Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Rovsingsgade 68

Transformation af forladt lagerbygning til moderne erhvervsejendom

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
Rovsingsgade 68 ApS
Størrelse
7.200 kvm
Status
Opført 2022
Arkitekt
AART
Konceptdesigner
Laboratoriet v. Morten Hedegaard
Ingeniør
ABC Rådgivende Ingeniører, Spangenberg & Madsen
Entreprenør
Einar Kornerup
Bruger
Veo Technologies
Fotograf
Niels Nygaard, Kontraframe
AART Webcase Rovsingsgade 68 03

Mørke og lukkede facader med graffitiovermalet bølgeplader er blevet erstattet af hvidpuset murværk og markante industrivinduer. Her kan de ansatte hos Veo Technologies glæde sig over et kontormiljø, der både er hypermoderne og har historisk sjæl.

Startskuddet til nyt byudviklingsområde

Rovsingsgade og området omkring banelegemet, hvor ydre Nørrebro møder Østerbro, er et af få gamle industri- og potentielle udviklingsområder, der er tilbage i det centrale København. Fra flere sider er der derfor et stigende ønske om, at området bliver et af byens nye spændende bolig- og erhvervsområder.

Med transformationen af den forladte lagerbygning på Rovsingsgade 68 er realiseringen af et mere inspirerende bydelskvarter på og omkring Rovsingsgade rykket et skridt nærmere.

AART Webcase Rovsingsgade 68 04 AART Webcase Rovsingsgade 68 05 AART Webcase Rovsingsgade 68 07 AART Webcase Rovsingsgade 68 08

Industrielt udryk med synlige betonkonstruktioner

Skrællet ned til råhusets in situ-støbte betonkonstruktion er den transformerede bygnings indre kendetegnet ved blotlagt beton og murværk samt en fantastisk loftshøjde på op til 5 meter.

Veo Technologies specifikke behov og ønske om at skabe de bedste rammer for en voksende, ung og innovativ arbejdsplads, der kan tiltrække internationalt talent, er imødekommet ved at tilføje café- og loungeområder til 1. og 2. sals store, åbne kontorlandskaber, mens der i stuetagen både er produktionsfaciliteter, kantine, en samlende amfi-trappe og en indendørs multiboldbane synlig for forbipasserende.

Centralt i den gamle lagerhal er der blevet etableret et atrium med en bred hovedtrappe i stål, der gradvist bliver smallere op igennem etagerne. Over den skulpturelle trappe bidrager et stort ovenlys med masser af naturligt lys ned igennem atriet.

Første gang vi så bygningen, var der stort set ikke andet end mursten og graffiti. Når man sammenligner det med resultatet, er det uden tvivl en af de mest gennemførte renoveringer, jeg har set. Stilen er fortsat rå og industriel, men alt er gennemrenoveret i en moderne, minimalistisk stil med urban atmosfære, hvor der er plads til, at vi kan realisere vores store ambitioner.
Henrik Teisbæk / CEO og Co-founder af Veo Technologies

Bidrager til omgivelserne

Transformationen af Rovsingsgade 68 giver noget til både brugerne inde i bygningen og omgivelserne udenfor. I næsten 20 år har der været skiftende ejere og ingen permanent virksomhed i den store treetagers lagerejendom, der i 1963 blev opført af flyttefirmaet Salica.

Hvor en aflukket og beskidt lagerbygning fik hele området til at fremstå mærkeligt øde og forladt, står nu et åbent og lettere byggeri, der med sin hvide facade lyser op, og med sine vertikale pilastre og store vinduespartier bryder den store facade ned og gør den lettere at forholde sig til. Hele oplevelsen af bygningen udefra er således med til at give området omkring et tiltrængt løft samt gøre en videre forvandling af området lettere at forestille sig.

Genanvendelse til glæde for både klima og byområde

Over hele landet findes der gamle industriejendomme, der har udtjent deres formål og derfor står overfor enten at skulle rives ned eller konverteres. Transformationen af Rovsingsgade 68 er et eksempel på, hvordan man med en blanding af ombygning og renovering med fordel kan undlade at rive selv de umiddelbart mest miserable industribygninger ned og i stedet investere i at give dem nyt liv til glæde for både klimaet og nye bydelskvarterer, der herved får noget ofte tiltrængt historisk islæt med i købet.

Transformationen af Rovsingsgade 68 har været en enormt spændende og lærerig proces. Gennem hele forløbet har det været tydeligt, at alle involverede parter — fra bygherre og dennes rådgiver, til totalentreprenør, rådgiverteam og senere i processen lejer — har haft samme mål for øje: At skabe en bygningstransformation, som med respekt for den eksisterende bygning beriger lokalområdet.
Mikkel Bruun Jensen / Arkitekt i AART

Ny energirigtig klimaskærm åbner bygningen op

Både i oplæg, projektering og udførelse af transformationen af Rovsingsgade 68 har fokus været på at bevare og fremhæve essensen af bygningen. Dette understreges med tilføjelsen af en ny energirigtig klimaskærm, der fører bygningen up-to date, men samtidig stilmæssigt trækker tydelige paralleller til tidligere tider.

Fleksibilitet forlænger bygningens levetid

Skrællet for alt overflødig indmad står ejendommen med mange indretningsmuligheder og kan bl.a. anvendes som domicil, som det er tilfældet nu, eller alternativt inddeles som flerbrugerhus med to eller fire lejere på hver etage. Bygningen levetid er således blevet forlænget markant og vil være anvendelig for skiftende brugere langt ud i fremtiden.

AART Webcase Rovsingsgade 68 09

Vil du vide mere?

Jakob Andersen
Partner / Regionsdirektør
Frederikssund, København, Roskilde
jan@aart.dk
+ 45 41 37 94 76