Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

København | 09.02.2023

Rovsingsgade 68 er nomineret til Årets Kontorbyggeri 2023

Transformationen er forladt lagerbygning på Nørrebro til moderne erhvervsejendom og hovedkontor for Veo Technologies er blandt 5 nominerede til prisen, der uddeles af Nohrcon til et projekt, som kigger ind i fremtiden.

På Rovsingsgade 68 har den nu transformerede ejendom stået som en tre-etagers lagerbygning siden 1963. Samtlige af ejendommens 7.200 m2 fordelt på tre gennembelyste etager udlejes nu af den fremadstormende teknologivirksomhed Veo Technologies, der udvikler sportskameraer baseret på AI-teknologi.

For at kunne imødekomme deres behov og ønsker om at skabe de bedste rammer for en voksende, ung og innovativ arbejdsplads, der kan tiltrække internationalt talent, har vi indrettet ejendommen med store, åbne kontorlandskaber med café- og loungeområder på 1. og 2. sal, mens der i stuetagen både er produktionsfaciliteter, kantine, en samlende amfi-trappe og en indendørs multiboldbane synlig for forbipasserende.

Den transformerede bygnings indre er kendetegnet ved blotlagt beton og murværk samt synlig ventilationsføring og en fantastisk loftshøjde. Selv om byggeriets oprindelige in sito-støbte betonkonstruktion har sat rammerne for transformationen, er der centralt i den gamle lagerhal blevet etableret et atrium med en bred hovedtrappe i stål, der gradvist bliver smallere op igennem etagerne. Over trappesatsen bidrager et stort ovenlys med masser af naturligt lys ned igennem hele atriet.

Om projektet udtaler dommerne bl.a. "Masterclass i hvordan man på bedste vis kan give tidligere fabriksbygninger nyt liv. Ejendommens historie fremstår tydeligt, samtidig med at der er indrettet et hypermoderne nyt kontor. Kontoret er skrællet for alt overflødigt og fremstår enkelt, gedigent og fleksibelt - og vil være anvendeligt for mange forskellige virksomhedstyper i mange år fremover."

Tak til Nohrcon for nomineringen og til Einar Kornerup, konceptdesigner Morten Hedegaard, Wallnut Design Studio, ABC Rådgivende Ingeniører og Spangenberg & Madsen, der alle har været med til at realisere projektet.

Læs mere om projektet