Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Nyheder

  Perspektiv VERKPLASSEN rettelser LKR High
  Norge | 29.10.2020

  Papirhuset bliver et vartegn for Verket

  Med sin centrale placering og sine stærke referencer til områdets papirindustrielle historie vil Papirhuset stå som et vartegn for den nye bydel, Verket, i Moss. Vi er derfor glade for at kunne offentliggøre projektet, som vi har skabt for Höegh Eiendom, og som med sin grønne taghave, udadvendte stueetage og BREEAM-certificering har både miljøet og mennesket i fokus. Papirhuset kommer til at rumme 34 lejligheder, mens stueetagen vil åbne sig mod omgivelserne med caféer og butikker, så huset bliver en integreret del af livet i bydelen i tæt samspil med både byen og fjorden. Byggestart er planlagt til starten af 2021.

  Læs mere om Papirhuset

  Verket Moss Visualisering Bydelsplassen Low
  Norge | 22.10.2020

  Verket er nomineret til norsk pris

  Verket i Moss er nomineret til BOBY-prisen for bedste byplanlægningsprojekt. Med prisen hædrer Norsk Bolig og Byplanforening (BOBY) byplanlægningsprojekter, som med deres æstetiske og innovative kvaliteter sikrer bæredygtig og gennemført byudvikling. Vi er blandt de tre arkitektteams, der er involveret i udviklingen af Verket, hvor vi står for at udvikle den sydvestlige del fra tidligere industriområde til en blandet bydel med bolig, erhverv og kultur.

  Læs mere om Verket

  AART Knaek Cancer 2020 2
  Danmark | 17.10.2020

  Vi står sammen med resten af Danmark

  Hos AART står vi sammen med resten af Danmark, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43. Det gør vi igen i år med en donation på 100.000 kroner. For kræft rammer bredt og mange. Det er en sygdom, som rammer hver tredje af os og gøre alle andre til pårørende. At komme kræften til livs er derfor en fælles sag, som kræver en fælles indsats. En indsats, som vi stolt støtter i håbet om at gøre en positiv forskel for alle med sygdommen tæt på livet.

  Læs mere

  Untitled 1
  Danmark | 13.10.2020

  Tegner konturerne til kultur- og rådhus

  Foran et felt på tre teams er vi sammen med LYTT Architecture som totalrådgivere blevet valgt af Mariagerfjord Kommune til at lave forundersøgelserne og tegne konturerne til Hobros påtænkte kultur- og rådhus. I dag er kommunens administration spredt på tre adresser på tværs af Hobro, og ambitionen med det kombinerede kultur- og rådhus er at samle, ikke alene administrationen, men også flere af byens kulturtilbud på ét sted, så der skabes et kulturelt fyrtårn for byen og hele kommunen. Forundersøgelsen forventes færdig i løbet af foråret 2021, hvorefter kommunen vil tage stilling til den videre realisering af projektet.

  Læs mere om projektet

  Konference om seniorboliger Byens Ejendom Oktober 2002 AART 1
  Danmark | 12.10.2020

  Taler på konference om fremtidens seniorbofællesskaber

  I sidste uge gæstede vores kunderelationschef, Kathrine Hegner Stærmose, konferencen "Seniorbofællesskaber" for Byens Ejendom i København, hvor hun talte om fremtidens seniorbofællesskaber. Det gjorde hun med afsæt i vores nyåbnede eksempelbyggeri 'Havtorn' for Realdania – en ny form for seniorbofællesskab placeret midt i den vestjyske natur ved Ringkøbing. Her er det klassiske bofællesskab med private haver kasseret til fordel for et væld af forskelligartede fællesfaciliteter tæt integreret med boliger af varierende størrelse, som blandt andet tæller orangeri, værksted, bibliotek og grønne arealer, og som på den måde danner ramme om et aktivt seniorliv med fællesskabet i fokus.

  Læs mere om Havtorn

  AART Fotexhus Fotograf Jacob Due High 1
  Danmark / 09.10.2020

  Føtexhus står færdig ved Vejle Havn

  Ved Vejle Havn har vi udviklet Føtexhus som Salling Groups første blandede ejendom med både butikker og boliger. I samarbejde med Raundahl & Moesby og Ingeniører’ne har vi som planlagt nu afleveret det færdige byggeri på 8.000 kvadratmeter, der med sine blandede funktioner, hvor butikkerne åbner stueetagen mod byen, skal være med til at trække liv til det fremtrædende, men tidligere forfaldne område i overgangen mellem havnen og bymidten.

  Læs mere om Føtexhus

  INCUBA Next Eksterior AART
  Danmark / 07.10.2020

  Aarhus får et nyt vækstfyrtårn på 18 etager

  Aarhus får et nyt vækstfyrtårn, når INCUBA over de kommende år udvider med 20.000 hypermoderne kvadratmeter til vækstorienterede teknologivirksomheder midt i Katrinebjergs it- og innovationsmiljø. Som arkitektfaglig bygherrerådgiver – og underrådgiver til Rambøll – har vi haft ansvaret for design og projektering af vækstfyrtårnet, INCUBA Next, frem til udbudsprojektet, som nu er sendt i udbud blandt fem entreprenører. Det kommende år vil vi sammen med INCUBA og Rambøll deltage i forhandlingen med entreprenørerne med efterfølgende byggestart i 2022 og færdiggørelse i 2024.

  Læs mere om INCUBA Next

  Huset pa Torvet PLAZA AART
  Danmark / 05.10.2020

  Vinderforslag til bæredygtigt kontor- og medborgerhus

  Vi har vundet konkurrencen om et nyt kontor- og medborgerhus i Viby Syd i Aarhus. Som et træhus med blik for både miljøet og mennesket vil det give bydelen et bæredygtigt løft, så det bliver et sundt og socialt stimulerende sted at bo og arbejde. Det er med LYTT og Moe som underrådgivere, at vi har vundet konkurrencen udskrevet af Aarhus Kommune og Boligforeningen Aarhus Omegn. Byggestart er sat til 2022 og indflytning til 2023.

  Læs mere om kontor- og medborgerhuset

  3 Seniorbofaellesskab Soren Palmelund
  Danmark / 02.10.2020

  Nyt bofællesskab danner ramme om livet som aktiv senior

  Nu kan vi sammen med Realdania By & Byg byde de første beboere velkommen til Havtorn – en ny form for seniorbofællesskab placeret midt i den vestjyske natur som del af naturbydelen Ringkøbing K. Her er det klassiske bofællesskab med private haver omkring et fælleshus blevet sløjfet. I stedet består bofællesskabet af tre bygninger med 14 private lejeboliger og en bred vifte af fællesfaciliteter som værksted, bibliotek og orangeri, der fordeler sig i hele bofællesskabet og dermed danner en fællesskabende ramme om livet som aktiv senior.

  Læs mere om bofællesskabet

  Stephanie Carr 01 Low
  Danmark / 28.09.2020

  Stephanie Carr bliver Sustainable Change Maker

  Bæredygtighedsansvarlig i AART, Stephanie Carr, er udvalgt til netværket Sustainable Change Makers, hvor hun skal være med til at drive den bæredygtige dagsorden sammen med 60 andre unge talenter på tværs af brancher og kompetencer. I netværket vil hun bidrage med viden om bæredygtig arkitektur, ligesom hun med netværket vil løfte ny viden ind i vores arbejde med at udvikle morgendagens bæredygtige bygninger og byrum.

  ”Der vil uden tvivl være rigtig meget at lære og hente fra netværket. Det er unge ildsjæle, som har helt andre krav og forventninger til deres omgivelser end tidligere generationer, når det gælder bæredygtighed. Derfor er det vigtigt at høre deres stemmer, da det i høj grad er dem, vi designer bygninger til i fremtiden,” fortæller Stephanie Carr.

  Læs mere om Sustainable Change Makers

  Musholm KSM4390 Low
  Danmark / 23.09.2020

  Musholm viser vejen for FN’s verdensmål

  Vores design af Musholm i Korsør og dokumentation af dets effekt på verdensmålene er med i den nye publikation ”De 17 verdensmål – sådan kommer I i gang!”. Her bliver feriecentret fremhævet som eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe attraktive ferieoplevelser for alle uanset handicap og dermed fremme inklusion. Danske Arkitektvirksomheder ønsker med publikationen at guide arkitekter til at bruge FN’s verdensmål i deres arbejde og har til det formål samlet eksempler fra arkitekter, der allerede er godt i gang.

  Læs publikationen

  AART Staermose Hygiejnemobel 01
  Danmark / 18.09.2020

  Udvikler hygiejne-møbel mod covid-19

  Covid-19 har skabt en ny hverdag med risiko for sygdom tæt på livet for os alle. En uvant situation, som kræver øget fokus, ikke alene på hygiejne, men også på tryghed – ikke mindst for børn. I samarbejde med Stærmose Industry har vores designlab, AART Designers, derfor udviklet en prototype på et nyt hygiejne-møbel for at tage hånd om netop dette. Med designet har vi skabt et brugervenligt møbel i børnehøjde, hvor vand, sæbe, sprit, papir og affald er afskærmet og klædt i afrundede former og farver, så møblet let og naturligt kan integreres i eksisterende børnemiljøer. Formålet er at afdramatisere covid-19 ved at gøre hygiejne til en tryg og integreret del af livet i skoler og daginstitutioner. Med sit fravær af skarpe hjørner skaber møblet samtidig sikkerhed for de mindste, mens de afrundede hjørner og skjulte samlinger letter rengøringen og højner hygiejnen. Prototypen bliver pt. testet på en skole, og vi ser frem til at få feedback fra børn, lærere og forældre.

  EY Entrepreneur of the Year Nominering AART 2019
  Danmark / 17.09.2020

  Nomineret til årets vækstskaber

  For tredje år i træk er vi nomineret til EY Entrepreneur Of The Year, der er anerkendt som en af verdens mest prestigefulde priser til vækstskabere. Ikke alene hylder prisen succesfulde, ekspanderende virksomheder. Den hylder også virksomheder, der med et strategisk sigte har skabt samfundsmæssig impact. Derfor er vi stolte over at være nomineret igen i år, da vi netop arbejder med at udvikle organisationer og samfund. Et formål, som har drevet vores arbejde med arkitektur i 20 år.

  Læs mere

  OUH Psykiatri Region Midtjylland
  Danmark / 14.09.2020

  Prækvalificeret til fremtidens psykiatri

  I et team med A. Enggaard i spidsen er vi sammen med Niras blevet prækvalificeret til OPP-konkurrencen om at designe og drifte det psykiatriske byggeri på det kommende Odense Universitetshospital. Opgaven omfatter 20.000 kvadratmeter, der blandt andet inkluderer otte sengeafsnit med i alt 142 senge, telepsykiatrisk center samt forskning og administration. Billede: Region Syddanmark

  Inclusion Nudges Book Including Bibuken Student Residence 2020
  Danmak / 17.08.2020

  Når arkitektur skaber mere inklusion

  Vores design af Bikuben Kollegiet i København – og dokumentation af dets sociale og samfundsøkonomiske effekter – er med i den nye bog ’Inclusion Nudges’ skrevet af Lisa Kepinski og Tinna C. Nielsen. Med afsæt i adfærdsvidenskaben giver bogen 57 eksempler på, hvordan byer, miljøer og processer over hele verden er blevet designet, så de øger inklusion og gør mangfoldighed til en stærk ressource.

  Læs mere

  Kathrine H Staermose AART
  Danmark / 13.08.2020

  Ny kunderelationschef i AART

  Kathrine Hegner Stærmose tiltræder som chef for kunderelationer i Danmark med fokus på at skabe endnu bedre relationer, samarbejder og projekter. Som tidligere leder af vores konceptudviklingsafdeling kommer hun med stor erfaring i at skitsere, generere idéer og indleve sig i vores kunders verden. En erfaring, som også vil definere hendes nye rolle, hvor hun – sammen med teamet omkring – vil kunne konceptualisere visioner allerede i den tidlige dialog med vores kunder og dermed sikre et godt afsæt for det videre samarbejde.

  Gardrum NY
  Danmark / 06.08.2020

  Boliger med blik for miljøet og fællesskabet

  Som en del af den nye bydel Risskov Engby i Aarhus har vi tegnet 225 boliger for studerende, unge familier og ældre. Det 16.600 kvadratmeter boligbyggeri er udviklet i samarbejde med KPC, Heimstaden og Raundahl & Moesby, og med sin taktile teglarkitektur og sine rekreative fællesområder er det skabt med blik for både miljøet og fællesskabet.

  AART Moltrup Optagelseshjem 03
  Danmark / 27.07.2020

  Arkitektur med sociale ambitioner

  En ny multisal på Møltrup Optagelseshjem ved Herning skal hjælpe tidligere socialt udsatte mænd til en hverdag med mere motion og fællesskab i fritiden – og med en millionstøtte fra Realdania og Herning Kommune bliver projektet nu en realitet.

  Læs mere

  Naturinstitution facaderender
  Danmark / 30.06.2020

  Vinderforslag til skov- og naturinstitution

  Sammen med Vognsen & Co. og Henry Berthelsen har vi vundet konkurrencen om at udvikle den nye skov- og naturinstitution i Hornslet. Med udgangspunkt i børnenes trivsel og naturens materialer vil den 1.000 kvadratmeter store institution rumme en vuggestue og børnehave fordelt i to bygningslænger, hvor et centralt fællestorv vil forbinde alle funktioner.

  Læs mere

  SPACE silver angled
  Produktdesign / 24.06.2020

  Lancering af Space

  I samarbejde med Focus Lighting har vores design unit, AART Designers, skabt Space – et nyt lysarmatur til byrum og parker. Rundet af et enkelt, men karakterfuldt design, tilbyder Space et innovativt lyskoncept med direkte og indirekte lys for at opnå den hårfine balance mellem høj, visuel komfort og optimal spredningen af lyset.

  Læs mere

  Udlaendingestyrelsen Indvielse Minister A Enggaard
  Danmark / 19.06.2020

  Indvielse af Udlændingestyrelsens nye hovedkontor

  Torsdag den 18. juni klippede udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye snoren over til Udlændingestyrelsens nye hovedkontor i Næstved, som fremover skal huse styrelsens godt 400 medarbejdere og et borgerservicecenter. Ud over Mattias Tesfaye bød indvielsen på taler af transport- og boligminister Kaare Dybvad med flere.

  Læs mere

  2020 06 12 STAY 04
  Produktdesign / 12.06.2020

  Lancering af STAY

  Vores design unit – AART Designers – har i samarbejde med Erik Jørgensen skabt den stilrene og funktionelle sofa, STAY, ud fra tanken om at invitere pårørende ind og inkludere dem i patientens tid på sygehuset.

  Læs mere

  1 Stephanie Carr AART Linked In
  Skandinavien / 11.06.2020

  Ny bæredygtighedsansvarlig i AART

  Stephanie Carr kommer med en dyb viden og bred erfaring inden for bæredygtigt byggeri og certificeringsordninger, og som bæredygtighedsansvarlig vil hun stå i spidsen for vores arbejde med bæredygtig arkitektur på tværs af de skandinaviske lande.

  Kontakt Stephanie

  Torben Skovbjerg Larsen, partner og CEO i AART.
  Skandinavien / 10.06.2020

  AART skal forske i effekten af arkitektur

  Sammen med Aalborg Universitet og Københavns Universitet står vi bag en ny erhvervs-ph.d., der som den første af sin art skal belyse arkitekturens evne til at skabe social og samfundsøkonomisk effekt.

  Læs mere

  Domkyrkoberget V3 AART
  Sverige / 03.06.2020

  Vinderforslag til Strängnäs Domkirke

  Foran 97 indsendte forslag har vi vundet den åbne, internationale konkurrence om at restaurere og videreudvikle Sveriges bedst bevarede middelalderkirke, Strängnäs Domkirke vest for Stockholm.

  Læs mere

  Pressefoto Markus Grieser Partner og leder af svensk kontor Fotograf Helene Hoyer Mikkelsen
  Sverige / 28.05.2020

  AART åbner kontor i Sverige

  Som led i vores skandinaviske strategi satser vi langsigtet på det svenske marked. Som supplement til vores kontorer i Aarhus, København og Oslo etablerer vi derfor kontor i Stockholm med Markus Grieser som ny partner og leder af vores svenske satsning.

  Læs pressemeddelelsen
  Nyhed Miljofyrtarn AART 1
  Norge / 26.05.2020

  AART bliver certificeret som Miljøfyrtårn

  Miljø- og samfundsansvar er en del af vores AART DNA. Det er derfor med glæde, at vi kan meddele at have forlænget vores certificering som Miljøfyrtårn® i Norge for de kommende tre år.

  Læs mere om certificeringsordningen
  AART Risskov Boliger 2020
  Danmark / 18.05.2020

  AART står bag udviklingen af nyt boligprojekt i Aarhus

  Med sin attraktive beliggenhed tæt på Letbanen, skoven og vandet er Enghaven Risskov et ambitiøst boligprojekt med fokus fælles, bæredygtighed og infrastruktur. Det er derfor med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at projektet nu bliver en realitet. For sideløbende med lokalplansarbejdet har vi udviklet og udbudt projektet i samarbejde med KONstruct, Plusform og Moe – med det resultat at Heimstaden har investeret i projektet, og MT Højgaard har vundet totalentreprisen. I løbet af de kommende år vil Enghaven Risskov derfor vokse frem som et længehus og to karrébebyggelser, så aarhusianerne fra 2022 vil kunne leje sig ind i de 248 nye lejligheder på den attraktive adresse i Risskov.

  Læs mere om Enghaven Risskov

  SUS2023 Byggeplads Maj 2020 3
  Norge / 15.05.2020

  Stavanger Universitetssygehus begynder at rejse sig på Ullandhaug

  Det nye universitetssygehus i Stavanger er Norges største byggeplads, og nu begynder sygehuset at rejse som et markant landemærke på Ullandhaug. Det sker med opførelsen af trappekernerne, der rejser sig næsten 37 meter i højden.

  Læs mere om Stavanger Universitetssygehus

  AUH
  Danmark / 12.05.2020

  AART er prækvalificeret til nyt hospitalsapotek og hospitalsvaskeri

  I et team med Jorton i spidsen er vi sammen med MOE og Kullegaard blevet prækvalificeret til tilbudsgivningen på totalentrepriseudbuddet af Nyt Hospitalsapotek og Nyt Hospitalsvaskeri på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

  Brendstrupkilen Nyhed Hjemmeside AART 2
  Danmark / 04.05.2020

  AART skal lave udviklingsplan for Brendstrupkilen i Aarhus

  Som en del af teamet med Stadt i spidsen skal vi lave udviklingsplanen for Brendstrupkilen i Aarhus N - et udviklingsområde på 686.866 kvadratmeter, hvoraf 384.203 kvadratmeter er fredskovspligtigt areal.

  Ski station Bane Nor
  Norge / 24.04.2020

  AART deltager i konkurrence om blandet bydel i Ski

  Bane Nor Eiendom står klar med en milliardinvestering til at udvikle området ved Ski station syd for Oslo til en blandet bydel. Som et af tre arkitektteams er vi sammen med SLA inviteret til at deltage i konkurrencen.

  Fugleperspektiv Ny Rosborg Lav oplosning
  Danmark / 23.04.2020

  Vejle Byråd godkender resilient udviklingsplan

  Et afgørende skridt mod realiseringen af Ny Rosborg blev taget onsdag den 22. april, da Vejle Byråd godkendte udviklingsplanen for den 80 hektar nye bydel med op til 2.500 boliger på forurenet jord.

  Læs mere om Ny Rosborg
  Birdview 2020 png WEB
  Danmark / 05.04.2020

  234 ungdomsboliger står snart klar til indflytning i Aarhus

  Together with Konstruct, NCC and MOE A/S, we are approaching the finishing line of the construction of 234 rented accommodations on Gøteborg Allé. In just three months, the first residents will move into this 17,500 m2 development, which has been designed to give young people the opportunity to meet, socialise and live their lives in courtyards and roof gardens, and on balconies. In the beginning of July, we will hand over 104 accommodations, while we will hand over the remaining 130 accommodations in September.

  2 AART Fjordsgade AART 2018
  Danmark / 28.03.2020

  Transformeret skole er med i opløbet til Danmarks bedste renovering

  N.J. Fjordsgade Skole har i mere end 100 år tjent som skole på Frederiksbjerg i Aarhus. Men med etableringen af den nye Frederiksbjerg Skole udtjente den i 2018 sit formål, hvorfor vi i samarbejde med Tækker, Færch & Co. og Lokale & Anlægsfonden har renoveret og transformeret den bevaringsværdige bygning til et forenings- og fritidshus, hvor aarhusianere i dag kan dyrke alt fra e-sport, yoga og boksning til undervisning i kreative, sproglige og musiske fag.

  Det nye Fjordsgade Forenings- og Fritidshus demonstrerer således, hvordan bevaringsværdige bygninger kan bringes i spil på ny, så de fortsat skaber værdi for byer og lokalsamfund. På mange måder havde det været lettere at rive den gamle skole ned og bygge nyt, men bygningens iboende kvaliteter gjorde den til en både social og kulturel ressource – frem for industrielt affald. For at bevare og bygge videre på bydelens sociale og kulturelle DNA er renoveringen og transformationen af skolen derfor udført med stor omhu.

  Det er gjort ud fra tanken om at skabe størst mulig værdi ved at efterlade et så lille arkitektonisk aftryk som muligt. Bag facader og vægge gemmer sig et gennemgribende renoveringsarbejde, mens huset på overfladen – inde som ude – står smukkere end nogensinde, hvor moderne kontraster smelter næsten usynligt sammen med de historiske rammer. Et arkitektonisk koncept, der i ét greb fornyer bygningen samtidig med at forstærke dens unikke håndværk, historie og relevans for bydelens borgere i dag.

  Læs mere om Fjordsgade Forenings- og Fritidshus

  AART Tiltag mod coronavirus
  Skandinavien / 12.03.2020

  Står sammen om at bekæmpe coronavirussen

  Vi arbejder hjemmefra
  Fra og med torsdag den 12. marts har vi etableret hjemmearbejdspladser for alle vores medarbejdere i Aarhus, København, Oslo og Stockholm, så vi samtidig med at mindske risikoen for smittespredning sørger for en effektiv fremdrift i de mange projekter, som vi bidrager til at løfte på tværs af de skandinaviske lande.

  Vi er fuldt tilgængelige
  Vores medarbejdere er fuldt tilgængelige på e-mail og telefon for kunder og samarbejdspartnere. Vi afholder derudover alle aftalte møder via Skype, så vi understøtter en effektiv fremdrift og god kommunikation i alle vores samarbejder.

  Kungalv Sjukhus AART 35 Low
  Sverige / 09.03.2020

  Står bag nyt sygehus nær Göteborg

  I 2013 vandt vi konkurrencen om at udvide Kungälv Sygehus med en ny hovedindgang, en ny forbindelsesbygning, to nye sengebygninger samt en ombygning af eksisterende bygninger. Det gjorde vi ud fra visionen om at skabe et effektivt sygehus med menneskeligt nærvær for øje. En vision, som vi i dag har omsat til 280 ensengsstuer med udsigt til grønne omgivelser, så arkitekturen understøtter patienternes helbredelse, samtidig med at den nye forbindelsesbygning understøtter et enkelt og effektivt arbejdsflow for personalet. Det hele er gjort med respekt for det eksisterende sygehus fra 1960’erne og med høje, bæredygtige ambitioner, da det nye sygehus er designet til at indfri kravene til ’Environmental Building Gold’ certificering. I slutningen af 2020 forventes den anden sengebygning og den nye hovedindgang færdiggjort.

  Læs mere om Kungälv Sygehus

  Luftperspektiv Vimu extra
  Danmark / 02.03.2020

  Giver startskud til Vikingtidsmuseum

  Med opdraget til Statsbygg har den norske regering givet startskud til, hvad der bliver verdens førende formidlings- og forskningscenter om vikingetiden og det mest betydningsfulde kulturbyggeri i Norden i de kommende årtier. Et kulturbyggeri, der vil skabe helt nye rammer for oplevelsen af verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe – Osebergskibet og Gokstadskibet. Sammen med museets øvrige vikingtidssamling hører de til blandt Nordens vigtigste bidrag til verdens kulturarv, hvorfor museet i dag er at finde på The Times liste over verdens 50 mest betydningsfulde museer.

  Udviklingen af det nye Vikingtidsmuseum omfatter nybygning og rehabilitering af det ikoniske Vikingskipshuset tegnet af Arnstein Arnberg i 1928. Udviklingen omfatter i alt 13.100 kvadratmeter, hvor nybygningen på 9.000 kvadratmeter vil føje et cirkelslag til det eksisterende museum. På den måde vil nyt og gammelt forenes i et arkitektonisk hovedgreb, samtidig med at museet vil åbnes mod omgivelserne og skabe en indre gårdhave med en scene og amfitrappe – og en lang række muligheder for at tiltrække langt flere besøgende og give dem en endnu større oplevelse.

  Projektet har en økonomiske ramme på 2.135 millioner norske kroner, mens udstyrsprojektet har en økonomiske ramme på 270 millioner. Det nye museum forventes at stå klar til indvielse i 2025, hvor det forventes at blive Norges nye verdensattraktion med mere end én million besøgende om året.

  Læs mere om vores design af Vikingtidsmuseet

  Læs Kulturhistorisk Museums omtale af museet

  Læs Statsbyggs presseomtale af startskuddet til museet

  Sydhavnen Kulpladsen
  Danmark / 27.02.2020

  Godkender bydelsplan for Sydhavnskvarteret i Aarhus

  Med bydelsplanen for Sydhavnskvarteret har vi tænkt effekt før form. Inden at have tegnet en eneste bygning har vi involveret bydelens nuværende og kommende aktører – forretningsfolk, iværksættere, kunstnere og socialt udsatte – med fokus på at videreudvikle det allerede kontrastfulde område fyldt med virkelyst og kreativitet. Vi har således arbejdet strategisk med at styrke områdets eksisterende fagfællesskaber og skabe nye – indenfor mad, mode, kunst, musik, animation, spil og uddannelse – så der opstår et erhvervsøkosystem af international klasse. Et erhvervsøkosystem, der med et væld af udadvendte funktioner vil åbne sig mod byen og på den måde blive et aktiv for både virksomheder, borgere og besøgende i Aarhus. Med bydelsplanen godkendt forventes byggeriet af Sydhavnskvarteret at gå i gang i 2021, mens selve byggeriet forventes at vare to til tre år.

  Læs mere om Sydhavnskvarteret

  Bydelsplassen verket
  Norge / 10.02.2020

  Forvandler industri til blandet bydel i Moss

  Voel Lokaplan AART
  Danmark / 08.02.2020

  Udvikler lokalplan for boligområde ved Silkeborg

  Trend and Tradition Oslo Johanne AART Januar 2019
  Norge / 01.02.2020

  Taler om effekt på pop-up messe i Oslo

  Hos AART arbejder vi dedikeret med at dokumentere effekten af vores opførte projekter. Et arbejde, som Johanne Mose Entwistle præsenterede på Trends & Traditions pop-up messe som del af årets Oslo Design Fair. Her koblede hun vores effektfulde dokumentationsarbejde med vores erfaring inden for kontorbyggeri. Det gjorde hun med afsæt i vores design af Pakhusene i Aarhus – et fællesskabende kontorbyggeri, der giver virksomheder mulighed for at udnytte kvadratmeterne langt mere effektivt og bæredygtigt i forhold til et traditionelt kontorbyggeri.

  For ved at dele faciliteter som møderum, kantine og auditorium optimeres ikke alene kvadratmeterne. Som virksomhed får man også råderum over et langt større areal, end man betaler for – faktisk helt op til 270 procent. Dertil kommer fællesskabende faciliteter som fitness, sauna og havnebad, der ifølge vores eftermålinger af Pakhusene har bidraget til at skabe nye netværk på tværs af de forskellige virksomheder.

  Hør mere om vores effektfulde arbejde med arkitektur, når Johanne taler på årets Trends & Traditions messe i København den 30. april. Derudover kan du læse mere om vores effekt case om Pakhusene her

  Akutcenter Viborg AART 2
  30.01.2020

  Akutcenter er finalist til MIPIM Awards i Cannes

  REGAN Vest AART Beskaret
  09.01.2020

  Vinder konkurrencen om Danmarks nye koldkrigsmuseum

  REGAN Vest (Regeringsanlæg Vestdanmark) er en atomsikker bunker, der i al hemmelighed blev opført i 1960’erne under Den Kolde Krig med det formål at huse regering og regent i tilfælde i af en atomkrig. Den 5.500 kvadratmeter bunker blev fredet i 2014 og står med alt originalt interiør intakt. Når den i 2021 åbner for publikum, vil der kun være adgang via guidede rundvisninger, og derfor skal der ved siden af bunkeren opføres en velkomst- og udstillingsbygning med moderne publikumsfaciliteter, udstillinger og læringscenter. Ved et pressemøde den 9. januar blev det offentliggjort, at vi skal stå i spidsen for opgaven om at udvikle og opføre den nye velkomst- og udstillingsbygning.

  ”Det er en enig dommerkomité, der har peget på teamet, som med sit forslag har formået at skabe en løsning, hvor den eksisterende bunker og den tilhørende maskinmesterbolig sammen med det unikke naturområde og den nye bygning fremstår som en naturlig helhed. Den nye udstillingsbygning etableres som fire delvist nedgravede bokse, der let skjult bag en skovtykning gradvist toner frem for den besøgende. Flowet både mellem de fire bokse, og mellem samtlige dele af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum, er løst både logisk og enkelt, og det vil give publikum en spændende totaloplevelse,” siger formanden for Ejendomsfonden REGAN Vest, Claus Holm, Rebild Kommune.

  Delvist bygget ind i landskabet skjuler de fire sorte bokse udefra deres indhold – som en slags hemmelige arkivmapper. Når man træder ind i bygningen, udfolder en række forskellige funktioner sig for såvel gæster som ansatte: administration, foyer/butik, udstillinger samt læringscenter. De servicerende funktioner er placeret i ryggen ind mod skrænten, mens de store publikumsfaciliteter – blandt andet caféen med panoramavinduer – åbner sig ud mod skoven. En række fleksible løsninger er tænkt ind i projektet, og det giver både her og nu samt på sigt mulighed for at indrette på nye måder i forhold til både publikumsområdet og i udstillingerne.

  ”Jeg glæder mig til at se arkitekternes vision udfoldet. REGAN Vest er et særligt sted, der fortæller om et vigtigt kapitel i vores historie. Bunkeren er enestående bygningskultur, der rummer en samfundsfortælling om Den Kolde Krig, som ikke er formidlet før. Projektet giver adgang til det oprindelige anlæg og bygger til med respekt for stedet og med den gode formidling i centrum. Det nye museum vil gøre historien levende og give nye stærke oplevelser til både voksne og børn,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Foreningen Realdania.

  Læs mere om det nye koldkrigsmuseum

  Viborg Akutcenter AART 13 High
  16.12.2019

  Akutcenter hædret som et af årets bedste byggerier

  Det nye akutcenter fik en hædrende omtale ved uddelingen af Årets Byggeri 2019 for sin evne til at sætte patienten i centrum gennem et nuanceret arbejde med dagslys, materialer, udearealer og udsigt. Komitéen bag Årets Byggeri fremhæver samtidig flowet som en særlig kvalitet, da kort afstand mellem de enkelte specialer og funktioner skaber mere sammenhængende patientforløb med en hurtig og præcis behandling. For hver unødig meter, som personalet skal bevæge sig, har betydning for, ikke alene patienternes sikkerhed, men også for arbejdsmiljøet og hospitalets økonomi på sigt.

  "Det er et velargumenteret projekt med hensyn til både patienter og personale, men med hovedfokus på patienterne, fordi man har vendt systemet om og bygget det hele op omkring de syge og ikke de, som er på arbejde. Det betyder blandt andet, at de fleste patienter kan behandles i akutmodtagelsen og ikke skal videre i systemet og indlægges. Det sparer tid og penge og er samtidig mere trygt for patienten, som kun skal relatere sig til ét sted," fremhæver komitéen.

  Læs mere om Årets Byggeri

  Læs mere om det nye akutcenter

  Loop recycle plast 02 beskaret
  12.12.2019

  Skaber byrumsmøbel af 100 procent plastaffald

  LOOP-serien er allerede fast inventar flere steder i Danmark - fra byrum og skoler til festivaler og legepladser. Det populære byrumsmøbel blev oprindelig designet af AART og produceret af out-sider til Aarhus Festuge i 2007. Siden er det blevet udvidet med nye versioner, og som nyeste skud på stammen kommer det nu i en bæredygtig version, der som Nordens første byrumsmøbel i plast er Svanemærket og tilmed fremstillet fuldt ud af genbrugsplast.

  "Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret LOOP med Svanemærket. Produktet har en spændende funktion ved både at være et møbel og legeredskab, og så har det samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast," udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

  Beriger det æstetiske udtryk

  Den Svanemærkede LOOP er produceret af 100 procent genbrugt polyethylen plast, hvor 85 procent kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt i den nye produktion. De sidste 15 procent kommer fra emballage i form polyethylen-poser, der kværnes og smeltes sammen med det øvrige materiale, hvilket føjer et terrazzoagtigt farvespil til det færdige byrumsmøbel.

  "Med den nye bæredygtige version af LOOP har vi arbejdet målrettet med at skabe et unikt udtryk. Vi har udnyttet det spil og den materialitet, som genbrugsplasten giver og dermed opnået et æstetisk udtryk, som beriges, og ikke begrænses, af de bæredygtige ambitioner," udtaler Morten Hove Lasthein, partner og chefdesigner i AART Designers.

  "Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med den nye version af LOOP tager vi en del af ansvaret og går forrest i en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop," udtaler Ib Mogensen, CEO i out-sider.

  Læs mere om LOOP

  1 Kronprinsesse Viborg Akut Agata Lenczewska Madsen Regionshospitalet Viborg Kopi
  09.12.2019

  Royal indvielse af nyt akutcenter i Viborg

  Indvielsen var kulminationen på de seneste mange års byggeri – fra det endelige tilsagn om statslig og regional finansiering i 2010 over planlægning og byggeri til det nu færdige resultat. I løbet af de seneste ni år er Regionshospitalet Viborg blevet bygget om og udvidet for godt en milliard kroner.

  Med projektet er hospitalet blandt andet blevet udvidet med nye sengeafsnit og klinikker, ligesom der er bygget ny patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt parkeringshus – og nu altså også 25.500 kvadratmeter nyt akutcenter, som på mange måder er flagskibet i det samlede byggeri.

  "Med det nye akutcenter og 130 års sundhedsfaglig erfaring står Regionshospitalet Viborg i dag stærkt som ét af Region Midtjyllands fem akuthospitaler, der sikrer hurtig og kompetent hjælp til vores akutte patienter," konstaterede regionsrådsformand Anders Kühnau i sin tale ved indvielsen.

  "Tusind tak til jer alle for at tage medansvar og sikre, at vi i dag står med et hospital, som lever op til de behov, I har været med til at definere og beskrive. Det er jer, der har fortalt os, hvordan flotte ord om øget effektivitet, patienten i centrum, samarbejde på tværs og helende arkitektur kan se ud i en hospitalsvirkelighed," tilføjede Region Midtjyllands projektchef, Jeppe Juul Hansen, i sin tale.

  Læs mere om akutcentret

  2 F
  04.12.2019

  Skaber visionsforslag for NRK’s nye hovedkontor

  En række ejendomsudviklere har budt ind på udviklingen af NRK’s fremtidige hovedkontor. Heriblandt Stor-Oslo Eiendom for hvem vi har skabt et visionsforslag for udviklingen af det nye hovedkontor for Norges største medievirksomhed. Med forslaget viser vi mulighederne for at etablere hovedkontoret i Linderud nord for Oslo, hvor det gamle og bevaringsværdige hovedkontor for Siemens kan transformeres til fremtidens medieby. En medieby, som vil tilbyde en unik udsigt over den norske hovedstad, samtidig med at gøre for området ved Groruddalen, hvad Operaen har gjort for Bjørvika.

  ”Vi tror på, at vi kan udvikle noget spektakulært med dette projekt, for eksempel vil TV-studierne på de øverste etager byde på en helt fantastisk udsigt. Samtidig tilbyder vi også et stort grundareal. Vi er derfor ikke låst til, at NRK skal ind i hele byggeriet. Vi er meget fleksible, når det gælder NRK’s behov,” fortæller Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom.

  Med visionsforslaget viser vi, hvordan grundarealet i Linderud kan imødekomme NRK’s ønsker og krav ved at favne en bred vifte af funktioner, heriblandt andre kommercielle aktører. Derudover viser vi, hvordan NRK får mulighed for at bygge fremtidens medieby på et bæredygtigt fundament. For ved at bevare Siemens tidligere hovedkontor og transformere det til nye formål reduceres CO2-udslippet fra produktion, bearbejdning og transport af materialer og dermed også klimaaftrykket markant.

  Læs Aftenspostens omtale af visionsforslaget

  Bikuben Kollegiet 2019 AART 14 H
  02.12.2019

  Det betaler sig at bygge fællesskaber

  "For os handler arkitektur om mere og andet end form. Det handler først og fremmest om effekt. Derfor arbejder vi strategisk med at genbesøge vores opførte projekter for at dokumentere effekten af de muligheder, vi sammen med vores mange gode samarbejdspartnere har skabt med arkitekturen."

  Det fortæller Johanne Mose Entwistle, antropolog og dokumentationschef hos AART, som netop har afsluttet en undersøgelse af Bikuben Kollegiet, som vi tegnede tilbage i 2007. I spidsen for vores dokumentationsteam har hun genbesøgt kollegiet for at studere dets sociale effekt og sætte tal på dets samfundsøkonomiske potentiale - og resultatet er tankevækkende. For ikke alene modvirker Bikuben Kollegiet ensomhed bedre end andre kollegier i Danmark. Var alle kollegier som Bikuben Kollegiet, ville den årlige værditilvækst i Danmark potentielt være 123 millioner kroner højere på grund af mindre uddannelsesfrafald.

  Læs hele pressemeddelelsen

  Læs mere om Bikuben Kollegiets sociale og samfundsøkonomiske effekt

  Nye partnere Mads og Nanna Nyhed 2 AART
  22.11.2019

  Udvider partnerkredsen med nye partnere

  "De seneste år har vi oplevet en fantastisk udvikling med fortsat flere samarbejder med ambitiøse bygherrer i hele Skandinavien. Det er derfor et naturligt skridt i vores vækst og faglige fundering at udnævne Mads og Nanna til partnere," fortæller Torben Skovbjerg Larsen, stiftende partner og CEO.

  "Begge er dygtige og dedikerede arkitekter med dybe rødder i vores AART DNA, og på hver sit felt har de været drivende kræfter i udviklingen af vores rådgivning og mest markante projekter. I partnerkredsen ser vi derfor frem til et endnu tættere samarbejde med dem begge," tilføjer han.

  Mads Nygaard og Nanna Flintholm vil som partnere få deres virke på tværs af vores kontorer i Aarhus, København og Oslo. Et virke, hvor de sammen med den øvrige partnerkreds vil gå forrest i at udvikle vores faglige fundament og løfte det ind i projekter i hele Skandinavien, hvor vi aktuelt bidrager til udviklingen af mere end én million kvadratmeter på tværs af skala og sektor.

  Med udnævnelserne består partnerkredsen af Anders Strange, Anders Tyrrestrup og Torben Skovbjerg Larsen som stiftende partnere, Mads Nygaard og Nanna Flintholm som partnere og Jørgen Biørn, Susanne Joys og Kristine Dave-Amundsen som associerede partnere

  Læs pressemeddelelsen

  AART Johanne Sykehusskonferansen 2019 Trondheim
  14.11.2019

  Taler på Norges største konference om sygehusbyggeri

  Som dokumentationschef står Johanne Mose Entwistle i spidsen for vores arbejde med at dokumentere den sociale og økonomiske effekt af vores opførte projekter. Et arbejde, som hun præsenterede på årets konference, hvor hun koblede vores dokumentationsarbejde med vores dybe erfaring inden for sygehusbyggeri – for med mere end 800.000 kvadratmeter under udvikling inden for sundhedssektoren er vi blandt Skandinaviens førende arkitektvirksomheder på netop dette område.

  Foran 300 tilhørere fortalte hun om vores strategiske sigte på at bringe arkitekturen i spil som en katalysator for at udvikle organisationer og samfund. Ikke mindst inden for sundhedssektoren, hvor vores dokumentationsteam indsamler effektfuldt viden fra egne projekter og ekstern forskning. En viden, som vi omsætter til beslutningsstøtte i vores mange projekter – seneste eksempel er vores vinderforslag til børne- og ungehospicet i Rønde, hvor dokumentationsteamet med feltstudier og grundig research supplerede byggeprogrammet og åbnede for nye perspektiver på at gøre en mærkbar forskel for hospicets børn, unge og deres familier.

  Se vores mange sundhedsprojekter her

  AART Moltrup Optagelseshjem Multihal 01
  12.11.2019

  Udvikler koncept til multisal for hjemløse mænd

  Lidt udenfor Herning ligger en historisk herregård fra 1700-tallet. Herregården hedder i dag Møltrup Optagelseshjem og er hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig – og at hjælpe til med at drive den gamle herregård er her en naturlig del af hverdagen.

  For at favne fritiden og fællesskabet på gården har vi udarbejdet et proces- og konceptforløb for udviklingen af en ny multisal. Formålet med forløbet er at udvide optagelseshjemmet med et såkaldt ’Livsrum for udfoldelse’, der skaber nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet.

  Med multisalen er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag.

  "Samtidig med at have dyb respekt for stedets historie har vi ønsket at signalere, at her sker noget særligt. På afstand vil multisalen derfor indskrive sig som en naturlig del af den eksisterende bygningsstruktur, mens den tæt på vil åbne sig som et alsidigt og transparent rum i tæt kontakt med omgivelserne," fortæller Mikkel Seier Christoffersen, leder for renovering og transformation hos AART.

  Møltrup Optagelseshjem er aktuelt i dialog med en række fonde om finansieringen og dermed realiseringen af multisalen, og blandt andre har Herning Kommune bevilget tre millioner kroner til projektet.

  Læs mere om multisalen

  AART Website News New website
  05.11.2019

  Velkommen til vores nye hjemmeside

  Ambitionen med hjemmesiden er at tilbyde et inspirerende og let tilgængeligt AART-univers, hvor vores vision, mission og, ikke mindst, værditilbud til kunder og samarbejdspartnere står tydeligt frem. Derfor vil man blandt meget andet kunne læse om vores arbejde, ikke alene med at designe bygninger og byrum, men også med at dokumentere effekten af de muligheder, vi skaber med arkitekturen. En dyb dedikation til at udvikle organisationer og samfund, som i snart 20 år har drevet vores arbejde med arkitektur – og som vi nu præsenterer i et nyt og forbedret digitalt format. Så gå på opdagelse på vores nye hjemmeside, og bliv klogere på vores arbejde med at tænke effekt før form i vores mange samarbejder på tværs af de skandinaviske lande.

  Primo Bryn AART Low 2
  24.10.2019

  Skaber multifunktionelt erhvervsbyggeri i Oslo

  Det nye erhvervsbyggeri vil rumme Bertel O. Steens nye forhandleranlæg med fremtidens mobilitetsløsninger. Sammen med Bertel O. Steen Eiendom planlægger vi varierede, udadvente kontorfunktioner på bakkeplan. Samtidig vil det udnytte grundens udfordring med dens topografi – for at skabe et tæt samspil med den fremtidige bydel i Bryn. Den nye bebyggelse er inddelt i tre teglbygninger, som knyttes sammen af en diagonal akse med et levende bytorv – godt forberedt for fremtidens urbane struktur på Bryn.

  ”Vores ønske er at opføre et moderne bilanlæg tilpasset kommunens forventninger til bymæssig udvikling af grunden og af Bryn som område, i tillæg til et større kontorvolumen og fleksible udlejningsarealer på bakkeplan. Hele bygningsmassen vil blive nøje tilpasset stedets topografi og projektet på en sådan måde, at vi går forrest i transformationen af Bryn,” fortæller Øivind Solbakken, koncerndirektør for eiendom i Bertel O. Steen.

  Rostadion so konk AART
  22.10.2019

  Grønt lys til opførelsen af Danmarks nationale rostadion

  Fredningsnævnet har netop truffet afgørelse om dispensation for de syv ansøgninger, som Fonden Danmarks Rostadion og Gladsaxe Kommune har sendt ind. Det er anden gang, at Fredningsnævnet godkender ansøgningerne om dispensation.

  Sagen har måttet gå om i Fredningsnævnet på grund af en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe. Efter mere end et års behandlingstid i Miljø- og Fødevareklagenævnet blev sagen sendt retur til Fredningsnævnet til fornyet behandling. Men nu er dispensationen altså givet igen.

  ”Det var oprindeligt planen, at det smukke byggeri og det grønne løft af det fantastiske naturområde omkring Bagsværd Sø skulle stå færdigt i 2020, så vi ser frem til snart at komme i gang uden flere klager og forsinkelser,” fortæller Erik Jæger, formand for Fonden Danmarks Rostadion.

  "Vi lægger særlig vægt på i Fonden, at der sikres en smuk og naturlig søbred med fjernelse af de meget markante installationer i Nybroområdet, en reduktion og forskønnelse af tribuneområdet og ved afgravning i den vestlige ende af søen etablering af en naturlig bred og plantning af et større skovareal end der er i dag," tilføjer han.

  Sammen med E+E arkitekter, Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører og LIW-planning står vi for opførelsen af det nye nationale rostadion, der på grund af forsinkelserne er blevet udskudt til 2021, så byggeaktiviteten hverken griber forstyrrende ind i VM i sprint i 2021 eller forberedelserne til OL i 2020.

  Læs mere om det nye nationale rostadion

  EY Nyhed Nyt website AART
  03.10.2019

  Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

  EY Entrepreneur Of The Year hylder ikke alene entrepreneurer, der har evnet at skabe succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder. Det er også en pris, der værdsætter virksomheders ledelse, værdier og samfundsmæssige sigte i ligeså høj grad som deres økonomiske udvikling. Det handler om deres grundlæggende mission, og netop derfor er vi stolte over at være nomineret til prisen, hvor vi fra den regionale kåring i Midtjylland sidste år nåede hele vejen til landsfinalen i Forum i København.

  Vi er særligt stolte over at være nomineret til prisen, da vi tror på værdien og, ja, nødvendigheden af at redefinere arkitekturen. Med det ambitiøse fokus at flytte fokus fra form til effekt, så vi sammen med kunder og samarbejdspartnere kan bringe arkitekturen i spil som en katalysator til at udvikle organisationer og samfund. Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien har vi derfor etableret et team dedikeret til at dokumentere effekten af arkitektur. En effektfuld dokumentation, som vi ikke alene bringer ind i udviklingen af vores mange projekter, men også formidler eksternt med sigte på at stille arkitektbranchen stærkere i bevidstheden hos kunder og samfundet i bred forstand.

  Viborg Akutcenter AART 15 High
  28.09.2019

  Akutcenter i Viborg står klar til indvielse

  Visionen med akutcentret har været at tilbyde sammenhængende patientforløb, hvor de fysiske rammer bidager positivt til patienternes helingsproces. Udsigt, dagslys og materialer bidrager derfor til at skabe et sanseligt og stimulerende behandlingssted, hvor kort afstand mellem specialer og funktioner samtidig bidrager til at styrke flowet af både patienter og personale. Det hele med bevidstheden om, at hver unødig meter, som personalet skal løbe, har betydning for patienternes sikkerhed, personalets trivsel og dermed også for hospitalets økonomi på sigt.

  ”Vores mål har været at skabe et effektivt hospital med menneskeligt nærvær for øje. For vi ved, at hospitalets fysiske rammer er med til at optimere patienternes helingsproces og velværet for både patienter, pårørende og personale. Ved at fokusere på parametre som dagslys, udgang til udearealer og en sanselig og stimulerende indretning, kan arkitekturen være med til at forkorte indlæggelsestiden. Samtidig har det betydning for arbejdsmiljøet, hvilket kan gøre det lettere for hospitalet at fastholde sit personale,” fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner hos AART architects.

  Akutcentret breder sig over mere end 25.000 kvadratmeter og skal med en ny akutmodtagelse og ombygning af en række eksisterende arealer fremtidssikre Regionshospitalet Viborg, som i dag modtager patienter fra kommunerne i både Viborg, Silkeborg og Skive. Akutcentret indvies officielt senere på året, og bag designet af akutcentret står konsortiet bestående af AART architects, Årstiderne Arkitekter, ÅF og WSP.

  Læs mere om akutcentret

  Aarhusgadekvarteret By og Havn KPC AART 2
  23.09.2019

  Skaber bæredygtigt flerbrugerhus i København

  By & Havn har indgået aftale med KPC om køb af to af de mest synlige og attraktive erhvervsgrunde i Århusgadekvarteret i Nordhavn. Her vil KPC opføre det nye flerbrugerhus i tæt samspil metro og bydelspladser. Selve aftalen sker på baggrund af en proces, hvor By & Havn har anmodet potentielle investorer om at indsende interessetilkendegivelser, så der på den baggrund kunne indgås betingede salgsaftaler med de parter, som vurderes bedst at opfylde ønskerne til de de to byggefelter.

  I udvælgelsen af KPC har By & Havn især lagt vægt på, at flerbrugerhuset har et højt bæredygtigt ambitionsniveau, spiller smukt sammen med omgivelserne og ikke mindst indfrier ambitionen om at skabe et flerbrugerhus med både fælles kantine og fitness/coworking-café, så huset vil bidrage til at udvikle de fremtidige fællesskaber i og omkring Nordhavn.

  De to byggefelter i Århusgadekvarteret er blevet udbudt samlet. De rummer tilsammen 8.000 etagekvadratmeter og ligger ud til Kalkbrænderihavnsgade og Århusgadegade med stor synlighed fra Nordhavn s-togstation og den kommende Nordhavn metrostation, som åbner i begyndelsen af 2020. Med sin centrale beliggenhed bliver det kommende flerbrugerhus således porten til det livlige Århusgadekvarteret, hvor der allerede bor cirka 2.500 mennesker og arbejder cirka 700. Kvarteret rummer blandt andet adskillige butikker, supermarkeder, restauranter og caféer.

  Borne og ungehospice Set fra soen AART High
  19.09.2019

  Vinder konkurrencen om børne- og ungehospice

  ”Vi fik fire rigtig fine forslag til det nye børne-og ungehospice, men jeg må indrømme, at CJ Group og AART arcitechts' hold slog benene væk under os, da de præsenterede deres projekt. Holdet har været enormt grundige i deres forarbejde og virkelig sat sig ind i, hvem vi bygger til, og hvad bygningen skal kunne. De har formået at skabe både den rummelighed og hjemlighed, som familierne har behov for, med masser af gemmesteder til de mindste børn, og nicher, hvor de unge kan slænge sig. Derudover har holdet skabt et hus med stor respekt for medarbejdernes dagligdag og arbejdsmiljø og de frivilliges funktion. Vi er stolte af at være nået så langt, og at 'mursten og tag' nu er sikret. Den næste store opgave er at indsamle midler til inventar, hjælpemidler og andet udstyr."

  Med de ord indrammer hospiceleder Dorit Simonsen vores vinderforslag til det nye vestdanske børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, der opføres i tæt samspil med det eksisterende Hospice Djursland i Rønde. Det opføres som det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark og kommer til at rumme fire familieboliger, personaleafsnit og fællesfunktioner, der fordeler sig på 1.300 kvadratmeter i tæt kontakt med den omkringliggende natur. Byggeriet forventes at tage et år, så de første familier kan bydes velkommen allerede i november 2020.

  ”Det er en helt særlig opgave at bidrage til at løfte det nye børne- og ungehospice. For det kræver en dyb indlevelse at skabe rum for liv, leg og lindring. Ud over at skabe et tæt samspil med den omgivende natur og det smukke eksisterende hospice, har vi derfor også arbejdet bevidst med at skabe et sundt og stimulerende arbejdsmiljø. For vores antropologiske studier viser, at netop medarbejdernes trivsel er afgørende for at favne de børn, unge og familier, for hvem hospicet bliver deres hjem. Med arkitekturen har vi derfor søgt at skabe en lys, varm og hjemlig atmosfære med det menneskelige møde som omdrejningspunkt,” fortæller Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects.

  Læs mere om børne- og ungehospicet

  Johanne Mose Entwistle Dokumentationschef AART
  05.09.2019

  Etablerer dokumentationsteam

  "Byer og bygninger er kraftfulde katalysatorer. Det er her nøglen til at forandre og forbedre de mest fundamentale omgivelser for vores liv ligger - hvordan vi bor, lærer, arbejder og, ja, lever og ånder," fortæller partner og CEO Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer:

  "Derfor er arkitektur for betydningsfuld til at blive reduceret til et spørgsmål om æstetik, som det er tilfældet i den offentlige debat. Arkitektur som noget effektskabende er fraværende, og netop det vil vi gøre op med. Med det ambitiøse sigte at åbne verdens øjne for arkitekturens betydning for at udvikle organisationer og samfund."

  Løfter sløret for teamet
  Omtalen i danske medier taler sit tydelige sprog: arkitektur omtales næsten fem gange så ofte som noget formskabende end effekt- eller forretningsskabende. Det viser data fra Infomedia. Derfor har vi valgt at etablere et dedikeret dokumentationsteam, og efter at have brugt det seneste år på at køre teamet i stilling internt, er vi nu klar til at løfte sløret for det strategiske initiativ - med dokumentation af arkitekturens effekt for øje.

  I spidsen for teamet står Johanne Mose Entwistle. Hun blev hentet til AART architects i begyndelsen af året og trækker på erfaring som antropolog og labchef hos Alexandra Instituttet og innovationskonsulent hos Center for Innovation i Aarhus Kommune. Som dokumentationschef har hun indtil videre etableret teamet i tæt samspil med vores interne processer - fra konceptudvikling til projektering - og fremadrettet vil hun videreudvikle vores effektfulde dokumentationsarbejde, så det står som et stadig stærkere værditilbud til kunder og samarbejdspartnere.

  Vil gøre en målbar forskel
  "Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien kan vi yde før-målinger og efter-målinger af et projekt. Med målingerne giver vi indsigt i projektets sociale og økonomiske effekter. En indsigt, som vi bruger til at kvalificere, ikke alene det givne projekt, men også vores fremtidige projekter - med det klare sigte at gøre en målbar og mærkbar forskel vores kunder og samfundet i bred forstand," fortæller Johanne Mose Entwistle.

  "Vores trang til at skabe er derfor aldrig uden viljen til at følge op. For det er ved at genbesøge vores opførte projekter, at vi skaber et solidt, fagligt fundament for at udvikle verden omkring os. Et fundament, som jeg ser frem til at bygge videre på og løfte ind i vores mange spændende samarbejder i hele Skandinavien," tilføjer hun.

  Dokumentationsteamet er allerede engageret i flere projekter og strategiske samarbejder - blandt meget andet samarbejder teamet aktuelt med Aalborg Universitet og Københavns Universitet om en ansøgning med fokus på at få tilknyttet op til to erhvervs-ph.d.er.

  AART Aarhus kontor
  03.09.2019

  Vinder stor rammeaftale med Bygningsstyrelsen

  Teamet består af H+ Arkitekter som totalrådgiver med AART architects, Rønnow Arkitekter, Oluf Jørgensen, Strunge Jensen, Cubic Group og Schul Landskabsarkitekter som underrådgivere.

  ”Hos AART samarbejder vi allerede med Bygningsstyrelsen, blandt andet i forbindelse med Udlændingestyrelsens nye hovedkontor i Næstved, og med den nye rammeaftale ser vi frem til at bygge videre på det gode samarbejde. Som team ser vi frem til at løfte vores tværfaglige kompetencer ind i udviklingen af fremtidens statslige byggeri i hovedstaden,” udtaler partner og CEO Torben Skovbjerg Larsen.

  Bygningsstyrelsen er gået fra 20 til tre rammerådgivere for at sikre bedre rådgivning og tættere dialog. Fremover vil vi som team være enerådgiver i Region Hovedstaden for sager på op til 3,5 millioner kroner i rådgiverhonorar. Meget energi har været lagt i tilbudsprocessen, som startede helt tilbage i efteråret 2018, og vi er derfor stolte over, at vores tilbud blev vurderet bedst på alle tre kriterier: 'Pris', 'Organisation, ressourcer og kompetencer' samt 'Cases'.

  Vejlandskvarteret by og havn luftfoto
  26.08.2019

  Konkurrerer om Københavns nye bæredygtige bydel

  Bydelen ’Vejljandskvarteret’ bliver Københavns nye bydel på Amager, og vi ser frem til at give vores bud på at forløse PensionDanmark og By & Havns vision om at hæve barren for bæredygtig byudvikling. 2.000 boliger certificeret efter de højeste standarder for bæredygtighed vil således danne ramme om den nye bydel, samtidig med at mere end en tredjedel af det 18,1 hektar store område reserveres til natur og rekreative områder, så der skabes forbindelser ud til den omkringliggende Amager Fælled.

  ”Arkitektkonkurrencen på Vejlandskvarteret bliver unik, og jeg er utroligt spændt på at se de forslag, som arkitektfirmaerne kommer med. Vi har mærket en stor interesse for at bidrage til udviklingen af dette område, og vi kan se, at bæredygtighed og natur vægtes højt. Her bliver der virkelig mulighed for at få afprøvet de bæredygtige tanker og udtryk og vise, at Danmark er helt i front – både når det kommer til arkitektur, men også i forhold til bæredygtige løsninger i samspil med naturen,” udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

  Læs mere om konkurrencen

  Byens Hus AART Kbh web 03
  03.07.2019

  Vinder beboer- og kulturhus i København

  Side om side med en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange skal Byens Hus opføres i naturskønne omgivelser, så det bliver et sundt og stimulerende samlingspunkt for bydelens beboere. Visionen for huset er at samle bydelens fællesfunktioner under samme tag, så nye synergier og muligheder opstår i samspillet mellem beboerne.

  Byens Hus bliver 2.500 kvadratmeter, og byggefeltet vil derudover rumme en daginstitution på 2.200 kvadratmeter og cirka 85 boliger fordelt på 6.700 kvadratmeter. Foruden at fungere som fælleshus for beboerne i området vil Byens Hus også blive et kulturhus for hele bydelen.

  Skolen Duevej AART architects 15 H
  17.06.2019

  Danmarks første DGNB-certificerede skole

  Sammen med vores team fra Nordic, Orbicon og MASU Planning er vi stolte over at have sat nye standarder for skolebyggeri og dermed indfriet Frederiksberg Kommunes bæredygtige ambitioner. For Skolen på Duevej er nemlig det første DGNB-certificerede skolebyggeri i Danmark, samtidig med at den har fungeret som et pilotprojekt for udarbejdelsen af krav til fremtidige skolers DGNB-certificering.

  Aker Sygehus Oslo AART
  29.05.2019

  Aker Sygehus når en milepæl

  I januar 2018 vandt vi konkurrencen om at udvikle det nye Aker Sygehus. Siden har vi sammen med Nordic, Cowi, Norconsult, Bjørbekk Lindheim og Metier OEC arbejdet med at videreudvikle konceptet for det mere end 150.000 kvadratmeter store sygehus. Et arbejde, hvor vi nu har nået en milepæl med afleveringen af konceptfaserapporten, der skal danne grundlag for Helse Sør-Øst RHF og Oslo styrets videre udvikling af sygehuset som en del af Oslo Universitetssygehus.

  ”Med konceptet for Aker Sygehus åbner vi for nye perspektiver på, hvordan man kan skabe et både empatisk og effektivt sygehusbyggeri. Det gør vi med et stærkt team af samarbejdspartnere, hvor vi sammen trækker på erfaring fra flere af Nordens største sygehusbyggerier,” siger Nanna Flintholm, associeret partner i AART architects.

  Tro mod de oprindelige intentioner har videreudviklingen af konceptet fortsat ’Udsigten’ som tema. Det nye Aker Sygehus vil derfor rejse sig over den norske hovedstad med fokus på at skabe et lyst og helende miljø, hvor udsigten åbner byen, de grønne tage og rekreative uderum for patienter og personale. Samtidig er sygehuset designet, så det enkelt og effektivt kan tilpasses eventuelle ændringer i den videre planlægning.

  Læs mere om Aker Sygehus

  Buddinge Byport Buddinge AART Nyhed
  04.05.2019

  AART vinder konkurrencen om Buddinge Byport

  ”Vinderforslaget forløser vores vision om at skabe det bedste afsæt for et nyt centralt sted i byen, hvor alle skal kunne føle sig velkomne. Nu vil vi i byrådet og sammen med naboer, brugere og andre interessenter arbejde videre med at realisere Buddinge Byport som et nyt samlingssted i Gladsaxe,” udtaler borgmester Trine Græse.

  Vinderforslaget kredser om Gladsaxestrategiens mål om sundhed og trivsel hele livet og en grøn og levende by med fokus på bæredygtighed. I 2025, når Buddinge Byport forventes at stå færdig, vil den derfor give byens borgere let adgang til sundhed og beskæftigelse. Det vil den gøre ved at rumme et sundhedshus og en café, ligesom den får plads til et beskæftigelseshus i sammenhæng med sundhedshuset samt til en bygning med serviceerhverv i stueetagen og boliger på de øvrige etager.

  ”Med vinderforslaget til den nye byport har vi som team søgt at åbne for nye muligheder for borgere og private aktører. Det hele med sigte på at bringe det nye sundhedshus i spil som en positiv katalysator for kommunens udvikling. Vi har blandt andet prioriteret at bevare og transformere mest muligt af den eksisterende bebyggelse, så vi sikrer et bæredygtigt afsæt for udviklingen,” siger Pernille Stahlschmidt Tørning, afdelingsleder for AART architects’ kontor i København.

  I det kommende halve år vil vi bearbejde vinderforslag i samarbejde med kommunen. Her går Gladsaxe i dialog med arkitekter og rådgivere om detaljerne i forslaget, og ser på om der er nogle steder, hvor forslaget kan optimeres. I denne periode vil naboer, interessenter og interesserede borgere blive inviteret til at deltage i processen. På baggrund af denne proces vil Byrådet i slutningen af året, tage den endelige beslutning om udformningen af Buddinge Byport.

  Aart ny rosborg nyhed hjemmeside
  03.05.2019

  AART skal udvikle bæredygtig bydel i Vejle

  Udviklingsplanen indfrier Vejle Kommunes vision om at skabe en resilient og mangfoldig grøn bydel i det 80 hektar store område i den vestlige del af Vejle. Et område, der i dag ud over natur også huser kommunens deponi og genbrugsplads, hvilket stiller særlige krav til den fremtidige transformation af området med sigte på at skabe rum for op til 3.000 boliger, forskellige former for erhverv og et rigt friluftsliv.

  ”Hovedgrebet med en bydel, der består af seks holme, er en stærk idé, der giver mulighed for at udvikle flere spændende scenarier i den næste fase, hvor både skala, arkitektur og miljø kan konkretiseres nærmere. Forslaget bevarer og understøtter de mange landskabsmæssige og rekreative kvaliteter, som området har i dag, og sikrer, at bydelen også tilbyder noget til alle, der ønsker at bruge området, men ikke nødvendigvis skal bo der. Idéen om Ny Rosborg som laboratorie for resiliens giver desuden projektet et internationalt format, der rummer mange muligheder for at videreudvikle en del af byen, som er unik og helt særlig for Vejle,” udtaler Lisbeth Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune.

  Over de kommende måneder vil vi som team arbejde videre med forskellige scenarier for udviklingsplanen i dialog med både Vejle Kommune, borgere og en bred vifte af interessenter. Processen bag Ny Rosborg afviger på den måde fra traditionelle byudviklingsprocesser, da der er stort fokus på at involvere mange forskellige interessenter, tænke nye tanker og eksperimentere undervejs. Den endelige udviklingsplan forventes at ligge klar i slutningen af året, hvorefter der skal udarbejdes en lokalplan med efterfølgende offentligt udbud af byggeriet i området.

  Backe Kvartalet Holmestrand View 1 AART architects
  24.04.2019

  AART forvandler havnefront syd for Oslo

  "Vi har indsendt et reguleringsforslag for Backe-kvartalet i centrum af Holmestrand. Området ligger fantastisk midt mellem havnefronten og den nye Holmestrand station. Området rummer derfor rigtig gode muligheder for udviklingen af cirka 12.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Vi planlægger mellem 100 og 120 nye boligenheder i projektet," fortæller Jarle Villumstad, leder af Tress Asset Management.

  Med Backe-kvartalet er planen at omdanne seks byggefelter med eksisterende bebyggelse ved havnefronten midt i Holmestrand. Ifølge planen vil dele af den eksisterende bebyggelse blive revet ned for at give plads til nye og mere tidssvarende bygninger. En vigtig, identitetsskabende bygning vil dog blive bevaret - det gælder Kullboden, som er en lagerbygning i tegl opført i 1910.

  Ud over en revitalisering af Kulboden vil den nye havnebydel byde på fem såkaldte Søhuse med butikker, caféer og restauranter i gadeplan og lejligheder med havudsigt på de øvre etager. Hjertet i havnebydelen bliver Backe Gabrielsens Plass, som bliver et intimt torv i læ for vinden i kraft af de nye Søhuse.

  Det forventes, at Holmestrand kommune vil behandle reguleringsforslaget i løbet af indeværende år.

  Radhus 1600px
  09.04.2019

  AART prækvalificeret til at udvikle Holstebro midtby

  19 arkitektteams bød ind på opgaven om at udvikle fremtidens Holstebro, der blandt andet omfatter den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund midt i byen. Sammen med SLA og Niras som underrådgivere og Peter Sand og Trine Jacobsen som konsulenter er vi blevet prækvalificeret til opgaven i kraft af vores lokale forankring og tværfaglige kompetencer inden for byplanlægning, trafikplanlægning, klimatilpasning, byliv, kultur og kunst i byrummet.

  "Med tre så forskellige og så ekstremt kompetente arkitektteams er jeg sikker på, vi får nogle vildt imponerende og ambitiøse bud på udviklingen af midtbyen i Holstebro. Det bliver en plan, som får betydning for livet i byen de næste mange år," udtaler Rasmus Cassøe, der er partner i byplantegnestuen CFBO, som afvikler arkitektkonkurrencen for Holstebro Udvikling.

  I konkurrencen er vi oppe imod ”Team Vandkunsten” og ”Team Lendager”, og vores bud på udviklingsplanen skal ligge klar i løbet af efteråret. Herefter vil Holstebro Udvikling udpege vinderteamet, som skal udforme den endelig udviklingsplan, der forventes at blive offentliggjort i begyndelsen af 2020.

  Foto: Holstebro Kommune

  Vrå Public School Arrival AART architects
  Danmark / 04.04.2019

  Første spadestik til Vrå Skole og Børnehus

  Sammen med JaJa Architects har vi tegnet Vrå Skole og Børnehus, der kommer til at ligge i direkte forlængelse af Idrætscenter Vendsyssel. Skolen og børnehuset vil tilsammen rumme 10.000 kvadratmeter, og unikt for projektet er måden, hvorpå den omgivende skov vil blive bragt i spil som et karaktergivende element inde såvel som ude. Det er på den måde et projekt med høje bæredygtige ambitioner, hvorfor det også forventes at blive DGNB guld-certificeret. Vrå Skole og Børnehus forventes at stå færdig i 2021/2022, hvor skolen vil rumme 500-600 elever, mens Børnehuset vil rumme 170 børn i alderen 0-6 år.

  Læs mere om projektet

  928 A0479
  01.04.2019

  Anders Tyrrestrup taler på Aarhus Arkitektur Festival

  Med tv-vært Ane Cortzen som moderator inviterer Aarhus Arkitektur Festival til en paneldebat om, hvad der sker, når bygninger får nyt liv. Sammen med de øvrige paneldeltagere vil Anders Tyrrestrup fortælle om tankerne og visionerne bag nogle af Danmarks mest enestående forvandlinger. Det vil han gøre med afsæt i vores transformation af Helsingørs gamle skibsværft til en ny kulturel smeltedigel i form af Kulturværftet.

  Paneldebatten finder sted på Godsbanen torsdag den 4. marts kl. 17.00-18.30, og efter debatten vil der være muligt for at se eller gense DR’s programserie ”Fantastiske Forvandlinger”, som blandt andet også kommer forbi Kulturværftet.

  Oslo_Luftfoto_shutterstock_363115784
  26.03.2019

  AART skal udvikle Norges første protonterapicenter

  Protonbygningen bliver på cirka 10.000 kvadratmeter og vil give helt nye muligheder for behandling af kræft. Det vil ske i form af protonterapi, hvor patienter får stråling med protoner. Det er en ny behandlingsform, som der er store forventninger til, og protonbygningen bliver et af to protonterapicentre i Norge og det første i sin slags i landet.

  Det kræver derfor højt specialiserede kompetencer at løfte opgaven, hvorfor brugen af blandt andet BIM og digitale løsninger vil blive en fuldt integreret del af forprojektet. For at løfte opgaven vil der samtidig lægges op til et tæt samarbejde mellem rådgivningsteamet og projektorganisationen bestående af Helse Sør-Øst og Oslo Universitetssygehus.

  Ud over protonbygningen består opgaven også af at udvikle en klinikbygning på cirka 33.000 kvadratmeter. De mange kvadratmeter vil blive fordelt på en sengefløj og behandlingsfløj og vil blandt andet rumme 155 en-sengsstuer med bad, 10 operationsstuer, 53 poliklinikker og ambulatorier og 13 rum til billeddiagnostik.

  News-stavanger
  01.03.2019

  Stavanger Universitetssygehus kåret til verdens bedste

  01.07.2018

  Er du vores næste AART’er?