Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 02.06.2022

Leverer forsvar om energirenoveringens sociale potentiale

Tirsdag den 31. maj leverede vores ph.d.-forsker og arkitekt Stina Rask Jensen sit forsvar om bæredygtig transformation af eksisterende, alment boligbyggeri på Aarhus Universitet.

I sin afhandling med titlen ”Architectural strategies for promoting well-being in sustainable renovation of social housing” har Stina undersøgt, hvordan vi – i stedet for kun at fokusere på en reduceret elregning – kan bruge energirenovering som katalysator for at forbedre beboernes trivsel og dermed skabe større effekt for samfundet og miljøet.

Afhandlingen er resultatet af det tværfaglige forsknings- og innovationsprojekt ReVALUE, støttet af Innovationsfonden - et samarbejde mellem AART, Institut for Byggeri & Bygningsdesign ved Aarhus Universitet (AU Engineering, Aarhus University) og ikke mindre end ni samarbejdspartnere fra industrien, heriblandt Enemærke & Petersen A/S, MT Højgaard Danmark og Brabrand Boligforening. Her har vores stiftende partner og CCO Anders Strange haft rollen som styregruppeformand samt været engageret som ph.d.-vejleder sammen med effektchef Johanne Mose Entwistle.

Udforsk vores forskningsartikler

Stina phd AART 02