Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Aarhus | 27.06.2024

AART skal stå i spidsen for helhedsplansrenovering af Vårkjærparken

Boligorganisationen ALBOA har udvalgt AART som totalrådgiver på den omfattende helhedsplansrenovering af den almene boligbebyggelse, Vårkjærparken, i Aarhus.

Vårkjærparken består af seks boligblokke med 184 almene lejligheder og er beliggende mellem JyllandsPostens tidligere hovedsæde og Viby Idrætsanlæg i Aarhus. Over de kommende år skal området gennemgå en større renovering både indvendigt og udvendigt.

Ud over at modernisere og fremtidssikre Vårkjærparkens bebyggelser og udearealer, er renoveringen også en del af en større bystrategisk og boligsocial indsats, som skal gøre Vårkjærparken til et mere attraktivt og mangfoldigt sted at bo.

”Renoveringen er en vigtig del af vores arbejde med at sikre, at vores boligområder er tidssvarende og velfungerende. Vårkjærparken er allerede nu et dejligt sted at bo, og bliver en del af den store udvikling som Viby er i gang med. Vores boligområder skal spille sammen med den omkringliggende by og den udvikling, der kommer der. Vi vil gerne tænke lidt større i forbindelse med denne renovering, så vi får lavet noget, der også holder om 30 år. Derfor handler det om at få Vårkjærparken til at passe ind i en bystrategisk helhed,” siger Peter Hebroe, direktør i ALBOA.

I projektet vil man arbejde indgående med bl.a. tryghed, fællesfaciliteter og forbindelser til den omkringliggende by og natur samt en række nye, større boliger med fokus på tilgængelighed, der henvender sig til fx børnefamilier. Renoveringen omfatter derudover renovering af uderum og landskab samt facader, indgangspartier, vinduer og udvalgte tekniske installationer.

Strategisk vigtig opgave
Som totalrådgiver på projektet skal AART stå i spidsen for helhedsplanen, der nu skal konkretiseres yderligere i tæt samarbejde med ALBOA, Aarhus Kommune, Rambøll og ikke mindst beboerbestyrelsen i Vårkjærparken. Projektet gennemføres som del af en større inddragelsesproces, hvor bl.a. naboer til området og Vårkjærparkens nuværende beboere tages med på råd for at sikre så bred forankring og opbakning til projektet som muligt.

Opgaven er en strategisk vigtig milepæl for AART, som siden opkøbet af Mangor & Nagel har arbejdet på at udbrede opgaverne indenfor det almene felt fra Østdanmark til hele landet.

”Vi er utrolig glade for, at vi er udpeget som totalrådgiver på renoveringen af Vårkjærparken, som er en vigtig opgave for os. Det almene område har særlig betydning for os og vi har gennem de seneste år arbejdet på at udbrede vores store viden og erfaring indenfor det almene felt fra Østdanmark mod Vestdanmark. Det arbejde afspejler sig nu i flere konkrete opgaver - herunder helhedsplansrenoveringen for Vårkjærparken. Det er et utrolig spændende og komplekst projekt, der kræver stor viden om bl.a. byudvikling, bystrategiske arbejder og beboerdemokrati samt byggeteknisk indsigt i den almene boligmasse. Vi ser frem til at hjælpe beboerne og ALBOA i mål,” siger arkitekt Karsten Sinning, som er partner og markedsansvarlig i AART.

Landsbyggefonden har støttet renoveringen af Vårkjærparken.