Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 22.06.2022

Vrå Børne- og Kulturhus kåret som årets skolebyggeri 2022

Den 22. juni blev Vrå Børne- og Kulturhus i Hjørring Kommune kåret som årets skolebyggeri 2022. Med prisen hædrer Nohrcon skolebyggerier, som med deres innovative arkitektoniske løsninger inspirerer fremtidens læringsmiljøer.

”Vi er beærede og stolte over både at blive nomineret og dernæst modtage prisen for årets skolebyggeri. Helt fra opgavestart har vi været bevidste om, at Vrå Børne- og Kulturhus skal være meget mere end en skole – men et lokalt knudepunkt, som fremmer fællesskab og friktion mellem byens børn og borgere. Dertil er naturen og træerne trukket helt ind i skolen, hvor inde og ude, arkitektur og landskab smelter sammen i ét identitetsskabende greb: Skoven som lege- og læringsplads,” udtaler Kathrine Hegner Stærmose, partner og arkitekt.

Vrå Børne- og Kulturhus er først og fremmest resultatet af vores ambitiøse bygherre Hjørring Kommune og dernæst et meget kompetent rådgiverteam, der igennem hele processen har støttet op om den fælles vision og banet vejen for innovative og bæredygtige løsninger, som skal skabe positiv effekt for både miljø og mennesker. En ambition, som vi ikke blot håber og tror på lykkedes, men som vores tværfaglige team af antropologer, ingeniører, arkitekter og økonomer vil følge op på, når vi gensøger skolen for at dokumentere arkitekturens effekt.

Her er et lille udpluk af citater fra brugere af huset:

”Jeg arbejder på skolen, og jeg nyder at gå på arbejde hver dag. Der er dejligt indeklima, lyden er fantastisk, der er lyst og dejligt i alle rum. Bygningen bruges af alle i byen, og det styrker sammenholdet.”

”Mine børn går på skolen, jeg kan ikke være andet end tilfreds. Der er højt til loftet og en masse udeaktiviteter, og med et barn med ADHD så viser denne skole at der er muligheder for alle børn.”

Tak for de flotte ord – det er kommentarer som disse, som giver mening til vores arbejde som arkitekter. og tak til alle jer, der gav sig tid til at stemme på os. Til de lærer, pædagoger og borgere, som kom med dyrebare input under tilblivelsen af projektet. Og ikke mindst til holdet fra JAJA architects, Søren Jensen, NCC og Hjørring Kommune, som har gjort Vrå Børne- og Kulturhus til en realitet.

Vraa skole03 aart
Foto: Hans Ravn | Børnene var med til indvielsen af deres nye skole.
Vraa skole02 aart
Foto: Hans Ravn | Det vindende rådgiverhold (fra venstre: Kathrin Susanna GimmelVis Kathrin Susanna Gimmel, JAJA architects, Kathrine Stærmose Hegner og Martin Gertsen, AART, og Hanne Ring Hansen, Søren Jensen A/S.