Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 13.12.2023

REGAN Vest kåret som Årets Byggeri 2023

Da Koldkrigsmuseet REGAN Vest åbnede i februar 2023, fik det seks-stjernede anmeldelser i flere medier, og med mere end 60.000 besøgende, så har publikum også taget godt imod det nye museum. Nu hædres museet med prisen som Årets Byggeri 2023.

Arbejdet med REGAN Vest har været helt særlig for os som arkitekter og karakteriseret af et interessant paradoks. På den ene side har opgaven været at fremhæve og belyse en central del af den danske koldkrigshistorie – og på den anden side har det været afgørende for besøgsoplevelsen at holde fast i stedets autenticitet og historie.

Ifølge dommerkomitéen har REGAN Vest vundet prisen som Årets Byggeri netop på grund af sin enestående og bemærkelsesværdige karakter. Dommerkomitéen uddyber begrundelsen med:

”Den omhyggelige omdannelse af det tidligere koldkrigsbunkeranlæg til et museum er både imponerende og sensitivt udført. Museet har formået at bevare bunkeren og dens originale interiør intakt, hvilket er en sjældenhed og giver besøgende en autentisk oplevelse af perioden.”


Formanden for dommerkomitéen, arkitekt Scott Hollingsworth siger ligeledes:

”Museet har med succes bragt lys og luft ind i det tidligere klaustrofobiske bunkeranlæg. De minimalistiske udstillingsområder og glasvæggene i atriummet giver besøgende en behagelig atmosfære, der gør det muligt at udforske historien komfortabelt. Samlet set indkapsler REGAN Vest historien på en bemærkelsesværdig og autentisk måde, og det formår at forene fortiden med nutiden. Dette enestående museum er et vigtigt bidrag til at bevare og dele Danmarks historie og bør anerkendes som Årets Byggeri for sin betydningsfulde kulturelle og arkitektoniske indsats.”

Om prisen

Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national hæderspris, som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

En dommerkomite bestående af topchefer fra byggebranchens vigtigste organisationer vælger vinderne. Prisen er stiftet af Magasinet Byggeri og har været uddelt siden 1997.

Læs mere om Regan Vest

Se hele casen her
.