Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 15.08.2023

Universitetsbyen nomineret til en Building Award

Udviklingsplanen for Universitetsbyen i Aarhus er nomineret til Byudviklingsprisen ved Building Awards 2023. Bag Building Awards står Licitationen, som med prisen ønsker at fremhæve større udviklingsprojekter, der i særlig grad har lykkedes med at skille sig ud og bringe værdi til et område eller brugergruppe.

Med udviklingsplanen af Universitetsbyen omdanner vi i disse år Aarhus’ historiske kommunehospital til Aarhus Universitets nye byintegrerede campusområde. Det gør vi med fokus på at skabe et nyt, levende studie- og bymiljø, der kombinerer studieliv og byliv med forskning, erhverv, boliger, daginstitution, cafeer, oplevelser og byrum i smukt samspil med Universitetsparken og den omgivende by.

Udviklingen af Universitetsbyen er allerede i fuld gang, og dag for dag tager den fremtidige campus, som vil dække mere end 110.000 kvm, form. Sidste år kunne Institut for Molekylærbiologi og Genetik flytte ind i den første bygning, samtidig med at de første studerende flyttede ind i 132 studieboliger i hospitalets oprindelige sygeplejeboliger og patienthotel fra 1930’erne, som vi nænsomt har restaureret og omdannet til tidssvarende studieboliger. Derudover kommer Universitetsbyen bl.a. til at rumme Aarhus BSS, der med et nyt rundt auditorium med plads til 800 personer bliver et nyt vartegn for Universitetsbyen, samt iværksætterhuset The Kitchen 2.0., som får til huse i hospitalets tidligere kedelhus og vaskeri.

Omdannelsen af Universitetsbyen skriver sig således ind i en større fortælling, som vil få stor betydning for Aarhus som by og for Aarhus Universitet, der med udviklingsplanerne har en enestående, historisk mulighed for at præge Aarhus’ fremtidige studie- og byliv.

Herudover er Universitetsbyen et stærkt eksempel på, hvordan man også i stor skala kan genbruge eksisterende kvadratmeter, så de bliver givet nyt liv og funktion, der kan holde mange år frem i tiden.

Da en stor del af områdets bygninger udgøres af tidstypiske eksempler på en gedigen bygge- og håndværkstradition, er projektet samtidig med til at bevare vores arkitektoniske kulturarv og bringe den godt ind i fremtiden.

Universitetsbyen udvikles i tæt samarbejde med FEAS som bygherre og en lang række gode samarbejdspartnere. Studieboligerne er udviklet i samarbejde med FEAS sammen med LYTT, Søren Jensen og Nordstern. Aarhus BSS udvikles også i samarbejde med FEAS samt A. Enggaard A/S, LYTT Architecture og NIRAS. The Kitchen 2.0 udvikles sammen med FEAS, Vognsen & Co A/S og Artelia Denmark

Læs mere om Universitetsbyen

Building Awards finder sted den 9. november 2023 i Moltkes Palæ, København.

Tak til Licitationen for den flotte nominering.