Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vejle | 05.09.2024

AART vinder arkitektkonkurrencen om nyt kulturhus i Vejle

Inden for to år åbner et nyt bibliotek og kulturhus i Vejle, der skal huse to af byens kulturinstitutioner - Vejle Bibliotekerne og Vejle Musik- og Kulturskole. Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget AART sammen med Vognsen & CO og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører som det team, der skal sætte form på byens nye samlingspunkt. Vinderholdet blev udpeget blandt fem bud på projektet.

Det nye bibliotek og kulturhus bliver en gennemgående og stor transformation af det gamle bibliotek ved Willy Sørensens Plads, som samtidig binder husets tre etager sammen. Dertil udvides den eksisterende bygning med to tilbygninger på begge sider, så kulturhuset tegner et kryds mellem det gamle og det nye.

En ny multisal mod parken og en ny ankomstbygning mod forpladsen skaber et dynamisk samspil mellem nyt og gammelt, og huset vil strække sig ud mod alle fire verdenshjørner – uden forside eller bagside.

Et nyt kulturelt vartegn for Vejle By

”Vi er utroligt glade for, at vi kan være med til at realisere vores forslag til Vejles nye bibliotek og kulturhus. Huset bliver ikke blot en bygning, men et levende sted for fællesskaber, hvor forskellige grupper kan mødes, dele oplevelser og dyrke deres interesser i et inkluderende miljø. Det bliver et nyt vartegn for byen - et samlingspunkt for borgerne og en katalysator for kulturel udvikling”, siger Partner og arkitekt i AART, Anne Sofie Buur Okkels.

Bygningens arkitektoniske udtryk kommer af de bæredygtige valg, der er truffet i designprocessen. Facaderne fungerer som siderne i en bog, der folder sig op og inviterer besøgende indenfor. Det åbne og inkluderende design vil gøre kulturhusets liv synligt for alle, og udearealerne bliver en naturlig del af den daglige brug.

Vi glæder os til at realisere projektet, som vil blive centrum for Vejles kulturelle oplevelser og et ikon for byens fremtid.

Det nye bibliotek og kulturhus forventes at stå klart til at modtage de første besøgende i december 2026.

Beliggenhed: Vejle
Størrelse:
5600 m2 transformation + 600 m2 nybyg
Funktion:
Bibliotek, musikskole og kulturskole
Bygherre:
Vejle Kommune
Konkurrence: Vinderforslag i totalentreprisekonkurrence
Arkitekt:
AART
Landskab:
AART
Ingeniør:
Søren Jensen
Totalentreprenør:
Vognsen & CO

AART Vejle kulturhus web 12