Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 23.06.2022

Taler om bæredygtig arkitektur på Building Green i Aarhus

Hvordan bevæger vi byggeriet i en mere bæredygtig og berigende retning? Og hvordan træffer vi de ofte komplekse valg, som den grønne omstilling kræver? Det var svære og vigtige spørgsmål, som var på dagsordenen, da vi var med på årets grønne byggekonference Building Green Aarhus i sidste uge

Som altid var der masser af inspiration at hente i de forskellige indsigtsrige debatter og hos de mange udstillere. Bland talerne var vores egen stiftende partner Anders Tyrrestrup, der torsdag talte om, hvordan transformation og renovering kan skabe værdi for både mennesker og miljø.

Samme dag faciliterede vi en debat om evalueringens bæredygtige effekt, hvor vores ph.d.-forsker og antropolog Mia Kruse Rasmussen var moderator med Steffen Maaagard fra MOE, Jørgen Søndermark fra Realdania By & Byg og vores egen effektchef Johanne Mose Enwistle og ph.d. Stina Rask Jensen i panelet.

Onsdag deltog arkitekt og partner Kathrine Hegner Stærmose i en specialist talk om det sunde indeklima med udgangspunkt i Vrå Børne- og Kulturhus, som er nomineret til Årets Skolebyggeri 2022.

Til sidst, men ikke mindst, var vi blandt udstillerne med vores seneste grønne innovationsprojekt, hvor vi sammen med Aarhus Kommune har udviklet den første modulære og biobaserede indervæg, som gør det muligt at opføre, drifte og indrette bygninger mere klimavenligt. Et projekt, som vi glæder os til at dele med alle i branchen meget snart.

Der skal lyde en stor tak til Building Green for at sætte fokus på bæredygtigt byggeri, og til alle jer, der kiggede forbi vores stand eller lyttede med til vores oplæg og debatter. Vi ses næste år, hvor vi forhåbentlig er blevet endnu skarpere på, hvordan vi sammen skaber størst mulig bæredygtig effekt.

Læs mere om vores effektbaserede tilgang til bæredygtig arkitektur

Building Green AART 01
Paneldebat om evalueringens effekt. Fra venstre: Mia Kruse Rasmussen, Johanne Mose Entwistle, Jørgen Søndermark, Stina Rask Jensen og Steffen Maagaard.
Building Green AART 02
Anders Tyrrestrup taler om bæredygtig transformation
Building Green AART 03
Kathrine Hegner Stærmose (tv.) taler om Vrå Børne- og Kulturhus med Hanne Ring Hansen (th.) fra Søren Jensen A/S.
Building Green AART 04
Arkitekt Kristian Knorr fortæller om vores seneste udviklingsprojekt Fremtidens indervæg