Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 16.05.2023

AART er en del af vinderteamet bag transformationen af The Kitchen 2.0

Det oprindelige kedelhus og vaskeri på Aarhus’ tidligere kommunehospital skal over de kommende år transformeres til et nyt, levende iværksætterhus – The Kitchen 2.0 – som bliver en del af Aarhus’ kommende byintegrerede campus, Universitetsbyen. Et team bestående af Vognsen & Co., AART og Artelia er udpeget af FEAS til at stå i spidsen for udviklingen og transformationen af projektet.

The Kitchen er Aarhus Universitets iværksætter­hus under AU Erhverv og Innovation, som siden 2020 har haft til huse i kommunehospitalets tidligere centralkøkken – heraf navnet. Iværksætterhuset er et mødested for studerende, forskere, virksomheder og investorer, som har til formål at udvikle og understøtte startups og innovationsvirksomheder. For at imødekomme den stigende efterspørgsel på at blive en del af iværksætterhuset, skal The Kitchen nu flytte til større, permanente lokaler. Derfor udvikles The Kitchen 2.0.

”Som bygherre er vi glade for at se den ambitiøse og velkomponerede plan for transformation af det tidligere vaskeri. The Kitchen 2.0 vil blive præcis det samlingssted, som visionen bag Universitetsbyen lagde vægt på – nemlig et 24/7-liv på campus med attraktive faciliteter for både universitetet, samarbejdspartnere og byens borgere,” siger administrerende direktør i FEAS, Jørgen Lang.

Én af ambitionerne med The Kitchen 2.0 er at skabe de bedste rammer for, at en større del af universitetets forskning bliver omsat til forretning og dermed kommer til mere direkte gavn for samfundet. Iværksætterhuset skal fremover rumme forskellige typer kontorer, møde- og undervisningsfaciliteter, fællesområder, værksteder og ’labs’, en café samt en række forskellige konference- og eventfaciliteter. Herudover får AU Erhverv og Innovation fast adresse i huset. The Kitchen 2.0 indgår i helhedsplanen for Universitetsbyen, og bliver således en del af det omfattende byudviklingsprojekt, som transformerer Aarhus’ tidligere kommunehospital til en ny byintegreret campus med bl.a. studie- og byliv, boliger, forskning og erhverv.

Virksomheden Vognsen & Co er totalentreprenør på opgaven, mens AART er arkitektrådgivere og Artelia ingeniørrådgivere. Arkitektvirksomheden TRANSFORM har været bygherrerådgiver og arkitekter på projektet frem til dispositionsforslag, som vinderteamet nu skal viderebearbejde. The Kitchen 2.0 forventes at stå klar til indflytning i 2025.

Om projektet
Lokation: Aarhus, Danmark
Bygherre: FEAS Erhverv P/S
Kommende lejere: Aarhus Universitet
Totalentreprenør: Vognsen & Co.
Arkitekt: AART
Ingeniør: Artelia
Bygherrerådgiver: Rambøll og Transform
Periode: 2023-2025
Størrelse: 3,456 kvm.