Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Bikuben Kollegiet

Styrker de sociale rammer for studielivet

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
Bikuben Fonden
Størrelse
7.000 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2005
Status
Opført i 2007
Arkitekt
AART
Ingeniør
Rambøll
Hæderspris
København Kommunes Bygningspræmiering
Bikuben 0659

Bikuben Kollegiet nytænker de sociale rammer for studielivet og udvider muligheden for, at fællesskaber kan opstå i et bredt, socialt netværk. Ambitionen er at hindre den ensomhed, som mange studerende fremhæver som et problem ved deres boligsituation.

Bygger på fællesskab

For at indfri projektets sociale ambition har vi i designprocessen samarbejdet tæt med antropologistuderende fra Københavns Universitet. Det har resulteret i et identitetsstærkt byggeri, der udtrykker kollegiets bærende tanke om fællesskab og er designet på baggrund af et overordnet koncept, som er viderebearbejdet ned i skala til det funktionelle plan.

Bikuben Kollegiet Kobenhavn AART Torben Eskerod 5

Forbinder forskellige faciliteter

Bikuben Kollegiet fremstår som en kube, men er i realiteten en dobbelt spiral, der på sin vej rundt om centeraksen i form af en lysgård giver plads til forskellige faciliteter – indendørs og udendørs. Køkkener, opholdsrum, træningsrum, vaskeri og taghave ligger således forskudt på forskellige etager, hvor køkkener og fællesarealer orienterer sig indad mod den centrale lysgård. Kollegiet undgår dermed den klassiske kollegiekorridor og skaber i stedet et rum, hvor adgangen til værelserne er knyttet sammen med sociale mødesteder.

Bikuben Kollegiet Kobenhavn Koncept AART 1
Det udstråler det menneskelige, det æstetiske og det formelle og er en berigelse af byrummet. Det lever på sit ydre, ungdommelige udtryk, og det kraftige orange indsnit i facaderne står stærkt.
Københavns Kommunes Bygningspræmiering
Bikuben Kollegiet Kobenhavn AART Torben Eskerod 3

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78