Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 18.01.2024

Transformation af det tidligere Horsens Rådhus

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi sammen med M+ Ejendomme, AP Ejendomme, Rønslev rådgivende ingeniører og Horsens Kommune er godt i gang med en transformation af bygningen, der tidligere husede Horsens Rådhus, opført i 1985-86.

Bygningens rådhusfunktioner er nu flyttet, og bygningen skal efter en renovering og ombygning fremadrettet samle flere kommunale såvel som private funktioner under ét tag heriblandt Horsens Bibliotek, Borgerservice, Sund By samt Center for Kommunikation og Teknologi.

Projektets overordnede vision er at skabe et nyt samlingspunkt i Horsens, der generer nye synergier blandt husets brugere og Horsens by. For at sikre at der er sammenhæng mellem projektets vision og de forskellige funktioner har vi anvendt vores effektkompas, hvilket bl.a. har resulteret i en aktivering og omdannelse af rådhusets uderum til et overdækket atrium i midten af bygningen. I det overdækkede atrium vil der være adgang til de omkringliggende etager via nye trapper og elevator.

AART Horsens Raadhus 03 40 AART Horsens Raadhus 03 40 B AART Horsens Raadhus 03 39

En af ambitionerne med projektet er at bevare de farverige kunstudsmykninger fra 1980’erne af Aase og Poul Gernes, samt et relief i husets foredragshal af Bjørn Nørgaard, bedst muligt i nye funktioner. For at kunne realisere dette har vi gennemført en grundig registrering af bygningen samt en værdisætning af de forskellige kunstværker i samarbejde og med vejledning fra bl.a. Akademirådet i København og Museum Horsens.