Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Amediahuset

Nye rammer til Amedia i traditionsrig bygning

Beliggenhed
Oslo, Norge
Bygherre
Entra Eiendom
Størrelse
6.200 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2009
Status
Færdigbygget i 2015
Arkitekt
AART / IARK AS
Ingeniør
Rambøll Norge AS
Projektledelse
Insenti AS
Akersgate 34 36 AART web front 02

Amediahuset samler ikke alene Norges næststørste mediekoncerns Oslo-aktiviteter. Det føjer også et nyt kapitel til den mest betydningsfulde avisgade i centrum af den norske hovedstad. For den bevaringsværdige bygning på Akersgata 34 har tidligere dannet ramme om de norske aviser Verdens Gang og Tidens Tegn.

Bevaringsværdig bygning får nyt liv.

Efter en gennemgribende renovering – indvendig og udvendig – har bygningen fået tilføjet en tilbagetrukket 8. etage, samtidig med at nabobygningen er revet ned og erstattet af en ny bygning på syv etager. Forbindelse mellem de to bygninger er tæt, og tilsammen danner de i dag ramme om Amedias mange aktiviteter i og omkring Oslo.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 11 web
Endelig er vores virksomheder i Oslo samlet ét sted. For os betyder det meget mere end blot at flytte ind i nye lokaler. Et vigtigt mål er, at Amediahuset skal være et fælles samlingssted både for dem, der arbejder der, og for koncernens medarbejdere i hele landet, vores samarbejdspartnere og vores kunder. Amediahuset bliver et fælles videnstorv, hvor vi sammen skal udvikle og styrke vores forretning.
Are Stokstadn / Koncernchef, Amedia
Amediahuset Akersgata Oslo AART 16x9 architects 13 web
Når vi nå samles i Amediahuset, representerer det et nytt og vesentlig steg i vår historie. Som en av de viktigste aktørene i norsk mediebransje, hører vi hjemme i Akersgata. Vi flytter inn i nyrenoverte, fleksible og tilrettelagte lokaler, men til et hus som har nesten 100 års tradisjon som tilholdssted for noen av landets mest sentrale medier. Det ligger både historier og tradisjoner i dette bygget. Vi skal skape framtiden her.
Are Stokstadn / Koncernchef, Amedia
Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 12 web

Samspil med byens liv

Samspillet med byens liv er vægtet højt, hvorfor der i stueetagen er indrettet et åbent og lyst cafémiljø. Bygningen åbner sig også i højden, hvor en tagterrasse giver medarbejderne mulighed for at nyde udsigten over byen og de grønne tagflader, hvor sedum og bikuber føjer en rekreativ og bæredygtig atmosfære til bygningen.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 07 web

Karakterfuld kontrast

Bæredygtighed har været i fokus, og bygningen er blandt andet Breeam-certificeret med karakteren ’very good’. Sidst, men ikke mindst, er bygningen bearbejdet, så den nye bygnings lyse kalkstensfacade skaber en karakterfuld kontrast til den mørke, pudsede funkisfacade og spiller smukt sammen med de omkringliggende bygninger fra forskellige årtier.

Amediahuset Akersgata Oslo AART architects 06 web 5x7

Vil du vide mere?

Susanne Joys
Partner / Daglig Leder Norge / Arkitekt MNAL
Oslo
sujo@aart.no
+47 91 71 58 06