Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 12.10.2023

Transformation af Kulturhus Bunkeren

For Fonden Ryesgade 7 har vi vundet opgaven med at udarbejde en arkitekturstrategi og et skitseforslag for en bæredygtig transformation af Kulturhus Bunkeren.

Kulturhus Bunkeren befinder sig i en bevaringsværdig brutalistisk betonbygning, den tidligere Danmarks Journalisthøjskole, og skal gennemgå en transformation, der fremtidssikrer det unikke bygningsværk både socialt og miljømæssigt.

Vi skal, med respekt for den oprindelige arkitektur og med input fra brugere af huset, udarbejde en strategi for, hvordan Kulturhus Bunkeren kan transformeres til et nyt bydels- og kulturhus med plads til museum, café, auditorium og foreningslokaler. Et kulturhus, hvor byens borgere inviteres indenfor til arrangementer, udstillinger og events, og som bliver et levende omdrejningspunkt for bylivet i den nye bydelsplan for Aarhus forstaden Skejby.

Hos AART har vi stor erfaring med at transformere og nytænke eksisterende bygningers anvendelse. Dette kan bl.a. ske ved enkle og identitetsstærke arkitektoniske greb. Det har vi i andre projekter benyttet til at forny flere forskellige bygningstyper og derved forbundet dem med det omgivende samfund. Vi ser frem til at sikre tilsvarende omdannelse af Kulturhus Bunkeren.