Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 22.06.2023

Bodil Eskesen Centeret indviet

Onsdag d. 21. juni kunne indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde, indvie det nye Bodil Eskesen Center i Glostrup - en ny bygning ved Rigshospitalet skabt til specialiseret behandling og genoptræning af mennesker med hjerne- og rygmarvsskader.

Med det nye byggeri får patienterne en bygning, som er designet præcis til deres behov. Projektet kombinerer den nyeste forskning om helende arkitektur og behandling af patientgruppen med højt specialiserede fysiske rammer: Alt sammen med henblik på at understøtte det bedst mulige patientforløb og bringe den enkelte tilbage til så normalt et liv som muligt efter en indlæggelse.

Bygningen er designet med fokus på varme materialer, dagslys og en tæt kontakt til den omkringliggende natur. Samtidig får patienterne store enestuer med plads til kørestole og hjælpeudstyr, opholdsrum med gode rammer for familier og fællesskaber samt en multihal, træningsbassin og en træningshave, der giver mulighed for både ro, adspredelse og genoptræning.

Bodil Eskesen Centeret rummer også ambulatorier og skal være et samlingspunkt for udvikling af ny viden om neurorehabilitering på både nationalt og internationalt niveau.

Det er Region Hovedstaden, som er bygherre på projektet, der er udviklet i tæt samarbejde med Nordic Office of Architecture, NIRAS, Marianne Levinsen Landskab, Kragh Berglund Landscape Architecture and Urban Design, Harde Larsen Rådgivende Ingeniører og Buro Happold.

Fotos: Laura Stamer