Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 22.06.2022

Udvikler innovativ og biobaseret indervæg til fremtidens kontorbyggeri

Vi har sammen med Aarhus Kommune, Boligforeningen Århus Omegn, MOE og med støtte fra Realdania udviklet en modulær og biobaseret indervæg, som gør det muligt at opføre, drifte og indrette bygninger mere klimavenligt. Den fleksible indervæg har potentiale til at reducere CO2-omkostningen i både nye og eksisterende bygninger, og giver nye muligheder for fleksibilitet i driften af fremtidens kontorbyggerier. Nu bliver viden og erfaringer fra udviklingsprojektet samlet og delt med udgivelsen af et white paper til gavn for hele byggebranchen og den bæredygtige omstilling.

Indervæggen er opbygget af moduler, der kan sættes sammen og skilles ad igen uden at materialerne skal udskiftes eller skues fra hinanden. Dette arbejde kan udføres hurtigt og ikke-destruktivt, så modulerne kan indgå direkte i en ny indervæg. Det står i modsætning til en traditionel gipsvæg, der typisk vil tage flere dage at montere eller demontere, og hvor langt størstedelen af materialet går til spilde.

”Med vores nye indervæg har vi skabt et innovativt og klimavenligt alternativ til den traditionelle gipsvæg, som med sit modulære og biobaserede design, der opfylder fremtidens krav om bæredygtige materialer og større fleksibilitet. Desuden er væggen ikke udelukkende relevant for nybyggeri generelt, men kan også bruges i de store arealer eksisterende bygninger vi har og skal blive ved med at bruge i fremtiden,” lyder det fra Stephanie Carr, bæredygtighedsansvarlig i AART.

Vi tror, at det at dele er afgørende for den bæredygtige omstilling. Derfor har vi valgt at dele den viden og erfaring, som vi har erhvervet os i jagten på et grønt alternativ til den klimatunge gipsvæg – med udgivelsen af frit tilgængeligt white paper. For vi ser et stort potentiale for at videreudvikle indervæggen, og ønsker at bringe andre arkitekter, konstruktører, ingeniører og andre aktører i byggebranchen med ind i den videre udvikling.

Vægsystemet, der er støttet af Realdania, er resultatet af en lang udviklingsproces mellem AART architects og Aarhus Kommune, med sparring fra Boligforeningen Århus Omegn og det rådgivende ingeniørfirma MOE.

Læs pressemeddelsen

Hent white paper

DSC04692
Mockup af fremtidens indervæg