Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Skandinavien | 16.08.2022

Styrker spaceplanning som kerneydelse

Spaceplanning får en større og central rolle på vores tegnestue med etableringen af en dedikeret afdeling til strategisk planlægning og indretning af rum. Målet er at forløse private virksomheder og offentlige institutioners fulde potentiale - med spaceplanning som effektskabende værktøj.

Som arkitektvirksomhed har vi et ansvar for at medvirke til at forandre og forbedre de mest fundamentale omgivelser i vores liv. Derfor ser vi et stort potentiale i at udvide vores kompetencer og udvikle spaceplanning som et strategisk, effektskabende redskab, der blandt andet kan høje trivsel, styrke samarbejde og skabe mere attraktive samt bæredygtige arbejdspladser og læringsmiljøer.

Faglig leder for den nyetablerede afdeling, arkitekt Anette Bjerring Gammelgård, har igennem de seneste år stået i spidsen for flere af vores projekter i krydsfeltet mellem arkitektur og spaceplanning.

"Med spaceplanning arbejder vi strategisk med de rum som vi alle bruger og bevæger os i hver eneste dag, og som påvirker den måde lever, arbejder og lærer på - og er derfor et vigtigt værktøj til at skabe positiv forandring," forklarer Anette Bjerring Gammelgård.

Den nye afdeling yder rådgivning på tværs af skala og sektor og understøtter derved bredt vores forskelligartede projekter, hvorunder kan nævnes Aarhus BSS, der i 2025 flytter til Universitetsbyen som en del af det kommende byintegrerede campus på Aarhus Universitet. Med sin placering midt i Universitetsbyen og sine 37.000 kvadratmeter udgør Aarhus BSS en stor og vigtig del af Aarhus Universitets samlede fysiske udvikling, hvor samspillet styrkes mellem forsknings- og studiemiljøer, undervisning og samarbejde med universitetets eksterne interessenter.

Læs mere om spaceplanning