Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 11.01.2024

Vi har vundet projektet om et nyt børnehus i Kildedal

Vi er glade for at kunne fortælle, at Ballerup Kommune har valgt vores forslag som vindende projekt til et nyt børnehus i Kildedal. Med en målsætning om at skabe en unik bydel er Kildedal et nyt byområde i Ballerup, hvor beboere og ansatte i områdets virksomheder indenfor life-science og sundhedsteknologi, lever, arbejder og opholder sig side om side og skaber liv, synergi og fællesskab. Med vores idé skal børnehuset igennem arkitekturen og landskabet inspirere til en kreativ, eksperimenterende og undersøgende læringskultur.


Børnehuset i Kildedals arkitektur er inspireret af tegnet Pi fra matematikkens verden. Med afsæt i områdets historiske fortid med åbne naturlandskaber og gårdbebyggelser er børnehuset en moderne fortolkning af gårdmotivet med tre længer, der bindes sammen med et saddeltag.

Husets sociale knudepunkt er hjerterummet. I forlængelse af hjerterummet er bevægelsessalen med mulighed for sceneoptræden og arrangementer samt værksteder, der med skydedøre kan åbnes op mod hjerterummet. Herudover har børnehuset fællesrum og grupperum, hvor pædagoger og forældre har deres daglige kontakt, og hvor hver børnegruppe har deres daglige trygge base.

Husets tre længer skyder sig ud i landskabet og underinddeler udearealerne i mindre zoner, hvilket giver gode muligheder for at opdele børn i aldersgrupper og i forskellige aktiviteter.