer og lysforhold. Det er vigtig viden for at forstå den bredere effekt af arkitektur, og hvordan vi som rådgiver kan bidrage til at skabe sundere bygninger.

  Læs mere om WELL Building Standard

  Helse Stavanger 2
  Norge | 11.02.2021

  Stavanger Universitetssygehus kåret til verdens bedste BIM-projekt

  Stavanger Universitetssygehus er af BIM+ blevet kåret til verdens mest inspirerende byggeprojekt i brugen af BIM. Med sine mere end 200.000 kvadratmeter er sygehuset en af Skandinaviens største byggepladser. Det er selvsagt en krævende opgave at skabe et byggeri af den skala og kompleksitet. For at realisere byggeriet og indfri dets høje forventninger tog vores team – med Nordic, Cowi og SLA – en ambitiøs, digitalt modulær tilgang til både design-, projekterings- og opførelsesfasen. En tilgang, som sidste år blev hædret ved AEC Excellence Awards og nu også af BIM+.

  Læs mere

  Aart Stemning F3 I0870 Low
  Danmark | 09.02.2021

  Erhvervs-ph.d. om arkitekturens effekt runder sit første år

  Sammen med Aalborg Universitet og Københavns Universitet står vi bag en erhvervs-ph.d., der som den første af sin art belyser arkitekturens evne til at skabe social og samfundsøkonomisk værdi. Erhvervs-ph.d.'en har netop rundet sit første år, og ifølge ph.d.-studerende Eszter Sántha har det allerede budt på ny viden om, hvordan arkitektoniske virkemidler som for eksempel dagslys, disponering og materialevalg understøtter arkitekturens evne til at skabe værdi for bygherrer, brugere og samfundet. Det treårige forskningssamarbejde er finansieret sammen med Innovationsfonden.

  123 SKI Hotel Pa LOW
  Norge | 05.02.2021

  Vi har vundet konkurrencen om fremtidens Ski stationsby

  Vi har vundet konkurrencen om at udvikle Ski stationsby syd for Oslo – et ambitiøst projekt for Bane NOR Eiendom med det formål at transformere det 140.000 kvadratmeter store stationsområde til en blandet bydel med boliger, butikker, kontorer og hotel. Sammen med SLA har vi vundet opgaven om at transformere den østlige del af området til en kombination af kontorer og hotel, der vil rejse sig i op til 15 etager og på den måde markere Ski som en central del af Follo-regionen.

  Læs mere

  MHA
  Danmark | 03.02.2021

  Michael Hedegaard Andersen tiltræder som teamleder i København

  Som teamleder vil Michael Hedegaard Andersen lede vores ambitiøse team af arkitekter og konstruktører på Islands Brygge med fokus på at sikre, at vores fælles visioner med kunder og samarbejdspartnere bliver ført ud i livet – fra konceptualisering til projektering og endelig overdragelse af det færdige projekt. Michael kommer med mange års erfaring som ledende arkitekt hos blandt andet SHL og Arkitema, og vi er glade for at byde ham velkommen som en central del af vores københavnske team.

  H Huset 04 Low
  Sverige | 01.02.2021

  Udvidelsen af Universitetssygehuset Örebro står færdig

  Sammen med Sweco har vi udvidet det højtspecialiserede Universitetssygehuset Örebro i Sverige. Med den 40.000 kvadratmeter store udvidelse har vi skabt fleksible rum, der forandrer sig i takt med sygehusvæsenets konstante udvikling. Samtidig sikerer et nyt ankomsttorv trygge rammer fra begyndelsen, mens bygningens kamstruktur skaber optimale dagslysforhold og arbejdsgange. Sammen skaber det empatiske og effektive rammer for patienter og personale, hvormed arkitekturen understøtter sygehusets højtspecialiserede pleje og giver det mulighed for at træde ind i fremtiden.

  Læs mere

  1 Nye AART Foto Taekker
  Danmark | 29.01.2021

  Vi afleverer endnu en etape i udviklingen af Nye

  I samarbejde med Q-Construction har vi afleveret endnu en etape i udviklingen af Nye – en bæredygtig by, der vokser frem nord for Aarhus. De første beboere er allerede flyttet ind i de 20 lejligheder fordelt på to boligblokke med både miljøet og fællesskabet i fokus. Ud over at være opført i træ, udnytte udsigten og genbruge regnvandet, så rummer de også et kontorfællesskab for iværksættere og freelancere. Med den nye etape bygger vi således naturligt videre på visionen med Nye; nemlig at skabe en by, der i sin tankegang og funktionalitet inspirerer til et lokalt engagement med en bæredygtig bevidsthed.

  Aart Stemning F3 I1972 Low
  Danmark | 26.01.2021

  Nyt onlineværktøj måler trivslen i bygninger

  I samarbejde med Green Building Council Denmark, Rambøll, Danske Arkitektvirksomheder, CBS og Lynge Benchmark deltager vi i udviklingen af en Post Occupancy Evaluation Platform – et nyt onlineværktøj, der skal gøre det nemmere at arbejde databaseret med optimering af trivsel i bygningerne ved systematisk at udforske og spørge brugerne om deres oplevelser. Vi bidrager primært med vores ekspertise inden for kvalitative evalueringsmetoder, og hvordan disse kan kombineres med spørgeskemadata. Projektet er støttet af Realdania.

  Læs mere

  Tordenskiold Brygge Morten Obbink AART L 1
  Norge | 25.01.2021

  Tordenskiolds Brygge står færdig i Fredrikstad

  Sammen med Jaca Eindom har vi skabt Tordenskiold Brygge i Fredrikstad – et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri med elven som nærmeste nabo. Som en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab skaber arkitekturen rammer for et rekreativt byliv. En oase midt i byen, hvor butikker åbner stueetagen mod bylivet, og tagterrasser åbner de øvre etager mod elven, så udsigten og dagslyset udnyttes fuldt ud.

  Læs mere

  2020 12 21 Hygiejnemobel Pakhusene 02
  Danmark | 13.01.2021

  Nyt møbel skal højne hygiejnen

  Covid-19 har skabt en ny hverdag med et skærpet fokus på hygiejne for os alle. Sammen med Stærmose Industry har vores design studio, AART Designers, derfor udviklet et nyt hygiejnemøbel, som efter en succesfuld testperiode med feedback fra elever, lærere og forældre, nu er opdateret og klar til levering til skoler, institutioner og virksomheder. Første eksemplar står udstillet på vores kontor i Pakhusene på Aarhus Ø, hvor det kan ses fra gaden og fremvises efter aftale.

  Læs mere

  AART Ragsved med SKY
  Sverige | 12.01.2021

  Vi udvikler boligbydelsprojekt i Stockholm

  Sammen med NRE Sweden og Kungsladan Landskapsarkitektur skal vi udvikle et nyt boligbydelsprojekt på Bjursätrahöjden i Rågsved i det sydlige Stockholm. Projektet er resultatet af et grundudbud arrangeret af Stockholm Kommune, og det er udviklet til at understøtte visionen for den samlede byudvikling af bydelene Rågsved og Hagsätra, der i løbet af de kommende år vil skabe forudsætning for 3.000 nye boliger med tilknyttet erhverv, samtidig med at bydelenes sociale sammenhængskraft vil blive styrket. Projektet er derfor baseret på et holistisk perspektiv, hvor arkitekturen med dets materialevalg og dens mangfoldighed af byrum og boligtypologier vil bidrage til at fortætte bydelen og forbinde den på ny – nøje afstemt både konteksten og klimaet.

  Læs mere om projektet

  TSL AART Interview
  Skandinavien | 01.01.2021

  2020 var på alle måder et usædvanligt år

  For os var det også året, hvor vi rundede en milepæl i form af vores 20-års jubilæum. I et interview på forsiden af Jyllands-Posten publiceret lige før nytår kigger Torben Skovbjerg Larsen, stiftende partner og CEO, tilbage på vores rejse gennem årene – fra vores kontorer i dag på tværs af Skandinavien til studielejligheden i hjertet af Aarhus, hvor det hele begyndte for 20 år siden. Vi ser frem til 2021 og de næste 20 år af vores rejse som skandinavisk arkitektvirksomhed.

  Læs interviewet

  Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0073 Low
  Danmark | 15.12.2020

  Udvidelsen af Filmby Aarhus står færdig

  Sammen med SLA, Rambøll og Kvorning har vi udvidet Filmby Aarhus med et 4.400 kvadratmeter kreativt kraftcenter for film- og medieproduktion. Derudover har vi tilføjet et hævet, offentligt byrum, hvor arkitektur og videokunst fra slutningen af 2021 vil give besøgende mulighed for at udforske den digitale, visuelle verdens mange muligheder. Med udvidelsen vil filmbyen således træde endnu tydeligere i karakter, ikke alene som Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder, men også som en ny destination for borgere og besøgende i Aahus.

  Læs mere om udvidelsen af Filmby Aarhus

  UN 17 SDG Publication AART 2
  Danmark | 14.12.2020

  Musholm viser vejen for FN’s verdensmål

  Vores design af Musholm i Korsør og dokumentation af dets sociale effekt er med i den nye bog ”An Architecture Guide to the UN 17 Sustainable Development Goals” udgivet af Det Kongelige Akademi. Her bliver feriecentret fremhævet som eksempel på, hvordan arkitektur kan give mennesker – uanset handicap – mulighed for at leve et sundt og aktivt liv.

  Læs mere om Musholm

  Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0019
  Danmark | 11.12.2020

  Pakhusene står færdig på Aarhus Ø

  Sidste byggeetape af Pakhusene på Aarhus Ø står nu færdig. Inspireret er deleøkonomien er Pakhusene et fællesskabende kontorbyggeri på 45.000 kvadratmeter, hvor virksomheder deler en lang række faciliteter – fra fitness og havnebad til kantine, mødelokaler og tagterrasser. Alt sammen med sigte på at skabe et bæredygtigt kraftcenter med fællesskab i fokus. Et kraftcenter, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften og tilmed er blevet certificeret med DGNB Guld. Vi har udviklet Pakhusene sammen med Domis, Kilden & Hindby, PFA Ejendomme, MOE og Kaj Ove Madsen.

  Læs mere om Pakhusene

  1607587089405
  Danmark | 10.12.2020

  Maria Styrbæk Kristensen tiltræder som projekteringschef

  Som projekteringschef i Danmark vil Maria Styrbæk Kristensen blive en central del af vores danske forretning. Her vil hun fokusere på at udvikle vores arbejdsgange samt styre og styrke vores kontrakt- og bemandingsoverblik, så vi fortsat kan levere helstøbte projekter af høj arkitektonisk kvalitet. Hun kommer med stor erfaring inden for netop dette felt, og vi ser frem til at bringe hendes ekspertise i spil som en del af vores rådgivning.

  2 St Olavsplass Low
  Norge | 07.12.2020

  Vi flytter i ikonisk bygning i Oslo

  Vi har indgået en lejeaftale med Entra på ca. 800 kvadratmeter i det ikoniske «Erling Viksjø-byggeri» i Tullin i det centrale Oslo med planlagt overtagelse af lokalerne på St. Olavs Plass 5 i tredje kvartal af 2022. Den ikoniske bygning skal totalrenoveres, og vi er meget begejstrede for renoveringen af bygningen, hvor vi glæder os til at flytte ind i lokaler, som passer til vores identitet og lidenskab for arkitektur og byudvikling - og hvor vi får rum til at vokse og udvikle os.

  Koge Kyst AART 1 Low
  Danmark | 03.12.2020

  Vi udvikler ny boligkarré i Køge

  I samarbejde med KPC har vi tegnet en ny boligkarré på Søndre Havn i Køge, der med sin pakhus-inspirerede arkitektur hylder havnens liv og historie. Skitseprojektet er netop blevet godkendt af Køge Kyst, og vi ser frem til at bidrage til realiseringen af projektet. Ikke mindst, da en tænketank med eksperter i byliv og boligformer – blandt andet med antropologer fra vores effektteam – fra starten har givet input med fokus på kvalitet, bæredygtighed og fællesskab. En ambitiøs og anderledes tilgang, som har resulteret i en boligkarré, hvor arkitekturen refererer til havnens historie, indfrier kravene til DGNB Guld og byder på fællesskabende faciliteter som orangeri og en fælles tagterrasse.

  Læs mere om projektet

  Naestved 20201007 TH 0517 Low
  Danmark | 02.12.2020

  Udlændingestyrelsens nye hovedkontor står færdig

  Sammen med A. Enggaard og Arne Elkjær har vi tegnet og opført det nye hovedkontor for Udlændingestyrelsen i Næstved, som nu er taget i brug af byens borgere og styrelsens 400 medarbejdere. Det 9.900 kvadratmeter store hovedkontor, som er placeret centralt i bymidten, er en del af regeringens storstilede plan om at flytte offentlige arbejdspladser uden for København.

  Læs mere om hovedkontoret

  1 Ski Station AART SLA
  Norge | 24.11.2020

  Vi giver bud på fremtidens Ski Stationsby

  Bane NOR Eiendom har offentliggjort forslagene til, hvordan det 140.000 kvadratmeter store område omkring Ski Station syd for Oslo – et område der i dag primært består af pendlerparkering – kan transformeres til en blandet bydel med bolig, butikker og kontorer i tæt symbiose med det offentlige transportnetværk. Som et af tre indbudte arkitektteams har vi sammen med SLA givet vores bud på udviklingen af fremtidens Ski Stationsby, og med forslagene offentliggjort ser vi frem til, at det endelige vinderforslag bliver offentliggjort i løbet af den kommende måned.

  Læs mere om Ski Stationsby

  2 HI LIFE AART
  Danmark | 18.11.2020

  HI:LIFE står færdig i Aarhus

  I samarbejde med Konstruct, NCC og MOE har vi afleveret de sidste 130 af i alt 234 lejligheder i HI:LIFE – et 17.500 kvadratmeter stort boligbyggeri i Aarhus Nord. Beliggende tæt på byens mange uddannelsessteder og med mulighed for at nyde dagen og socialisere i gårdhaver, taghaver og på altaner danner HI:LIFE den perfekte ramme om livet som studerende.

  Læs mere om projektet

  1 Beyond buildings 2
  Danmark | 13.11.2020

  AART-projekter promoverer dansk arkitektur

  Skolen på Duevej på Frederiksberg og det kommende Sydhavnskvarter i Aarhus er med i den nye publikation ’Beyond Buildings’ udgivet af Creative Denmark med det formål at promovere dansk arkitektur internationalt. Her bliver begge projekter fremhævet som eksempler på, hvordan arkitektur kan bidrage til at styrke livskvaliteten og den grønne udvikling. I forbindelse med lanceringen af publikationen talte AART-partner Anders Strange på en virtuel konference i New York med blandt andre erhvervsminister Simon Kollerup om arkitekturens effekt og rolle i at skabe bæredygtige byer og samfund.

  Læs publikationen

  Untitled 1
  Danmark | 01.11.2020

  Vi tegner konturerne til nyt kultur- og rådhus

  Foran et felt på tre teams er vi sammen med LYTT Architecture som totalrådgivere blevet valgt af Mariagerfjord Kommune til at lave forundersøgelserne og tegne konturerne til Hobros påtænkte kultur- og rådhus. I dag er kommunens administration spredt på tre adresser på tværs af Hobro, og ambitionen med det kombinerede kultur- og rådhus er at samle, ikke alene administrationen, men også flere af byens kulturtilbud på ét sted, så der skabes et kulturelt fyrtårn for byen og hele kommunen. Forundersøgelsen forventes færdig i løbet af foråret 2021, hvorefter kommunen vil tage stilling til den videre realisering af projektet.

  Læs mere om projektet

  Perspektiv VERKPLASSEN rettelser LKR High
  Norge | 29.10.2020

  Papirhuset bliver et vartegn for Verket

  Med sin centrale placering og sine stærke referencer til områdets papirindustrielle historie vil Papirhuset stå som et vartegn for den nye bydel, Verket, i Moss. Vi er derfor glade for at kunne offentliggøre projektet, som vi har skabt for Höegh Eiendom, og som med sin grønne taghave, udadvendte stueetage og BREEAM-certificering har både miljøet og mennesket i fokus. Papirhuset kommer til at rumme 34 lejligheder, mens stueetagen vil åbne sig mod omgivelserne med caféer og butikker, så huset bliver en integreret del af livet i bydelen i tæt samspil med både byen og fjorden. Byggestart er planlagt til starten af 2021.

  Læs mere om Papirhuset

  Verket Moss Visualisering Bydelsplassen Low
  Norge | 22.10.2020

  Verket er nomineret til norsk pris

  Verket i Moss er nomineret til BOBY-prisen for bedste byplanlægningsprojekt. Med prisen hædrer Norsk Bolig og Byplanforening (BOBY) byplanlægningsprojekter, som med deres æstetiske og innovative kvaliteter sikrer bæredygtig og gennemført byudvikling. Vi er blandt de tre arkitektteams, der er involveret i udviklingen af Verket, hvor vi står for at udvikle den sydvestlige del fra tidligere industriområde til en blandet bydel med bolig, erhverv og kultur.

  Læs mere om Verket

  AART Knaek Cancer 2020 2
  Danmark | 17.10.2020

  Vi står sammen med resten af Danmark

  Hos AART står vi sammen med resten af Danmark, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43. Det gør vi igen i år med en donation på 100.000 kroner. For kræft rammer bredt og mange. Det er en sygdom, som rammer hver tredje af os og gøre alle andre til pårørende. At komme kræften til livs er derfor en fælles sag, som kræver en fælles indsats. En indsats, som vi stolt støtter i håbet om at gøre en positiv forskel for alle med sygdommen tæt på livet.

  Læs mere

  Konference om seniorboliger Byens Ejendom Oktober 2002 AART 1
  Danmark | 12.10.2020

  Taler på konference om fremtidens seniorbofællesskaber

  I sidste uge gæstede vores kunderelationschef, Kathrine Hegner Stærmose, konferencen "Seniorbofællesskaber" for Byens Ejendom i København, hvor hun talte om fremtidens seniorbofællesskaber. Det gjorde hun med afsæt i vores nyåbnede eksempelbyggeri 'Havtorn' for Realdania – en ny form for seniorbofællesskab placeret midt i den vestjyske natur ved Ringkøbing. Her er det klassiske bofællesskab med private haver kasseret til fordel for et væld af forskelligartede fællesfaciliteter tæt integreret med boliger af varierende størrelse, som blandt andet tæller orangeri, værksted, bibliotek og grønne arealer, og som på den måde danner ramme om et aktivt seniorliv med fællesskabet i fokus.

  Læs mere om Havtorn

  AART Fotexhus Fotograf Jacob Due High 1
  Danmark / 09.10.2020

  Føtexhus står færdig ved Vejle Havn

  Ved Vejle Havn har vi udviklet Føtexhus som Salling Groups første blandede ejendom med både butikker og boliger. I samarbejde med Raundahl & Moesby og Ingeniører’ne har vi som planlagt nu afleveret det færdige byggeri på 8.000 kvadratmeter, der med sine blandede funktioner, hvor butikkerne åbner stueetagen mod byen, skal være med til at trække liv til det fremtrædende, men tidligere forfaldne område i overgangen mellem havnen og bymidten.

  Læs mere om Føtexhus

  INCUBA Next Eksterior AART
  Danmark / 07.10.2020

  Aarhus får et nyt vækstfyrtårn på 18 etager

  Aarhus får et nyt vækstfyrtårn, når INCUBA over de kommende år udvider med 20.000 hypermoderne kvadratmeter til vækstorienterede teknologivirksomheder midt i Katrinebjergs it- og innovationsmiljø. Som arkitektfaglig bygherrerådgiver – og underrådgiver til Rambøll – har vi haft ansvaret for design og projektering af vækstfyrtårnet, INCUBA Next, frem til udbudsprojektet, som nu er sendt i udbud blandt fem entreprenører. Det kommende år vil vi sammen med INCUBA og Rambøll deltage i forhandlingen med entreprenørerne med efterfølgende byggestart i 2022 og færdiggørelse i 2024.

  Læs mere om INCUBA Next

  Huset pa Torvet PLAZA AART
  Danmark / 05.10.2020

  Vinderforslag til bæredygtigt kontor- og medborgerhus

  Vi har vundet konkurrencen om et nyt kontor- og medborgerhus i Viby Syd i Aarhus. Som et træhus med blik for både miljøet og mennesket vil det give bydelen et bæredygtigt løft, så det bliver et sundt og socialt stimulerende sted at bo og arbejde. Det er med LYTT og Moe som underrådgivere, at vi har vundet konkurrencen udskrevet af Aarhus Kommune og Boligforeningen Aarhus Omegn. Byggestart er sat til 2022 og indflytning til 2023.

  Læs mere om kontor- og medborgerhuset

  3 Seniorbofaellesskab Soren Palmelund
  Danmark / 02.10.2020

  Nyt bofællesskab danner ramme om livet som aktiv senior

  Nu kan vi sammen med Realdania By & Byg byde de første beboere velkommen til Havtorn – en ny form for seniorbofællesskab placeret midt i den vestjyske natur som del af naturbydelen Ringkøbing K. Her er det klassiske bofællesskab med private haver omkring et fælleshus blevet sløjfet. I stedet består bofællesskabet af tre bygninger med 14 private lejeboliger og en bred vifte af fællesfaciliteter som værksted, bibliotek og orangeri, der fordeler sig i hele bofællesskabet og dermed danner en fællesskabende ramme om livet som aktiv senior.

  Læs mere om bofællesskabet

  Stephanie Carr 01 Low
  Danmark / 28.09.2020

  Stephanie Carr bliver Sustainable Change Maker

  Bæredygtighedsansvarlig i AART, Stephanie Carr, er udvalgt til netværket Sustainable Change Makers, hvor hun skal være med til at drive den bæredygtige dagsorden sammen med 60 andre unge talenter på tværs af brancher og kompetencer. I netværket vil hun bidrage med viden om bæredygtig arkitektur, ligesom hun med netværket vil løfte ny viden ind i vores arbejde med at udvikle morgendagens bæredygtige bygninger og byrum.

  ”Der vil uden tvivl være rigtig meget at lære og hente fra netværket. Det er unge ildsjæle, som har helt andre krav og forventninger til deres omgivelser end tidligere generationer, når det gælder bæredygtighed. Derfor er det vigtigt at høre deres stemmer, da det i høj grad er dem, vi designer bygninger til i fremtiden,” fortæller Stephanie Carr.

  Læs mere om Sustainable Change Makers

  Musholm KSM4390 Low
  Danmark / 23.09.2020

  Musholm viser vejen for FN’s verdensmål

  Vores design af Musholm i Korsør og dokumentation af dets effekt på verdensmålene er med i den nye publikation ”De 17 verdensmål – sådan kommer I i gang!”. Her bliver feriecentret fremhævet som eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe attraktive ferieoplevelser for alle uanset handicap og dermed fremme inklusion. Danske Arkitektvirksomheder ønsker med publikationen at guide arkitekter til at bruge FN’s verdensmål i deres arbejde og har til det formål samlet eksempler fra arkitekter, der allerede er godt i gang.

  Læs publikationen

  AART Staermose Hygiejnemobel 01
  Danmark / 18.09.2020

  Udvikler hygiejne-møbel mod covid-19

  Covid-19 har skabt en ny hverdag med risiko for sygdom tæt på livet for os alle. En uvant situation, som kræver øget fokus, ikke alene på hygiejne, men også på tryghed – ikke mindst for børn. I samarbejde med Stærmose Industry har vores designlab, AART Designers, derfor udviklet en prototype på et nyt hygiejne-møbel for at tage hånd om netop dette. Med designet har vi skabt et brugervenligt møbel i børnehøjde, hvor vand, sæbe, sprit, papir og affald er afskærmet og klædt i afrundede former og farver, så møblet let og naturligt kan integreres i eksisterende børnemiljøer. Formålet er at afdramatisere covid-19 ved at gøre hygiejne til en tryg og integreret del af livet i skoler og daginstitutioner. Med sit fravær af skarpe hjørner skaber møblet samtidig sikkerhed for de mindste, mens de afrundede hjørner og skjulte samlinger letter rengøringen og højner hygiejnen. Prototypen bliver pt. testet på en skole, og vi ser frem til at få feedback fra børn, lærere og forældre.

  EY Entrepreneur of the Year Nominering AART 2019
  Danmark / 17.09.2020

  Nomineret til årets vækstskaber

  For tredje år i træk er vi nomineret til EY Entrepreneur Of The Year, der er anerkendt som en af verdens mest prestigefulde priser til vækstskabere. Ikke alene hylder prisen succesfulde, ekspanderende virksomheder. Den hylder også virksomheder, der med et strategisk sigte har skabt samfundsmæssig impact. Derfor er vi stolte over at være nomineret igen i år, da vi netop arbejder med at udvikle organisationer og samfund. Et formål, som har drevet vores arbejde med arkitektur i 20 år.

  Læs mere

  OUH Psykiatri Region Midtjylland
  Danmark / 14.09.2020

  Prækvalificeret til fremtidens psykiatri

  I et team med A. Enggaard i spidsen er vi sammen med Niras blevet prækvalificeret til OPP-konkurrencen om at designe og drifte det psykiatriske byggeri på det kommende Odense Universitetshospital. Opgaven omfatter 20.000 kvadratmeter, der blandt andet inkluderer otte sengeafsnit med i alt 142 senge, telepsykiatrisk center samt forskning og administration. Billede: Region Syddanmark

  Inclusion Nudges Book Including Bibuken Student Residence 2020
  Danmak / 17.08.2020

  Når arkitektur skaber mere inklusion

  Vores design af Bikuben Kollegiet i København – og dokumentation af dets sociale og samfundsøkonomiske effekter – er med i den nye bog ’Inclusion Nudges’ skrevet af Lisa Kepinski og Tinna C. Nielsen. Med afsæt i adfærdsvidenskaben giver bogen 57 eksempler på, hvordan byer, miljøer og processer over hele verden er blevet designet, så de øger inklusion og gør mangfoldighed til en stærk ressource.

  Læs mere

  Kathrine H Staermose AART
  Danmark / 13.08.2020

  Ny kunderelationschef i AART

  Kathrine Hegner Stærmose tiltræder som chef for kunderelationer i Danmark med fokus på at skabe endnu bedre relationer, samarbejder og projekter. Som tidligere leder af vores konceptudviklingsafdeling kommer hun med stor erfaring i at skitsere, generere idéer og indleve sig i vores kunders verden. En erfaring, som også vil definere hendes nye rolle, hvor hun – sammen med teamet omkring – vil kunne konceptualisere visioner allerede i den tidlige dialog med vores kunder og dermed sikre et godt afsæt for det videre samarbejde.

  Gardrum NY
  Danmark / 06.08.2020

  Boliger med blik for miljøet og fællesskabet

  Som en del af den nye bydel Risskov Engby i Aarhus har vi tegnet 225 boliger for studerende, unge familier og ældre. Det 16.600 kvadratmeter boligbyggeri er udviklet i samarbejde med KPC, Heimstaden og Raundahl & Moesby, og med sin taktile teglarkitektur og sine rekreative fællesområder er det skabt med blik for både miljøet og fællesskabet.

  AART Moltrup Optagelseshjem 03
  Danmark / 27.07.2020

  Arkitektur med sociale ambitioner

  En ny multisal på Møltrup Optagelseshjem ved Herning skal hjælpe tidligere socialt udsatte mænd til en hverdag med mere motion og fællesskab i fritiden – og med en millionstøtte fra Realdania og Herning Kommune bliver projektet nu en realitet.

  Læs mere

  Naturinstitution facaderender
  Danmark / 30.06.2020

  Vinderforslag til skov- og naturinstitution

  Sammen med Vognsen & Co. og Henry Berthelsen har vi vundet konkurrencen om at udvikle den nye skov- og naturinstitution i Hornslet. Med udgangspunkt i børnenes trivsel og naturens materialer vil den 1.000 kvadratmeter store institution rumme en vuggestue og børnehave fordelt i to bygningslænger, hvor et centralt fællestorv vil forbinde alle funktioner.

  Læs mere

  SPACE silver angled
  Produktdesign / 24.06.2020

  Lancering af Space

  I samarbejde med Focus Lighting har vores design unit, AART Designers, skabt Space – et nyt lysarmatur til byrum og parker. Rundet af et enkelt, men karakterfuldt design, tilbyder Space et innovativt lyskoncept med direkte og indirekte lys for at opnå den hårfine balance mellem høj, visuel komfort og optimal spredningen af lyset.

  Læs mere

  Udlaendingestyrelsen Indvielse Minister A Enggaard
  Danmark / 19.06.2020

  Indvielse af Udlændingestyrelsens nye hovedkontor

  Torsdag den 18. juni klippede udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye snoren over til Udlændingestyrelsens nye hovedkontor i Næstved, som fremover skal huse styrelsens godt 400 medarbejdere og et borgerservicecenter. Ud over Mattias Tesfaye bød indvielsen på taler af transport- og boligminister Kaare Dybvad med flere.

  Læs mere

  2020 06 12 STAY 04
  Produktdesign / 12.06.2020

  Lancering af STAY

  Vores design unit – AART Designers – har i samarbejde med Erik Jørgensen skabt den stilrene og funktionelle sofa, STAY, ud fra tanken om at invitere pårørende ind og inkludere dem i patientens tid på sygehuset.

  Læs mere

  1 Stephanie Carr AART Linked In
  Skandinavien / 11.06.2020

  Ny bæredygtighedsansvarlig i AART

  Stephanie Carr kommer med en dyb viden og bred erfaring inden for bæredygtigt byggeri og certificeringsordninger, og som bæredygtighedsansvarlig vil hun stå i spidsen for vores arbejde med bæredygtig arkitektur på tværs af de skandinaviske lande.

  Kontakt Stephanie

  Torben Skovbjerg Larsen, partner og CEO i AART.
  Skandinavien / 10.06.2020

  AART skal forske i effekten af arkitektur

  Sammen med Aalborg Universitet og Københavns Universitet står vi bag en ny erhvervs-ph.d., der som den første af sin art skal belyse arkitekturens evne til at skabe social og samfundsøkonomisk effekt.

  Læs mere

  Domkyrkoberget V3 AART
  Sverige / 03.06.2020

  Vinderforslag til Strängnäs Domkirke

  Foran 97 indsendte forslag har vi vundet den åbne, internationale konkurrence om at restaurere og videreudvikle Sveriges bedst bevarede middelalderkirke, Strängnäs Domkirke vest for Stockholm.

  Læs mere

  Pressefoto Markus Grieser Partner og leder af svensk kontor Fotograf Helene Hoyer Mikkelsen
  Sverige / 28.05.2020

  AART åbner kontor i Sverige

  Som led i vores skandinaviske strategi satser vi langsigtet på det svenske marked. Som supplement til vores kontorer i Aarhus, København og Oslo etablerer vi derfor kontor i Stockholm med Markus Grieser som ny partner og leder af vores svenske satsning.

  Læs pressemeddelelsen
  Nyhed Miljofyrtarn AART 1
  Norge / 26.05.2020

  AART bliver certificeret som Miljøfyrtårn

  Miljø- og samfundsansvar er en del af vores AART DNA. Det er derfor med glæde, at vi kan meddele at have forlænget vores certificering som Miljøfyrtårn® i Norge for de kommende tre år.

  Læs mere om certificeringsordningen
  AART Risskov Boliger 2020
  Danmark / 18.05.2020

  AART står bag udviklingen af nyt boligprojekt i Aarhus

  Med sin attraktive beliggenhed tæt på Letbanen, skoven og vandet er Enghaven Risskov et ambitiøst boligprojekt med fokus fælles, bæredygtighed og infrastruktur. Det er derfor med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at projektet nu bliver en realitet. For sideløbende med lokalplansarbejdet har vi udviklet og udbudt projektet i samarbejde med KONstruct, Plusform og Moe – med det resultat at Heimstaden har investeret i projektet, og MT Højgaard har vundet totalentreprisen. I løbet af de kommende år vil Enghaven Risskov derfor vokse frem som et længehus og to karrébebyggelser, så aarhusianerne fra 2022 vil kunne leje sig ind i de 248 nye lejligheder på den attraktive adresse i Risskov.

  Læs mere om Enghaven Risskov

  SUS2023 Byggeplads Maj 2020 3
  Norge / 15.05.2020

  Stavanger Universitetssygehus begynder at rejse sig på Ullandhaug

  Det nye universitetssygehus i Stavanger er Norges største byggeplads, og nu begynder sygehuset at rejse som et markant landemærke på Ullandhaug. Det sker med opførelsen af trappekernerne, der rejser sig næsten 37 meter i højden.

  Læs mere om Stavanger Universitetssygehus

  AUH
  Danmark / 12.05.2020

  AART er prækvalificeret til nyt hospitalsapotek og hospitalsvaskeri

  I et team med Jorton i spidsen er vi sammen med MOE og Kullegaard blevet prækvalificeret til tilbudsgivningen på totalentrepriseudbuddet af Nyt Hospitalsapotek og Nyt Hospitalsvaskeri på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

  Brendstrupkilen Nyhed Hjemmeside AART 2
  Danmark / 04.05.2020

  AART skal lave udviklingsplan for Brendstrupkilen i Aarhus

  Som en del af teamet med Stadt i spidsen skal vi lave udviklingsplanen for Brendstrupkilen i Aarhus N - et udviklingsområde på 686.866 kvadratmeter, hvoraf 384.203 kvadratmeter er fredskovspligtigt areal.

  Ski station Bane Nor
  Norge / 24.04.2020

  AART deltager i konkurrence om blandet bydel i Ski

  Bane Nor Eiendom står klar med en milliardinvestering til at udvikle området ved Ski station syd for Oslo til en blandet bydel. Som et af tre arkitektteams er vi sammen med SLA inviteret til at deltage i konkurrencen.

  Fugleperspektiv Ny Rosborg Lav oplosning
  Danmark / 23.04.2020

  Vejle Byråd godkender resilient udviklingsplan

  Et afgørende skridt mod realiseringen af Ny Rosborg blev taget onsdag den 22. april, da Vejle Byråd godkendte udviklingsplanen for den 80 hektar nye bydel med op til 2.500 boliger på forurenet jord.

  Læs mere om Ny Rosborg
  Birdview 2020 png WEB
  Danmark / 05.04.2020

  234 ungdomsboliger står snart klar til indflytning i Aarhus

  Together with Konstruct, NCC and MOE A/S, we are approaching the finishing line of the construction of 234 rented accommodations on Gøteborg Allé. In just three months, the first residents will move into this 17,500 m2 development, which has been designed to give young people the opportunity to meet, socialise and live their lives in courtyards and roof gardens, and on balconies. In the beginning of July, we will hand over 104 accommodations, while we will hand over the remaining 130 accommodations in September.

  2 AART Fjordsgade AART 2018
  Danmark / 28.03.2020

  Transformeret skole er med i opløbet til Danmarks bedste renovering

  N.J. Fjordsgade Skole har i mere end 100 år tjent som skole på Frederiksbjerg i Aarhus. Men med etableringen af den nye Frederiksbjerg Skole udtjente den i 2018 sit formål, hvorfor vi i samarbejde med Tækker, Færch & Co. og Lokale & Anlægsfonden har renoveret og transformeret den bevaringsværdige bygning til et forenings- og fritidshus, hvor aarhusianere i dag kan dyrke alt fra e-sport, yoga og boksning til undervisning i kreative, sproglige og musiske fag.

  Det nye Fjordsgade Forenings- og Fritidshus demonstrerer således, hvordan bevaringsværdige bygninger kan bringes i spil på ny, så de fortsat skaber værdi for byer og lokalsamfund. På mange måder havde det været lettere at rive den gamle skole ned og bygge nyt, men bygningens iboende kvaliteter gjorde den til en både social og kulturel ressource – frem for industrielt affald. For at bevare og bygge videre på bydelens sociale og kulturelle DNA er renoveringen og transformationen af skolen derfor udført med stor omhu.

  Det er gjort ud fra tanken om at skabe størst mulig værdi ved at efterlade et så lille arkitektonisk aftryk som muligt. Bag facader og vægge gemmer sig et gennemgribende renoveringsarbejde, mens huset på overfladen – inde som ude – står smukkere end nogensinde, hvor moderne kontraster smelter næsten usynligt sammen med de historiske rammer. Et arkitektonisk koncept, der i ét greb fornyer bygningen samtidig med at forstærke dens unikke håndværk, historie og relevans for bydelens borgere i dag.

  Læs mere om Fjordsgade Forenings- og Fritidshus

  AART Tiltag mod coronavirus
  Skandinavien / 12.03.2020

  Står sammen om at bekæmpe coronavirussen

  Vi arbejder hjemmefra
  Fra og med torsdag den 12. marts har vi etableret hjemmearbejdspladser for alle vores medarbejdere i Aarhus, København, Oslo og Stockholm, så vi samtidig med at mindske risikoen for smittespredning sørger for en effektiv fremdrift i de mange projekter, som vi bidrager til at løfte på tværs af de skandinaviske lande.

  Vi er fuldt tilgængelige
  Vores medarbejdere er fuldt tilgængelige på e-mail og telefon for kunder og samarbejdspartnere. Vi afholder derudover alle aftalte møder via Skype, så vi understøtter en effektiv fremdrift og god kommunikation i alle vores samarbejder.

  Kungalv Sjukhus AART 35 Low
  Sverige / 09.03.2020

  Står bag nyt sygehus nær Göteborg

  I 2013 vandt vi konkurrencen om at udvide Kungälv Sygehus med en ny hovedindgang, en ny forbindelsesbygning, to nye sengebygninger samt en ombygning af eksisterende bygninger. Det gjorde vi ud fra visionen om at skabe et effektivt sygehus med menneskeligt nærvær for øje. En vision, som vi i dag har omsat til 280 ensengsstuer med udsigt til grønne omgivelser, så arkitekturen understøtter patienternes helbredelse, samtidig med at den nye forbindelsesbygning understøtter et enkelt og effektivt arbejdsflow for personalet. Det hele er gjort med respekt for det eksisterende sygehus fra 1960’erne og med høje, bæredygtige ambitioner, da det nye sygehus er designet til at indfri kravene til ’Environmental Building Gold’ certificering. I slutningen af 2020 forventes den anden sengebygning og den nye hovedindgang færdiggjort.

  Læs mere om Kungälv Sygehus

  Luftperspektiv Vimu extra
  Danmark / 02.03.2020

  Giver startskud til Vikingtidsmuseum

  Med opdraget til Statsbygg har den norske regering givet startskud til, hvad der bliver verdens førende formidlings- og forskningscenter om vikingetiden og det mest betydningsfulde kulturbyggeri i Norden i de kommende årtier. Et kulturbyggeri, der vil skabe helt nye rammer for oplevelsen af verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe – Osebergskibet og Gokstadskibet. Sammen med museets øvrige vikingtidssamling hører de til blandt Nordens vigtigste bidrag til verdens kulturarv, hvorfor museet i dag er at finde på The Times liste over verdens 50 mest betydningsfulde museer.

  Udviklingen af det nye Vikingtidsmuseum omfatter nybygning og rehabilitering af det ikoniske Vikingskipshuset tegnet af Arnstein Arnberg i 1928. Udviklingen omfatter i alt 13.100 kvadratmeter, hvor nybygningen på 9.000 kvadratmeter vil føje et cirkelslag til det eksisterende museum. På den måde vil nyt og gammelt forenes i et arkitektonisk hovedgreb, samtidig med at museet vil åbnes mod omgivelserne og skabe en indre gårdhave med en scene og amfitrappe – og en lang række muligheder for at tiltrække langt flere besøgende og give dem en endnu større oplevelse.

  Projektet har en økonomiske ramme på 2.135 millioner norske kroner, mens udstyrsprojektet har en økonomiske ramme på 270 millioner. Det nye museum forventes at stå klar til indvielse i 2025, hvor det forventes at blive Norges nye verdensattraktion med mere end én million besøgende om året.

  Læs mere om vores design af Vikingtidsmuseet

  Læs Kulturhistorisk Museums omtale af museet

  Læs Statsbyggs presseomtale af startskuddet til museet

  Sydhavnen Kulpladsen
  Danmark / 27.02.2020

  Godkender bydelsplan for Sydhavnskvarteret i Aarhus

  Med bydelsplanen for Sydhavnskvarteret har vi tænkt effekt før form. Inden at have tegnet en eneste bygning har vi involveret bydelens nuværende og kommende aktører – forretningsfolk, iværksættere, kunstnere og socialt udsatte – med fokus på at videreudvikle det allerede kontrastfulde område fyldt med virkelyst og kreativitet. Vi har således arbejdet strategisk med at styrke områdets eksisterende fagfællesskaber og skabe nye – indenfor mad, mode, kunst, musik, animation, spil og uddannelse – så der opstår et erhvervsøkosystem af international klasse. Et erhvervsøkosystem, der med et væld af udadvendte funktioner vil åbne sig mod byen og på den måde blive et aktiv for både virksomheder, borgere og besøgende i Aarhus. Med bydelsplanen godkendt forventes byggeriet af Sydhavnskvarteret at gå i gang i 2021, mens selve byggeriet forventes at vare to til tre år.

  Læs mere om Sydhavnskvarteret

  Bydelsplassen verket
  Norge / 10.02.2020

  Forvandler industri til blandet bydel i Moss

  Voel Lokaplan AART
  Danmark / 08.02.2020

  Udvikler lokalplan for boligområde ved Silkeborg

  Trend and Tradition Oslo Johanne AART Januar 2019
  Norge / 01.02.2020

  Taler om effekt på pop-up messe i Oslo

  Hos AART arbejder vi dedikeret med at dokumentere effekten af vores opførte projekter. Et arbejde, som Johanne Mose Entwistle præsenterede på Trends & Traditions pop-up messe som del af årets Oslo Design Fair. Her koblede hun vores effektfulde dokumentationsarbejde med vores erfaring inden for kontorbyggeri. Det gjorde hun med afsæt i vores design af Pakhusene i Aarhus – et fællesskabende kontorbyggeri, der giver virksomheder mulighed for at udnytte kvadratmeterne langt mere effektivt og bæredygtigt i forhold til et traditionelt kontorbyggeri.

  For ved at dele faciliteter som møderum, kantine og auditorium optimeres ikke alene kvadratmeterne. Som virksomhed får man også råderum over et langt større areal, end man betaler for – faktisk helt op til 270 procent. Dertil kommer fællesskabende faciliteter som fitness, sauna og havnebad, der ifølge vores eftermålinger af Pakhusene har bidraget til at skabe nye netværk på tværs af de forskellige virksomheder.

  Hør mere om vores effektfulde arbejde med arkitektur, når Johanne taler på årets Trends & Traditions messe i København den 30. april. Derudover kan du læse mere om vores effekt case om Pakhusene her

  Akutcenter Viborg AART 2
  30.01.2020

  Akutcenter er finalist til MIPIM Awards i Cannes

  REGAN Vest AART Beskaret
  09.01.2020

  Vinder konkurrencen om Danmarks nye koldkrigsmuseum

  REGAN Vest (Regeringsanlæg Vestdanmark) er en atomsikker bunker, der i al hemmelighed blev opført i 1960’erne under Den Kolde Krig med det formål at huse regering og regent i tilfælde i af en atomkrig. Den 5.500 kvadratmeter bunker blev fredet i 2014 og står med alt originalt interiør intakt. Når den i 2021 åbner for publikum, vil der kun være adgang via guidede rundvisninger, og derfor skal der ved siden af bunkeren opføres en velkomst- og udstillingsbygning med moderne publikumsfaciliteter, udstillinger og læringscenter. Ved et pressemøde den 9. januar blev det offentliggjort, at vi skal stå i spidsen for opgaven om at udvikle og opføre den nye velkomst- og udstillingsbygning.

  ”Det er en enig dommerkomité, der har peget på teamet, som med sit forslag har formået at skabe en løsning, hvor den eksisterende bunker og den tilhørende maskinmesterbolig sammen med det unikke naturområde og den nye bygning fremstår som en naturlig helhed. Den nye udstillingsbygning etableres som fire delvist nedgravede bokse, der let skjult bag en skovtykning gradvist toner frem for den besøgende. Flowet både mellem de fire bokse, og mellem samtlige dele af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum, er løst både logisk og enkelt, og det vil give publikum en spændende totaloplevelse,” siger formanden for Ejendomsfonden REGAN Vest, Claus Holm, Rebild Kommune.

  Delvist bygget ind i landskabet skjuler de fire sorte bokse udefra deres indhold – som en slags hemmelige arkivmapper. Når man træder ind i bygningen, udfolder en række forskellige funktioner sig for såvel gæster som ansatte: administration, foyer/butik, udstillinger samt læringscenter. De servicerende funktioner er placeret i ryggen ind mod skrænten, mens de store publikumsfaciliteter – blandt andet caféen med panoramavinduer – åbner sig ud mod skoven. En række fleksible løsninger er tænkt ind i projektet, og det giver både her og nu samt på sigt mulighed for at indrette på nye måder i forhold til både publikumsområdet og i udstillingerne.

  ”Jeg glæder mig til at se arkitekternes vision udfoldet. REGAN Vest er et særligt sted, der fortæller om et vigtigt kapitel i vores historie. Bunkeren er enestående bygningskultur, der rummer en samfundsfortælling om Den Kolde Krig, som ikke er formidlet før. Projektet giver adgang til det oprindelige anlæg og bygger til med respekt for stedet og med den gode formidling i centrum. Det nye museum vil gøre historien levende og give nye stærke oplevelser til både voksne og børn,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Foreningen Realdania.

  Læs mere om det nye koldkrigsmuseum

  Oslo Bryggegata AART 07 Low
  Norge 31.12.2019

  Oslo kontor

  AART aarhus 2017 KSM 11
  Danmark 31.12.2019

  Aarhus kontor

  AART KBH 2019 09 Low
  Danmark 31.12.2019

  København kontor

  Viborg Akutcenter AART 13 High
  16.12.2019

  Akutcenter hædret som et af årets bedste byggerier

  Det nye akutcenter fik en hædrende omtale ved uddelingen af Årets Byggeri 2019 for sin evne til at sætte patienten i centrum gennem et nuanceret arbejde med dagslys, materialer, udearealer og udsigt. Komitéen bag Årets Byggeri fremhæver samtidig flowet som en særlig kvalitet, da kort afstand mellem de enkelte specialer og funktioner skaber mere sammenhængende patientforløb med en hurtig og præcis behandling. For hver unødig meter, som personalet skal bevæge sig, har betydning for, ikke alene patienternes sikkerhed, men også for arbejdsmiljøet og hospitalets økonomi på sigt.

  "Det er et velargumenteret projekt med hensyn til både patienter og personale, men med hovedfokus på patienterne, fordi man har vendt systemet om og bygget det hele op omkring de syge og ikke de, som er på arbejde. Det betyder blandt andet, at de fleste patienter kan behandles i akutmodtagelsen og ikke skal videre i systemet og indlægges. Det sparer tid og penge og er samtidig mere trygt for patienten, som kun skal relatere sig til ét sted," fremhæver komitéen.

  Læs mere om Årets Byggeri

  Læs mere om det nye akutcenter

  Loop recycle plast 02 beskaret
  12.12.2019

  Skaber byrumsmøbel af 100 procent plastaffald

  LOOP-serien er allerede fast inventar flere steder i Danmark - fra byrum og skoler til festivaler og legepladser. Det populære byrumsmøbel blev oprindelig designet af AART og produceret af out-sider til Aarhus Festuge i 2007. Siden er det blevet udvidet med nye versioner, og som nyeste skud på stammen kommer det nu i en bæredygtig version, der som Nordens første byrumsmøbel i plast er Svanemærket og tilmed fremstillet fuldt ud af genbrugsplast.

  "Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret LOOP med Svanemærket. Produktet har en spændende funktion ved både at være et møbel og legeredskab, og så har det samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast," udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

  Beriger det æstetiske udtryk

  Den Svanemærkede LOOP er produceret af 100 procent genbrugt polyethylen plast, hvor 85 procent kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt i den nye produktion. De sidste 15 procent kommer fra emballage i form polyethylen-poser, der kværnes og smeltes sammen med det øvrige materiale, hvilket føjer et terrazzoagtigt farvespil til det færdige byrumsmøbel.

  "Med den nye bæredygtige version af LOOP har vi arbejdet målrettet med at skabe et unikt udtryk. Vi har udnyttet det spil og den materialitet, som genbrugsplasten giver og dermed opnået et æstetisk udtryk, som beriges, og ikke begrænses, af de bæredygtige ambitioner," udtaler Morten Hove Lasthein, partner og chefdesigner i AART Designers.

  "Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med den nye version af LOOP tager vi en del af ansvaret og går forrest i en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop," udtaler Ib Mogensen, CEO i out-sider.

  Læs mere om LOOP

  1 Kronprinsesse Viborg Akut Agata Lenczewska Madsen Regionshospitalet Viborg Kopi
  09.12.2019

  Royal indvielse af nyt akutcenter i Viborg

  Indvielsen var kulminationen på de seneste mange års byggeri – fra det endelige tilsagn om statslig og regional finansiering i 2010 over planlægning og byggeri til det nu færdige resultat. I løbet af de seneste ni år er Regionshospitalet Viborg blevet bygget om og udvidet for godt en milliard kroner.

  Med projektet er hospitalet blandt andet blevet udvidet med nye sengeafsnit og klinikker, ligesom der er bygget ny patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt parkeringshus – og nu altså også 25.500 kvadratmeter nyt akutcenter, som på mange måder er flagskibet i det samlede byggeri.

  "Med det nye akutcenter og 130 års sundhedsfaglig erfaring står Regionshospitalet Viborg i dag stærkt som ét af Region Midtjyllands fem akuthospitaler, der sikrer hurtig og kompetent hjælp til vores akutte patienter," konstaterede regionsrådsformand Anders Kühnau i sin tale ved indvielsen.

  "Tusind tak til jer alle for at tage medansvar og sikre, at vi i dag står med et hospital, som lever op til de behov, I har været med til at definere og beskrive. Det er jer, der har fortalt os, hvordan flotte ord om øget effektivitet, patienten i centrum, samarbejde på tværs og helende arkitektur kan se ud i en hospitalsvirkelighed," tilføjede Region Midtjyllands projektchef, Jeppe Juul Hansen, i sin tale.

  Læs mere om akutcentret

  2 F
  04.12.2019

  Skaber visionsforslag for NRK’s nye hovedkontor

  En række ejendomsudviklere har budt ind på udviklingen af NRK’s fremtidige hovedkontor. Heriblandt Stor-Oslo Eiendom for hvem vi har skabt et visionsforslag for udviklingen af det nye hovedkontor for Norges største medievirksomhed. Med forslaget viser vi mulighederne for at etablere hovedkontoret i Linderud nord for Oslo, hvor det gamle og bevaringsværdige hovedkontor for Siemens kan transformeres til fremtidens medieby. En medieby, som vil tilbyde en unik udsigt over den norske hovedstad, samtidig med at gøre for området ved Groruddalen, hvad Operaen har gjort for Bjørvika.

  ”Vi tror på, at vi kan udvikle noget spektakulært med dette projekt, for eksempel vil TV-studierne på de øverste etager byde på en helt fantastisk udsigt. Samtidig tilbyder vi også et stort grundareal. Vi er derfor ikke låst til, at NRK skal ind i hele byggeriet. Vi er meget fleksible, når det gælder NRK’s behov,” fortæller Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom.

  Med visionsforslaget viser vi, hvordan grundarealet i Linderud kan imødekomme NRK’s ønsker og krav ved at favne en bred vifte af funktioner, heriblandt andre kommercielle aktører. Derudover viser vi, hvordan NRK får mulighed for at bygge fremtidens medieby på et bæredygtigt fundament. For ved at bevare Siemens tidligere hovedkontor og transformere det til nye formål reduceres CO2-udslippet fra produktion, bearbejdning og transport af materialer og dermed også klimaaftrykket markant.

  Læs Aftenspostens omtale af visionsforslaget

  Bikuben Kollegiet 2019 AART 14 H
  02.12.2019

  Det betaler sig at bygge fællesskaber

  "For os handler arkitektur om mere og andet end form. Det handler først og fremmest om effekt. Derfor arbejder vi strategisk med at genbesøge vores opførte projekter for at dokumentere effekten af de muligheder, vi sammen med vores mange gode samarbejdspartnere har skabt med arkitekturen."

  Det fortæller Johanne Mose Entwistle, antropolog og dokumentationschef hos AART, som netop har afsluttet en undersøgelse af Bikuben Kollegiet, som vi tegnede tilbage i 2007. I spidsen for vores dokumentationsteam har hun genbesøgt kollegiet for at studere dets sociale effekt og sætte tal på dets samfundsøkonomiske potentiale - og resultatet er tankevækkende. For ikke alene modvirker Bikuben Kollegiet ensomhed bedre end andre kollegier i Danmark. Var alle kollegier som Bikuben Kollegiet, ville den årlige værditilvækst i Danmark potentielt være 123 millioner kroner højere på grund af mindre uddannelsesfrafald.

  Læs hele pressemeddelelsen

  Læs mere om Bikuben Kollegiets sociale og samfundsøkonomiske effekt

  Nye partnere Mads og Nanna Nyhed 2 AART
  22.11.2019

  Udvider partnerkredsen med nye partnere

  "De seneste år har vi oplevet en fantastisk udvikling med fortsat flere samarbejder med ambitiøse bygherrer i hele Skandinavien. Det er derfor et naturligt skridt i vores vækst og faglige fundering at udnævne Mads og Nanna til partnere," fortæller Torben Skovbjerg Larsen, stiftende partner og CEO.

  "Begge er dygtige og dedikerede arkitekter med dybe rødder i vores AART DNA, og på hver sit felt har de været drivende kræfter i udviklingen af vores rådgivning og mest markante projekter. I partnerkredsen ser vi derfor frem til et endnu tættere samarbejde med dem begge," tilføjer han.

  Mads Nygaard og Nanna Flintholm vil som partnere få deres virke på tværs af vores kontorer i Aarhus, København og Oslo. Et virke, hvor de sammen med den øvrige partnerkreds vil gå forrest i at udvikle vores faglige fundament og løfte det ind i projekter i hele Skandinavien, hvor vi aktuelt bidrager til udviklingen af mere end én million kvadratmeter på tværs af skala og sektor.

  Med udnævnelserne består partnerkredsen af Anders Strange, Anders Tyrrestrup og Torben Skovbjerg Larsen som stiftende partnere, Mads Nygaard og Nanna Flintholm som partnere og Jørgen Biørn, Susanne Joys og Kristine Dave-Amundsen som associerede partnere

  Læs pressemeddelelsen

  AART Johanne Sykehusskonferansen 2019 Trondheim
  14.11.2019

  Taler på Norges største konference om sygehusbyggeri

  Som dokumentationschef står Johanne Mose Entwistle i spidsen for vores arbejde med at dokumentere den sociale og økonomiske effekt af vores opførte projekter. Et arbejde, som hun præsenterede på årets konference, hvor hun koblede vores dokumentationsarbejde med vores dybe erfaring inden for sygehusbyggeri – for med mere end 800.000 kvadratmeter under udvikling inden for sundhedssektoren er vi blandt Skandinaviens førende arkitektvirksomheder på netop dette område.

  Foran 300 tilhørere fortalte hun om vores strategiske sigte på at bringe arkitekturen i spil som en katalysator for at udvikle organisationer og samfund. Ikke mindst inden for sundhedssektoren, hvor vores dokumentationsteam indsamler effektfuldt viden fra egne projekter og ekstern forskning. En viden, som vi omsætter til beslutningsstøtte i vores mange projekter – seneste eksempel er vores vinderforslag til børne- og ungehospicet i Rønde, hvor dokumentationsteamet med feltstudier og grundig research supplerede byggeprogrammet og åbnede for nye perspektiver på at gøre en mærkbar forskel for hospicets børn, unge og deres familier.

  Se vores mange sundhedsprojekter her

  AART Moltrup Optagelseshjem Multihal 01
  12.11.2019

  Udvikler koncept til multisal for hjemløse mænd

  Lidt udenfor Herning ligger en historisk herregård fra 1700-tallet. Herregården hedder i dag Møltrup Optagelseshjem og er hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig – og at hjælpe til med at drive den gamle herregård er her en naturlig del af hverdagen.

  For at favne fritiden og fællesskabet på gården har vi udarbejdet et proces- og konceptforløb for udviklingen af en ny multisal. Formålet med forløbet er at udvide optagelseshjemmet med et såkaldt ’Livsrum for udfoldelse’, der skaber nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet.

  Med multisalen er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag.

  "Samtidig med at have dyb respekt for stedets historie har vi ønsket at signalere, at her sker noget særligt. På afstand vil multisalen derfor indskrive sig som en naturlig del af den eksisterende bygningsstruktur, mens den tæt på vil åbne sig som et alsidigt og transparent rum i tæt kontakt med omgivelserne," fortæller Mikkel Seier Christoffersen, leder for renovering og transformation hos AART.

  Møltrup Optagelseshjem er aktuelt i dialog med en række fonde om finansieringen og dermed realiseringen af multisalen, og blandt andre har Herning Kommune bevilget tre millioner kroner til projektet.

  Læs mere om multisalen

  AART Website News New website
  05.11.2019

  Velkommen til vores nye hjemmeside

  Ambitionen med hjemmesiden er at tilbyde et inspirerende og let tilgængeligt AART-univers, hvor vores vision, mission og, ikke mindst, værditilbud til kunder og samarbejdspartnere står tydeligt frem. Derfor vil man blandt meget andet kunne læse om vores arbejde, ikke alene med at designe bygninger og byrum, men også med at dokumentere effekten af de muligheder, vi skaber med arkitekturen. En dyb dedikation til at udvikle organisationer og samfund, som i snart 20 år har drevet vores arbejde med arkitektur – og som vi nu præsenterer i et nyt og forbedret digitalt format. Så gå på opdagelse på vores nye hjemmeside, og bliv klogere på vores arbejde med at tænke effekt før form i vores mange samarbejder på tværs af de skandinaviske lande.

  Primo Bryn AART Low 2
  24.10.2019

  Skaber multifunktionelt erhvervsbyggeri i Oslo

  Det nye erhvervsbyggeri vil rumme Bertel O. Steens nye forhandleranlæg med fremtidens mobilitetsløsninger. Sammen med Bertel O. Steen Eiendom planlægger vi varierede, udadvente kontorfunktioner på bakkeplan. Samtidig vil det udnytte grundens udfordring med dens topografi – for at skabe et tæt samspil med den fremtidige bydel i Bryn. Den nye bebyggelse er inddelt i tre teglbygninger, som knyttes sammen af en diagonal akse med et levende bytorv – godt forberedt for fremtidens urbane struktur på Bryn.

  ”Vores ønske er at opføre et moderne bilanlæg tilpasset kommunens forventninger til bymæssig udvikling af grunden og af Bryn som område, i tillæg til et større kontorvolumen og fleksible udlejningsarealer på bakkeplan. Hele bygningsmassen vil blive nøje tilpasset stedets topografi og projektet på en sådan måde, at vi går forrest i transformationen af Bryn,” fortæller Øivind Solbakken, koncerndirektør for eiendom i Bertel O. Steen.

  Rostadion so konk AART
  22.10.2019

  Grønt lys til opførelsen af Danmarks nationale rostadion

  Fredningsnævnet har netop truffet afgørelse om dispensation for de syv ansøgninger, som Fonden Danmarks Rostadion og Gladsaxe Kommune har sendt ind. Det er anden gang, at Fredningsnævnet godkender ansøgningerne om dispensation.

  Sagen har måttet gå om i Fredningsnævnet på grund af en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe. Efter mere end et års behandlingstid i Miljø- og Fødevareklagenævnet blev sagen sendt retur til Fredningsnævnet til fornyet behandling. Men nu er dispensationen altså givet igen.

  ”Det var oprindeligt planen, at det smukke byggeri og det grønne løft af det fantastiske naturområde omkring Bagsværd Sø skulle stå færdigt i 2020, så vi ser frem til snart at komme i gang uden flere klager og forsinkelser,” fortæller Erik Jæger, formand for Fonden Danmarks Rostadion.

  "Vi lægger særlig vægt på i Fonden, at der sikres en smuk og naturlig søbred med fjernelse af de meget markante installationer i Nybroområdet, en reduktion og forskønnelse af tribuneområdet og ved afgravning i den vestlige ende af søen etablering af en naturlig bred og plantning af et større skovareal end der er i dag," tilføjer han.

  Sammen med E+E arkitekter, Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører og LIW-planning står vi for opførelsen af det nye nationale rostadion, der på grund af forsinkelserne er blevet udskudt til 2021, så byggeaktiviteten hverken griber forstyrrende ind i VM i sprint i 2021 eller forberedelserne til OL i 2020.

  Læs mere om det nye nationale rostadion

  EY Nyhed Nyt website AART
  03.10.2019

  Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

  EY Entrepreneur Of The Year hylder ikke alene entrepreneurer, der har evnet at skabe succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder. Det er også en pris, der værdsætter virksomheders ledelse, værdier og samfundsmæssige sigte i ligeså høj grad som deres økonomiske udvikling. Det handler om deres grundlæggende mission, og netop derfor er vi stolte over at være nomineret til prisen, hvor vi fra den regionale kåring i Midtjylland sidste år nåede hele vejen til landsfinalen i Forum i København.

  Vi er særligt stolte over at være nomineret til prisen, da vi tror på værdien og, ja, nødvendigheden af at redefinere arkitekturen. Med det ambitiøse fokus at flytte fokus fra form til effekt, så vi sammen med kunder og samarbejdspartnere kan bringe arkitekturen i spil som en katalysator til at udvikle organisationer og samfund. Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien har vi derfor etableret et team dedikeret til at dokumentere effekten af arkitektur. En effektfuld dokumentation, som vi ikke alene bringer ind i udviklingen af vores mange projekter, men også formidler eksternt med sigte på at stille arkitektbranchen stærkere i bevidstheden hos kunder og samfundet i bred forstand.

  Viborg Akutcenter AART 15 High
  28.09.2019

  Akutcenter i Viborg står klar til indvielse

  Visionen med akutcentret har været at tilbyde sammenhængende patientforløb, hvor de fysiske rammer bidager positivt til patienternes helingsproces. Udsigt, dagslys og materialer bidrager derfor til at skabe et sanseligt og stimulerende behandlingssted, hvor kort afstand mellem specialer og funktioner samtidig bidrager til at styrke flowet af både patienter og personale. Det hele med bevidstheden om, at hver unødig meter, som personalet skal løbe, har betydning for patienternes sikkerhed, personalets trivsel og dermed også for hospitalets økonomi på sigt.

  ”Vores mål har været at skabe et effektivt hospital med menneskeligt nærvær for øje. For vi ved, at hospitalets fysiske rammer er med til at optimere patienternes helingsproces og velværet for både patienter, pårørende og personale. Ved at fokusere på parametre som dagslys, udgang til udearealer og en sanselig og stimulerende indretning, kan arkitekturen være med til at forkorte indlæggelsestiden. Samtidig har det betydning for arbejdsmiljøet, hvilket kan gøre det lettere for hospitalet at fastholde sit personale,” fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner hos AART architects.

  Akutcentret breder sig over mere end 25.000 kvadratmeter og skal med en ny akutmodtagelse og ombygning af en række eksisterende arealer fremtidssikre Regionshospitalet Viborg, som i dag modtager patienter fra kommunerne i både Viborg, Silkeborg og Skive. Akutcentret indvies officielt senere på året, og bag designet af akutcentret står konsortiet bestående af AART architects, Årstiderne Arkitekter, ÅF og WSP.

  Læs mere om akutcentret

  Aarhusgadekvarteret By og Havn KPC AART 2
  23.09.2019

  Skaber bæredygtigt flerbrugerhus i København

  By & Havn har indgået aftale med KPC om køb af to af de mest synlige og attraktive erhvervsgrunde i Århusgadekvarteret i Nordhavn. Her vil KPC opføre det nye flerbrugerhus i tæt samspil metro og bydelspladser. Selve aftalen sker på baggrund af en proces, hvor By & Havn har anmodet potentielle investorer om at indsende interessetilkendegivelser, så der på den baggrund kunne indgås betingede salgsaftaler med de parter, som vurderes bedst at opfylde ønskerne til de de to byggefelter.

  I udvælgelsen af KPC har By & Havn især lagt vægt på, at flerbrugerhuset har et højt bæredygtigt ambitionsniveau, spiller smukt sammen med omgivelserne og ikke mindst indfrier ambitionen om at skabe et flerbrugerhus med både fælles kantine og fitness/coworking-café, så huset vil bidrage til at udvikle de fremtidige fællesskaber i og omkring Nordhavn.

  De to byggefelter i Århusgadekvarteret er blevet udbudt samlet. De rummer tilsammen 8.000 etagekvadratmeter og ligger ud til Kalkbrænderihavnsgade og Århusgadegade med stor synlighed fra Nordhavn s-togstation og den kommende Nordhavn metrostation, som åbner i begyndelsen af 2020. Med sin centrale beliggenhed bliver det kommende flerbrugerhus således porten til det livlige Århusgadekvarteret, hvor der allerede bor cirka 2.500 mennesker og arbejder cirka 700. Kvarteret rummer blandt andet adskillige butikker, supermarkeder, restauranter og caféer.

  Borne og ungehospice Set fra soen AART High
  19.09.2019

  Vinder konkurrencen om børne- og ungehospice

  ”Vi fik fire rigtig fine forslag til det nye børne-og ungehospice, men jeg må indrømme, at CJ Group og AART arcitechts' hold slog benene væk under os, da de præsenterede deres projekt. Holdet har været enormt grundige i deres forarbejde og virkelig sat sig ind i, hvem vi bygger til, og hvad bygningen skal kunne. De har formået at skabe både den rummelighed og hjemlighed, som familierne har behov for, med masser af gemmesteder til de mindste børn, og nicher, hvor de unge kan slænge sig. Derudover har holdet skabt et hus med stor respekt for medarbejdernes dagligdag og arbejdsmiljø og de frivilliges funktion. Vi er stolte af at være nået så langt, og at 'mursten og tag' nu er sikret. Den næste store opgave er at indsamle midler til inventar, hjælpemidler og andet udstyr."

  Med de ord indrammer hospiceleder Dorit Simonsen vores vinderforslag til det nye vestdanske børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, der opføres i tæt samspil med det eksisterende Hospice Djursland i Rønde. Det opføres som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark og kommer til at rumme fire familieboliger, personaleafsnit og fællesfunktioner, der fordeler sig på 1.300 kvadratmeter i tæt kontakt med den omkringliggende natur. Byggeriet forventes at tage et år, så de første familier kan bydes velkommen allerede i november 2020.

  ”Det er en helt særlig opgave at bidrage til at løfte det nye børne- og ungehospice. For det kræver en dyb indlevelse at skabe rum for liv, leg og lindring. Ud over at skabe et tæt samspil med den omgivende natur og det smukke eksisterende hospice, har vi derfor også arbejdet bevidst med at skabe et sundt og stimulerende arbejdsmiljø. For vores antropologiske studier viser, at netop medarbejdernes trivsel er afgørende for at favne de børn, unge og familier, for hvem hospicet bliver deres hjem. Med arkitekturen har vi derfor søgt at skabe en lys, varm og hjemlig atmosfære med det menneskelige møde som omdrejningspunkt,” fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects.

  Læs mere om børne- og ungehospicet

  Johanne Mose Entwistle Dokumentationschef AART
  05.09.2019

  Etablerer dokumentationsteam

  "Byer og bygninger er kraftfulde katalysatorer. Det er her nøglen til at forandre og forbedre de mest fundamentale omgivelser for vores liv ligger - hvordan vi bor, lærer, arbejder og, ja, lever og ånder," fortæller partner og CEO Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer:

  "Derfor er arkitektur for betydningsfuld til at blive reduceret til et spørgsmål om æstetik, som det er tilfældet i den offentlige debat. Arkitektur som noget effektskabende er fraværende, og netop det vil vi gøre op med. Med det ambitiøse sigte at åbne verdens øjne for arkitekturens betydning for at udvikle organisationer og samfund."

  Løfter sløret for teamet
  Omtalen i danske medier taler sit tydelige sprog: arkitektur omtales næsten fem gange så ofte som noget formskabende end effekt- eller forretningsskabende. Det viser data fra Infomedia. Derfor har vi valgt at etablere et dedikeret dokumentationsteam, og efter at have brugt det seneste år på at køre teamet i stilling internt, er vi nu klar til at løfte sløret for det strategiske initiativ - med dokumentation af arkitekturens effekt for øje.

  I spidsen for teamet står Johanne Mose Entwistle. Hun blev hentet til AART architects i begyndelsen af året og trækker på erfaring som antropolog og labchef hos Alexandra Instituttet og innovationskonsulent hos Center for Innovation i Aarhus Kommune. Som dokumentationschef har hun indtil videre etableret teamet i tæt samspil med vores interne processer - fra konceptudvikling til projektering - og fremadrettet vil hun videreudvikle vores effektfulde dokumentationsarbejde, så det står som et stadig stærkere værditilbud til kunder og samarbejdspartnere.

  Vil gøre en målbar forskel
  "Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien kan vi yde før-målinger og efter-målinger af et projekt. Med målingerne giver vi indsigt i projektets sociale og økonomiske effekter. En indsigt, som vi bruger til at kvalificere, ikke alene det givne projekt, men også vores fremtidige projekter - med det klare sigte at gøre en målbar og mærkbar forskel vores kunder og samfundet i bred forstand," fortæller Johanne Mose Entwistle.

  "Vores trang til at skabe er derfor aldrig uden viljen til at følge op. For det er ved at genbesøge vores opførte projekter, at vi skaber et solidt, fagligt fundament for at udvikle verden omkring os. Et fundament, som jeg ser frem til at bygge videre på og løfte ind i vores mange spændende samarbejder i hele Skandinavien," tilføjer hun.

  Dokumentationsteamet er allerede engageret i flere projekter og strategiske samarbejder - blandt meget andet samarbejder teamet aktuelt med Aalborg Universitet og Københavns Universitet om en ansøgning med fokus på at få tilknyttet op til to erhvervs-ph.d.er.

  AART Aarhus kontor
  03.09.2019

  Vinder stor rammeaftale med Bygningsstyrelsen

  Teamet består af H+ Arkitekter som totalrådgiver med AART architects, Rønnow Arkitekter, Oluf Jørgensen, Strunge Jensen, Cubic Group og Schul Landskabsarkitekter som underrådgivere.

  ”Hos AART samarbejder vi allerede med Bygningsstyrelsen, blandt andet i forbindelse med Udlændingestyrelsens nye hovedkontor i Næstved, og med den nye rammeaftale ser vi frem til at bygge videre på det gode samarbejde. Som team ser vi frem til at løfte vores tværfaglige kompetencer ind i udviklingen af fremtidens statslige byggeri i hovedstaden,” udtaler partner og CEO Torben Skovbjerg Larsen.

  Bygningsstyrelsen er gået fra 20 til tre rammerådgivere for at sikre bedre rådgivning og tættere dialog. Fremover vil vi som team være enerådgiver i Region Hovedstaden for sager på op til 3,5 millioner kroner i rådgiverhonorar. Meget energi har været lagt i tilbudsprocessen, som startede helt tilbage i efteråret 2018, og vi er derfor stolte over, at vores tilbud blev vurderet bedst på alle tre kriterier: 'Pris', 'Organisation, ressourcer og kompetencer' samt 'Cases'.

  Vejlandskvarteret by og havn luftfoto
  26.08.2019

  Konkurrerer om Københavns nye bæredygtige bydel

  Bydelen ’Vejljandskvarteret’ bliver Københavns nye bydel på Amager, og vi ser frem til at give vores bud på at forløse PensionDanmark og By & Havns vision om at hæve barren for bæredygtig byudvikling. 2.000 boliger certificeret efter de højeste standarder for bæredygtighed vil således danne ramme om den nye bydel, samtidig med at mere end en tredjedel af det 18,1 hektar store område reserveres til natur og rekreative områder, så der skabes forbindelser ud til den omkringliggende Amager Fælled.

  ”Arkitektkonkurrencen på Vejlandskvarteret bliver unik, og jeg er utroligt spændt på at se de forslag, som arkitektfirmaerne kommer med. Vi har mærket en stor interesse for at bidrage til udviklingen af dette område, og vi kan se, at bæredygtighed og natur vægtes højt. Her bliver der virkelig mulighed for at få afprøvet de bæredygtige tanker og udtryk og vise, at Danmark er helt i front – både når det kommer til arkitektur, men også i forhold til bæredygtige løsninger i samspil med naturen,” udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

  Læs mere om konkurrencen

  Byens Hus AART Kbh web 03
  03.07.2019

  Vinder beboer- og kulturhus i København

  Side om side med en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange skal Byens Hus opføres i naturskønne omgivelser, så det bliver et sundt og stimulerende samlingspunkt for bydelens beboere. Visionen for huset er at samle bydelens fællesfunktioner under samme tag, så nye synergier og muligheder opstår i samspillet mellem beboerne.

  Byens Hus bliver 2.500 kvadratmeter, og byggefeltet vil derudover rumme en daginstitution på 2.200 kvadratmeter og cirka 85 boliger fordelt på 6.700 kvadratmeter. Foruden at fungere som fælleshus for beboerne i området vil Byens Hus også blive et kulturhus for hele bydelen.

  Skolen Duevej AART architects 15 H
  17.06.2019

  Danmarks første DGNB-certificerede skole

  Sammen med vores team fra Nordic, Orbicon og MASU Planning er vi stolte over at have sat nye standarder for skolebyggeri og dermed indfriet Frederiksberg Kommunes bæredygtige ambitioner. For Skolen på Duevej er nemlig det første DGNB-certificerede skolebyggeri i Danmark, samtidig med at den har fungeret som et pilotprojekt for udarbejdelsen af krav til fremtidige skolers DGNB-certificering.

  Aker Sygehus Oslo AART
  29.05.2019

  Aker Sygehus når en milepæl

  I januar 2018 vandt vi konkurrencen om at udvikle det nye Aker Sygehus. Siden har vi sammen med Nordic, Cowi, Norconsult, Bjørbekk Lindheim og Metier OEC arbejdet med at videreudvikle konceptet for det mere end 150.000 kvadratmeter store sygehus. Et arbejde, hvor vi nu har nået en milepæl med afleveringen af konceptfaserapporten, der skal danne grundlag for Helse Sør-Øst RHF og Oslo styrets videre udvikling af sygehuset som en del af Oslo Universitetssygehus.

  ”Med konceptet for Aker Sygehus åbner vi for nye perspektiver på, hvordan man kan skabe et både empatisk og effektivt sygehusbyggeri. Det gør vi med et stærkt team af samarbejdspartnere, hvor vi sammen trækker på erfaring fra flere af Nordens største sygehusbyggerier,” siger Nanna Flintholm, associeret partner i AART architects.

  Tro mod de oprindelige intentioner har videreudviklingen af konceptet fortsat ’Udsigten’ som tema. Det nye Aker Sygehus vil derfor rejse sig over den norske hovedstad med fokus på at skabe et lyst og helende miljø, hvor udsigten åbner byen, de grønne tage og rekreative uderum for patienter og personale. Samtidig er sygehuset designet, så det enkelt og effektivt kan tilpasses eventuelle ændringer i den videre planlægning.

  Læs mere om Aker Sygehus

  Buddinge Byport Buddinge AART Nyhed
  04.05.2019

  AART vinder konkurrencen om Buddinge Byport

  ”Vinderforslaget forløser vores vision om at skabe det bedste afsæt for et nyt centralt sted i byen, hvor alle skal kunne føle sig velkomne. Nu vil vi i byrådet og sammen med naboer, brugere og andre interessenter arbejde videre med at realisere Buddinge Byport som et nyt samlingssted i Gladsaxe,” udtaler borgmester Trine Græse.

  Vinderforslaget kredser om Gladsaxestrategiens mål om sundhed og trivsel hele livet og en grøn og levende by med fokus på bæredygtighed. I 2025, når Buddinge Byport forventes at stå færdig, vil den derfor give byens borgere let adgang til sundhed og beskæftigelse. Det vil den gøre ved at rumme et sundhedshus og en café, ligesom den får plads til et beskæftigelseshus i sammenhæng med sundhedshuset samt til en bygning med serviceerhverv i stueetagen og boliger på de øvrige etager.

  ”Med vinderforslaget til den nye byport har vi som team søgt at åbne for nye muligheder for borgere og private aktører. Det hele med sigte på at bringe det nye sundhedshus i spil som en positiv katalysator for kommunens udvikling. Vi har blandt andet prioriteret at bevare og transformere mest muligt af den eksisterende bebyggelse, så vi sikrer et bæredygtigt afsæt for udviklingen,” siger Pernille Stahlschmidt Tørning, afdelingsleder for AART architects’ kontor i København.

  I det kommende halve år vil vi bearbejde vinderforslag i samarbejde med kommunen. Her går Gladsaxe i dialog med arkitekter og rådgivere om detaljerne i forslaget, og ser på om der er nogle steder, hvor forslaget kan optimeres. I denne periode vil naboer, interessenter og interesserede borgere blive inviteret til at deltage i processen. På baggrund af denne proces vil Byrådet i slutningen af året, tage den endelige beslutning om udformningen af Buddinge Byport.

  Aart ny rosborg nyhed hjemmeside
  03.05.2019

  AART skal udvikle bæredygtig bydel i Vejle

  Udviklingsplanen indfrier Vejle Kommunes vision om at skabe en resilient og mangfoldig grøn bydel i det 80 hektar store område i den vestlige del af Vejle. Et område, der i dag ud over natur også huser kommunens deponi og genbrugsplads, hvilket stiller særlige krav til den fremtidige transformation af området med sigte på at skabe rum for op til 3.000 boliger, forskellige former for erhverv og et rigt friluftsliv.

  ”Hovedgrebet med en bydel, der består af seks holme, er en stærk idé, der giver mulighed for at udvikle flere spændende scenarier i den næste fase, hvor både skala, arkitektur og miljø kan konkretiseres nærmere. Forslaget bevarer og understøtter de mange landskabsmæssige og rekreative kvaliteter, som området har i dag, og sikrer, at bydelen også tilbyder noget til alle, der ønsker at bruge området, men ikke nødvendigvis skal bo der. Idéen om Ny Rosborg som laboratorie for resiliens giver desuden projektet et internationalt format, der rummer mange muligheder for at videreudvikle en del af byen, som er unik og helt særlig for Vejle,” udtaler Lisbeth Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune.

  Over de kommende måneder vil vi som team arbejde videre med forskellige scenarier for udviklingsplanen i dialog med både Vejle Kommune, borgere og en bred vifte af interessenter. Processen bag Ny Rosborg afviger på den måde fra traditionelle byudviklingsprocesser, da der er stort fokus på at involvere mange forskellige interessenter, tænke nye tanker og eksperimentere undervejs. Den endelige udviklingsplan forventes at ligge klar i slutningen af året, hvorefter der skal udarbejdes en lokalplan med efterfølgende offentligt udbud af byggeriet i området.

  Backe Kvartalet Holmestrand View 1 AART architects
  24.04.2019

  AART forvandler havnefront syd for Oslo

  "Vi har indsendt et reguleringsforslag for Backe-kvartalet i centrum af Holmestrand. Området ligger fantastisk midt mellem havnefronten og den nye Holmestrand station. Området rummer derfor rigtig gode muligheder for udviklingen af cirka 12.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Vi planlægger mellem 100 og 120 nye boligenheder i projektet," fortæller Jarle Villumstad, leder af Tress Asset Management.

  Med Backe-kvartalet er planen at omdanne seks byggefelter med eksisterende bebyggelse ved havnefronten midt i Holmestrand. Ifølge planen vil dele af den eksisterende bebyggelse blive revet ned for at give plads til nye og mere tidssvarende bygninger. En vigtig, identitetsskabende bygning vil dog blive bevaret - det gælder Kullboden, som er en lagerbygning i tegl opført i 1910.

  Ud over en revitalisering af Kulboden vil den nye havnebydel byde på fem såkaldte Søhuse med butikker, caféer og restauranter i gadeplan og lejligheder med havudsigt på de øvre etager. Hjertet i havnebydelen bliver Backe Gabrielsens Plass, som bliver et intimt torv i læ for vinden i kraft af de nye Søhuse.

  Det forventes, at Holmestrand kommune vil behandle reguleringsforslaget i løbet af indeværende år.

  Radhus 1600px
  09.04.2019

  AART prækvalificeret til at udvikle Holstebro midtby

  19 arkitektteams bød ind på opgaven om at udvikle fremtidens Holstebro, der blandt andet omfatter den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund midt i byen. Sammen med SLA og Niras som underrådgivere og Peter Sand og Trine Jacobsen som konsulenter er vi blevet prækvalificeret til opgaven i kraft af vores lokale forankring og tværfaglige kompetencer inden for byplanlægning, trafikplanlægning, klimatilpasning, byliv, kultur og kunst i byrummet.

  "Med tre så forskellige og så ekstremt kompetente arkitektteams er jeg sikker på, vi får nogle vildt imponerende og ambitiøse bud på udviklingen af midtbyen i Holstebro. Det bliver en plan, som får betydning for livet i byen de næste mange år," udtaler Rasmus Cassøe, der er partner i byplantegnestuen CFBO, som afvikler arkitektkonkurrencen for Holstebro Udvikling.

  I konkurrencen er vi oppe imod ”Team Vandkunsten” og ”Team Lendager”, og vores bud på udviklingsplanen skal ligge klar i løbet af efteråret. Herefter vil Holstebro Udvikling udpege vinderteamet, som skal udforme den endelig udviklingsplan, der forventes at blive offentliggjort i begyndelsen af 2020.

  Foto: Holstebro Kommune

  Vrå Public School Arrival AART architects
  Danmark / 04.04.2019

  Første spadestik til Vrå Skole og Børnehus

  Sammen med JaJa Architects har vi tegnet Vrå Skole og Børnehus, der kommer til at ligge i direkte forlængelse af Idrætscenter Vendsyssel. Skolen og børnehuset vil tilsammen rumme 10.000 kvadratmeter, og unikt for projektet er måden, hvorpå den omgivende skov vil blive bragt i spil som et karaktergivende element inde såvel som ude. Det er på den måde et projekt med høje bæredygtige ambitioner, hvorfor det også forventes at blive DGNB guld-certificeret. Vrå Skole og Børnehus forventes at stå færdig i 2021/2022, hvor skolen vil rumme 500-600 elever, mens Børnehuset vil rumme 170 børn i alderen 0-6 år.

  Læs mere om projektet

  928 A0479
  01.04.2019

  Anders Tyrrestrup taler på Aarhus Arkitektur Festival

  Med tv-vært Ane Cortzen som moderator inviterer Aarhus Arkitektur Festival til en paneldebat om, hvad der sker, når bygninger får nyt liv. Sammen med de øvrige paneldeltagere vil Anders Tyrrestrup fortælle om tankerne og visionerne bag nogle af Danmarks mest enestående forvandlinger. Det vil han gøre med afsæt i vores transformation af Helsingørs gamle skibsværft til en ny kulturel smeltedigel i form af Kulturværftet.

  Paneldebatten finder sted på Godsbanen torsdag den 4. marts kl. 17.00-18.30, og efter debatten vil der være muligt for at se eller gense DR’s programserie ”Fantastiske Forvandlinger”, som blandt andet også kommer forbi Kulturværftet.

  Oslo_Luftfoto_shutterstock_363115784
  26.03.2019

  AART skal udvikle Norges første protonterapicenter

  Protonbygningen bliver på cirka 10.000 kvadratmeter og vil give helt nye muligheder for behandling af kræft. Det vil ske i form af protonterapi, hvor patienter får stråling med protoner. Det er en ny behandlingsform, som der er store forventninger til, og protonbygningen bliver et af to protonterapicentre i Norge og det første i sin slags i landet.

  Det kræver derfor højt specialiserede kompetencer at løfte opgaven, hvorfor brugen af blandt andet BIM og digitale løsninger vil blive en fuldt integreret del af forprojektet. For at løfte opgaven vil der samtidig lægges op til et tæt samarbejde mellem rådgivningsteamet og projektorganisationen bestående af Helse Sør-Øst og Oslo Universitetssygehus.

  Ud over protonbygningen består opgaven også af at udvikle en klinikbygning på cirka 33.000 kvadratmeter. De mange kvadratmeter vil blive fordelt på en sengefløj og behandlingsfløj og vil blandt andet rumme 155 en-sengsstuer med bad, 10 operationsstuer, 53 poliklinikker og ambulatorier og 13 rum til billeddiagnostik.

  News-stavanger
  01.03.2019

  Stavanger Universitetssygehus kåret til verdens bedste

  AART aarhus 2017 KSM 12 Low
  Sidst opdateret | 01.01.2019

  Økonomi

  Henvender du dig vedrørende betaling, kontoudtog eller lignende, skal du kontakte:

  Danmark | finance@aart.dk
  Sverige | finance@aart.se
  Norge | finance@aart.no

  Henvender du dig vedrørende fakturering, skal du kontakte:

  Danmark | invoice@aart.dk
  Sverige | invoice@aart.se
  Norge | invoice@aart.no

  Aart CPH23
  Sidst opdateret | 01.01.2019

  Samarbejde

  Danmark | Kathrine Stærmose | +45 41 72 80 87 | khs@aart.dk

  Norge | Susanne Joyce | +47 91 71 58 06 | sujo@aart.no

  Sverige | Markus Grieser | +46 70-085 64 01 | magr@aart.se

  AART days 2019 02 H
  Sidst opdateret | 01.01.2019

  Presse

  Sidst opdateret 01.01.2019

  Samarbejde

  For samarbejder eller potentielle projekter i Danmark kan du kontakte:

  Kathrine Hegner Stærmose
  Partner og kunderelationschef i DK
  khs@aart.dk | +45 41 72 80 87

  For samarbejder eller potentielle projekter i Norge kan du kontakte:

  Susanne Joys
  Partner og kunderelationschef i NO
  sujo@aart.no | +47 91 71 58 06

  For samarbejder eller potentielle projekter i Sverige kan du kontakte:

  Markus Grieser
  Partner og kunderelationschef i SE
  magr@aart.se | +46 70-085 64 01


  Sidst opdateret 01.01.2019

  Økonomi

  For henvendelser vedrørende betaling, kontoudtog e. lign. bedes du kontakte vores økonomiafdeling.

  Danmark | Finance@aart.dk

  Norge | Finance@aart.no

  Sverige | Finance@aart.se

  For henvendelse vedrørende fakturering bedes du kontakte vores økonomiafdeling.

  Danmark | Invoice@aart.dk

  Norge | Invoice@aart.no

  Sverige | Invoice@aart.se

  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til vores reception på +45 87 30 32 86 og blive stillet videre til vores økonomiafdeling.

  01.07.2018

  Er du vores næste AART’er?