Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Bolig for Livet

Her løber elmåleren baglæns

Beliggenhed
Lystrup, Danmark
Bygherre
VKR Holding
Størrelse
200 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2005
Status
Opført i 2008
Arkitekt
AART
Ingeniør
Esbensen Rådgivende Ingeniører
Hæderspris
Bo Grøn Prisen
Green Good Design Award
Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 1

Bolig for Livet er opført som verdens første Active House. Det er et hus, hvor elmåleren løber baglæns, og energi, miljø og indeklima supplerer hinanden for at skabe de bedste rammer for både miljø og mennesker.

Innovative energiløsninger

Solfangere, solceller, varmepumper og flere for den tid innovative løsninger bidrager til, at huset producerer mere energi, end det forbruger. Med et forventet energioverskud på 9 kWh/m2/år tager det huset 35 år at producere samme mængde energi, som blev brugt til at producere dets byggematerialer. Det er med andre ord designet til at bruge mindre af vores allerede begrænsede ressourcer og illustrere, hvordan byggebranchen kan skabe bedre og sundere boliger i fremtiden.

Bolig for Livet Aarhus AART Snitdiagram uden tekst

Gennemtænkt fra inderst til yderst

Huset er bygget i lette trækonstruktioner, og dets facade er beklædt med naturskifer, mens gulvklinkerne i badeværelset består af mosaikker af genbrugsglas, og vinduerne anvender energibesparende glasteknologi, som var forud for sin tid. Dertil kommer, at vinduesarealet udgør 40 procent af husets grundareal, hvilket er det dobbelte areal i forhold til et traditionelt enfamiliehus.

Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 2

Sundt indeklima

Huset reducerer ikke alene energiforbruget. Det forbedrer også indeklimaet og øger brugernes velvære. Lys og ventilation er nemlig nøglefaktorer, når det gælder komfort og sundhed. Derfor udnytter huset dagslyset fuldt ud, ligesom der er integrerede sensorer, der måler varmen, luftfugtigheden og CO2 i alle rum. Facaden er derudover automatisk, tilpasser sig årstiden og trækker frisk luft ind i huset.

Bolig for Livet Aarhus AART Adam Mork 6
Udviklingen inden for lavenergihuse er nået langt med Bolig for Livet. Huset er flot gennemført i designet og giver inspiration til både nybyggede huse og til boliger, der står foran renovering.
Erik Rimmer / Chefredaktør på Bo Bedre
50 015 BFL 008 H

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78