Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Nye

Vokser frem som en bæredygtig by

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
Tækker Group
Størrelse
650 boliger fordelt på 220 hektar
Status
1.-3. etape / Opført 2018-2020
4. etape / Under opførelse
Arkitekter
AART
Dorte Mandrup
BIG
JDS
Cebra
Friis & Moltke
Henning Larsen Architects
C. F. Møller
Hune & Elkjær
LOOP Architects
Ingeniør
Tækker Rådgivende Ingeniører
Nye Etape 1 2 AART 005 Low

Nord for Aarhus vokser en bæredygtig by frem – i den bredeste definition af begrebet. Miljø og mennesker er i fokus i udviklingen af byen, der udspringer af et samarbejde mellem Tækker Group og 10 af Danmarks førende arkitektvirksomheder. Hos AART står vi for udviklingen af de første etaper med 30 rækkehuse og 20 etageboliger i træ.

Det ordnede by møder den mere organiske

En ring af 50 rækkehuse og etageboliger forener NYE med landskabet mod nord. I et topografisk grid fordeler boligerne sig på byggefeltet, hvor de kombinerer kvaliteterne fra den ordnede og mere organiske by. Mod syd er boligerne således spændt relativt stramt ind i griddet som rektangulære bygningsvoluminer, mens de mod nord opløser den kompakte geometri, forskyder sig indbyrdes og åbner byen mod landskabet.

Nye Etape 1 2 AART 007 Low

Fokus er på fællesskabet

Boligerne skaber ikke alene forskellige grader af kobling til landskabet, men også forskellige grader af privatliv og fællesskab. For eksempel skaber variationen af lejligheder, rækkehuse og klyngehuse en bred vifte af private uderum – fra lejlighedernes altaner til række- og klyngehusenes haver. Fællesskabet er et bærende element i vores bidrag til Nye, hvor den store fælled, de grønne kiler mellem boligerne og de mange opholdsmuligheder langs villavejen giver rum for forskellige former for fællesskab.

Nye Etape 1 2 AART 027 Low

... men privatlivet er også vægtet højt

Privatlivet er også vægtet højt, hvilket kommer til udtryk i de forskudte bygninger, der giver mulighed for dagslys fra alle verdenshjørner og skaber nicher i både forhaven og baghaven, hvor beboerne uforstyrret kan nyde solen, udsigten og den friske luft. Ved baghaven strækker landskabets uplejede græsarealer sig helt op til boligerne, så der opstår en fælles puls mellem landskabet og boligerne.

Nye Etape 1 2 AART 103 Low

Vil du vide mere?

Jesper Hallstrøm Eriksen
Branding- og kommunikationschef
Aarhus
jhe@aart.dk
+45 41 96 35 26