Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Akeleje Hus

Ungdomsboliger og fællesskabskultur på Grønttorvet i Valby

Beliggenhed
Valby, Danmark
Bygherre
FB Gruppen
Størrelse
8.000 kvm
År
2019
Status
Realiseret
Entreprenør
Ingcon
Arkitekt
AART, EFFEKT
Landskabsarkitekt
WERK
Ingeniør
MidtConsult
Fotograf
Jens Lindhe, Tom Jersø, Heimstaden
AART Webcase Akeleje Hus 03

I Valbys nye bydel, Grønttorvet, tilbyder det markante boligtårn Akeleje Hus moderne ungdomsboliger til hovedstadens mange studerende.

18 etager med boliger og fælles tagterrasser

Opført lige ud til Grønttorvsparken består Akeleje Hus af 189 ungdomsboliger med enten 1 eller 2 værelser fordelt på 10 forskellige boligtyper – alle med et flot lysindfald. Forskudt på etagerne er der etableret fælleslokaler i dobbelthøjde, hvorfra der er adgang til fælles grønne tagterrasser.

Den grønne kantzone ved bygningens fod trækker det markante taghavemotiv, der går helt fra toppen af det 18 etager høje tårn, ned i byrummet og lader taghaverne bevæge sig som en grøn spiral omkring huset.

Vi har lagt stor vægt på at skabe en bygning, der med attraktive ungdomsboliger kan danne ramme om et velfungerende og socialt fællesskab. Fællesrummene bidrager med noget ekstra’ og giver beboerne mulighed for både ophold, sociale arrangementer, dyrkning af grøntsager og fællesspisning.
Søren Stoustrup / Partner, markeds- og tilbudschef i AART

Unik udformning giver arkitektonisk gevinst

Med sin komplekse geometri har Akeleje Hus et markant anderledes volumen end Grønttorvets øvrige tårne. Her er den høje bygningsbase, der indeholder udadvendte funktioner, udformet med udgangspunkt i byggefeltets asymmetriske geometri. Bygningskroppen trappes flere steder ind og bliver i de øverste etager til først en symmetrisk sekskant og siden hen en femkant. Øverst får den tilbagetrukne tårnkrone bygningen til at synes slankere, mens der skabes rare opholdszoner på den øverste terrasse.

Materialer i tråd med omgivelserne

Materialemæssigt trækker Akeleje Hus på en rig arv fra Københavns robuste murværkstårne. For at opnå et slankt og velproportioneret grid i facaden, er teglen vinket ind mod vinduet i én retning. Den skrå flade giver bedre lysforhold i boligerne, bryder vinden og skaber derved et bedre mikroklima omkring tårnet. De skrå flader giver desuden et smukt skyggespil på teglfacaden.

AART Webcase Akeleje Hus 09

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85