Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Aarhus | 23.08.2024

Sydhavnskvarteret tager form

Torsdag d. 22. august markerede teamet bag Sydhavnskvarteret grundstensnedlæggelsen på Höfn - det byggeri, som skal huse bl.a. Spillestedet Train, Hotel Guldsmeden og Lydhavnen.

Sydhavnskvarteret tager for alvor form i disse måneder, og dag for dag begynder byrummene og bygningerne i Aarhus’ fremtidige kultur- og erhvervsbydel at tage form.

Höfn - det gamle nordiske ord for havn - bliver et vigtigt omdrejningspunkt for bylivet på Sydhavnen med bl.a. publikumsrettede funktioner i stueplan og forbindelse til Kulkransporet, der bliver Aarhus' nye, hævede gangforbindelse med kobling til bl.a. Bruuns Galleri.



Udviklingen af Sydhavnskvarteret bygger på en omfattende aktørbaseret proces, hvor både eksisterende og kommende aktører indenfor kultur og erhverv blev inddraget helt fra begyndelsen – inden der var tegnet en masterplan eller en eneste bygning. Målet var at fastholde og videreudvikle det allerede dengang dynamiske område.

Sammen med A. Enggaard A/S, PKA, SHL - Schmidt Hammer Lassen , LABLAND architects og Rum 3 Studio udgør AART det ene af de to projektteams bag Sydhavnskvarteret. AART har bidraget med bl.a. masterplanen, aktørinvolveringsprocessen, lejerrådgivning samt designet af Akson og Höfn.

Læs mere om Sydhavnskvarteret her.

Fotos: A. Enggaard / Anders Wejse