Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Sverige | 21.12.2023

Almby Kyrkpark har vundet Örebro kommunes byggepris 2023

Hvert år nominerer og uddeler Örebro Kommune i Sverige en byggepris for at fremhæve gode eksempler på, hvordan arkitektur kan bidrage til byen som helhed og inspirere bygherrer og arkitekter i fremtidige projekter. I år er vi stolte af at kunne meddele, at Almby Kyrkpark er blevet hædret med prisen.


Juryen giver Almby Kyrkpark følgende begrundelse:

"Projektet viser en dygtig og ydmyg måde at udvikle stedet på. De nye bygninger er forbundet med sognegården fra 1958 og indrammer et gårdmiljø, der har potentiale til at blive en tilbagetrukket grøn oase for beboerne. Træfacaderne giver en varm fornemmelse i gården, og tagformen er inspireret af de eksisterende huse. Med en interessant og innovativ tilgang har bygherren og arkitekten tilføjet et attraktivt boligalternativ til Örebro. Projektet er et glimrende eksempel på, hvordan arkitektur kan bruges til at skabe et godt boligmiljø for mennesker i forskellige livsfaser og med mange muligheder for socialt samvær på tværs af generationer. Generationsboligerne i Almby kyrkpark er derfor en værdig vinder af Örebro Kommunes Bygningspris 2023!"

Foto: privat

Almby Kyrkpark er et boligprojekt bestående af 38 lejligheder, der henvender sig til studerende, som ønsker at bo tæt på universitetet i et trygt miljø, men også til ældre, som ikke længere ønsker eller kan bo i deres tidligere bolig. Projektet har til formål at fremme samhørighed og fællesskab mellem generationer samt at forebygge ensomhed.

Almby Kyrkpark er blevet til i tæt samarbejde med vores bygherre, Svenska Kyrkan, samt entreprenøren Citowise Sverige, landskabsarkitekten Kungsladan og entreprenøren OBK Sverige AB.

AART Almby 29