Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Norge | 13.10.2022

Afleverer forslag til stort udviklingsprojekt i Oslo

Sammen med landskabsarkitekterne fra edit! og et stærkt team af konsulenter fra Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA), TØI, geolog og ornitolog Morten Bergan og hydrolog Kai Fjelstad fra Hydrateam har vi afleveret vores forslag "Kongshaven Fjordpark" til udviklingen af det store udviklingsområde Grønlikaia.

Med Kongshavn Fjordpark vil vi skabe et maritimt videnscenter i Oslo, som skal inspirere besøgende i alle aldre til at lære og blive bevidste om fjordens natur, liv og betydning for os alle.

Placeret tæt på Oslofjorden og Alnaelva deltaet, skal videnscentret fremstå som et blå naturrum, der skal skabe naturoplevelser og forståelse af det omkringliggende landskab med det formål at dele viden og øge motivation til at tage ud og udforske naturen på egen hånd. Kongshaven Fjordpark kan blive Norges første naturrum, og et udgangspunkt for etablering af naturrum i de mange forskellige økosystemer rundt om i landet.

Bidraget er leveret i parallelloppdrag for Hav Eiendom AS, hvor 16 ud af 118 teams blev udvalgt til udviklingen af den nye havnebydel Grønlikaia. Tre hold er prækvalificeret til hvert af de fem delområder, og vi er blandt de tre hold, der er prækvalificeret til at designe delområdet Buffersonen, som skal markere overgangen mellem by og fjord.

Alle forslag er i øjeblikket udstillet som en del af Oslo arkitekturtriennale på det tidligere Edvard Munch Museum frem til den 31. oktober 2022.

Læs mere om konkurrencen

1 v2 justert Linn