Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Hotel Kong Arthur

Den særlige stemning er bevaret i historisk bygning ved søerne i København

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
KBM Ejendomme
Størrelse
4.300 kvm
År
2019
Status
Realiseret
Entreprenør
Einar Kornerup (Hovedentreprenør)
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Norconsult, Force Technology
Indretningsarkitekt
Marianne Fryland
Fotograf
Mette Willert
AART Webcase Hotel Kong Arthur 03

Med udgangspunkt i hotellets tydelige profil som et sted, hvor gæster, lokalmiljø og personale interagerer og mødes, og hvor der er hjerte bag visionerne, er renoveringen og ombygningen af Hotel Kong Arthur udført med blik for detaljen og bevaring af stedets historiske ånd.

Øget kapacitet og forbedret flow med respekt for det eksisterende
I det gamle lærlingehjem fra 1882 – en smuk karrébebyggelse, let tilbagetrukket fra det pulserende område ved søerne og Dronning Louises Bro i København, finder man Hotel Kong Arthur.

Med stor respekt for stedets ånd har renovering og ombygning af hotellet bidraget til et helt nyt indretningskoncept, hvor hotellets særkende er bibeholdt, mens det samlede æstetiske udtryk er blevet mere harmonisk.

Hotellets kapacitet på 150 eksisterende værelser er med inddragelse af hotellets naboejendom samt etableringen af en ny tagetage udvidet med hele 64 værelser. Herudover skaber en gennemgribende nyindretning af hotellets morgenmadsrestaurant og etableringen af en ny forbindelsesgang et bedre flow på tværs af hele hotellet.

Fokus på fysiske og visuelle forbindelser

Når det kommer til hverdagens logistik, er Hotel Kong Arthurs sammensatte historie og opbygning både dets charme og dets ulempe. Til glæde for både gæster og ansatte er problemet med de mange trapper og niveauforskelle løst ved at etablere nye forbindelsesgange med niveaufrie forbindelser på tværs af bygningernes stueetage.

Med de nye fysiske forbindelser følger også nye visuelle forbindelser. Et gennemgående greb er her gennemlyste rum med kig til de forskellige gårdrum. Disse kig, som er blevet indrammet af smukke vinduespartier, giver en hel særlig oplevelse af at være midt i både det historiske og det pulserende København.

AART Webcase Hotel Kong Arthur 04 AART Webcase Hotel Kong Arthur 05 AART Webcase Hotel Kong Arthur 06 AART Webcase Hotel Kong Arthur 07 AART Webcase Hotel Kong Arthur 08

Nyt og stemningsfuldt spisested

Hotellets nye, smukke morgenmadsrestaurant er skabt, så den strækker sig gennem hele hotellets stueetage. For at trække stemningen fra det smukke udeareal ind til restaurantens gæster og skabe et godt lysindfald, er facaderne åbnet mod omgivelserne med nye glasdøre, der desuden giver direkte adgang til hotellets nyrenoverede gårdhave.

Opgraderet udeareal til glæde for både gæster og københavnere

En gentænkning af hotellets gårdhaver har gjort området semioffentligt og bidraget med en grøn smutvej i byen helliget fodgængere og cyklister med fokus på gode opholdsmuligheder.

AART Webcase Hotel Kong Arthur 10 AART Webcase Hotel Kong Arthur 11 AART Webcase Hotel Kong Arthur 12

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85