Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 28.06.2022

Vinder konkurrencen om ny psykiatri i Aalborg

I team med A. Enggaard i spidsen samt Niras og Sundhedslandskab som underrådgivere har vi vundet OPP-konkurrencen om etape 2 af den nye psykiatri i Aalborg. Etape 2 omfatter voksenpsykiatriske sengeafsnit, hele børne- og ungdomspsykiatrien med et helt nyt spiseforstyrrelsesafsnit. Desuden bygges en separat hospitalsskole, som er målrettet børn fra både somatikken og psykiatrien. Konkurrencen er udbudt af Region Nordjylland og finansieret af Velliv, Pension og Livsforsikring.

Visionen med anden etape af den nye psykiatri i Aalborg (NAU) er at skabe et nytænkende og trygt behandlingsmiljø, hvor de psykiatriske specialers særlige behov og vilkår tilgodeses fra helhed til detalje. Tryghed og natur er nøgleord bag vores design, der med sit lyse indre og inddragelse af grønne, rekreative områder, skal skabe en meningsfuld hverdag for patienterne, så de får mod til at vende tilbage til samfundet.

Med vores vinderforslag trækker vi ikke alene på teamets dybdegående kendskab til at skabe helende sundhedsbyggerier, vi gør også en dyd ud inddrage den nyeste forskning på området og brugernes egne erfaringer. Alt sammen med målet om at skabe et trygt og imødekommende behandlingsmiljø, som kobler funktionalitet og effektivitet med en stærk indlevelse i patienternes behov og personalets trivsel.

Vi er med i team A. Enggaard A/S sammen med NIRAS og Sundhedslandskab. Opførelsen af det nye psykiatriske hospital sker som et offentligt-privat partnerskab (OPP) med Velliv, og A. Enggaard A/S og Region Nordjylland som partnere.

Læs mere om NAU

Birdview NAU opdateret low