Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vi rådgiver om at udvikle arkitektur med målbar og mærkbar effekt – og dokumentere effekten.

Effekt

Som den første arkitektvirksomhed i Skandinavien har vi etableret et tværfagligt effektteam. Med teamet indsamler vi effektbaseret viden fra egne projekter og ekstern forskning, som vi omsætter til beslutningsstøtte i vores mange projekter. Konkret bidrager teamet med analyse af byggeprogram med fokus på brugernes behov, vidensindsamling med fokus på at udfylde ”videnshullerne” i byggeprogrammet og sidst, men ikke mindst, workshops med fokus på de mulighedsrum teamet kan arbejde videre med at udvikle.

AART KBH 2019 04 H

Førmåling

Vi tilbyder førmåling af eksisterende bygninger, så vi skaber en 'baseline' for udvalgte effektmål, som vi i sidste ende kan sammenligne den nye bygning op imod. Førmålingen gennemføres som en del af projekteringen af den nye bygning. Det er relevant at gennemføre en førmåling, når man har en sammenlignelig før- og efter-situation og den eneste store forandring er den nye bygning. Det kunne være opførslen af en ny skole, hvor de samme børn og medarbejdere skal flytte fra den gamle skole til den nye skole.

AART KBH 2019 03 H

Læs mere om vores effektbaserede arbejde med arkitektur.

Effekt

Eftermåling

Vi tilbyder eftermåling, så vi kan dokumentere, hvordan og hvorvidt en ny bygning performer i forhold til udvalgte effektmål. Eftermålingen gennemføres, når bygningen er taget i brug, og livet har sig i bygningen. Ofte vil det ikke have været muligt at gennemføre en førmåling, og i de tilfælde bliver eftermålingen den eneste måling, der gennemføres og kan her give svar på, hvordan arkitekturen konkret understøtter de udvalgte effektmål. En eftermåling kaldes også en Post Occupancy Evaluation (POE).

Bikuben Kollegiet 2019 AART 07 H

Effektkompas™

For os er det afgørende at sætte handling bag vores ord og en fælles retning for vores projekter. Med effektkompasset har vi derfor udviklet et strategisk værktøj at navigere efter i alle faser af et projekt – med det klare sigte at omsætte vores kunders vision til arkitektur med målbar og mærkbar effekt.

Læs mere om effektkompasset

AART Effektkompas 2022 Fuld version DK 2022

Mød vores effektteam

 • Johanne Mose Entwistle
  Associeret partner / Effektchef / Antropolog
  Aarhus
  jme@aart.dk
  +45 22 50 78 40
 • Stephanie Carr
  Associeret / Bæredygtighedsansvarlig / DGNB Auditor / BREEAM-NOR AP / Civilingeniør
  Aarhus
  stc@aart.dk
  +45 41 96 35 39
 • Mia Kruse Rasmussen
  Ph.d.-forsker / Antropolog
  Aarhus
  mra@aart.dk
  +45 41 96 35 13
 • Stina Rask Jensen
  Arkitekt MSc / PhD
  Aarhus
  srj@aart.dk
  +45 41 96 27 51
 • Nicolaj Thunbo
  Associeret partner / Projektleder / Arkitekt
  Aarhus
  nth@aart.dk
  +45 41 96 04 22