Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vannkanten

Kåret til verdens bedste boligbyggeri

Beliggenhed
Stavanger, Norge
Bygherre
Kruse Smith
Størrelse
19.500 kvm
Status
Opført i 2014
Konkurrence
Vinderforslag i åben, international arkitektkonkurrence i 2007
Arkitekt
AART
Kraftverk
Hæderspriser
WAN Residenital Award
Best on Archilovers
Finalist til MIPIM Awards
Finalist til Plan Awards
AART Webcase Vannkanten 02 03

Vannkanten er historien om omdannelsen af Stavangers tidligere industrihavn til et attraktivt boligområde. Hvor tung industri tidligere adskilte byen fra bugten står i dag et af Europas største boligbyggerier i træ med en rigdom af offentlige pladser og passager – kåret til verdens bedste boligbyggeri af World Architecture News i 2014.

AART Webcase Vannkanten 02 07 AART Webcase Vannkanten 02 06

International interesse


Vannkanten har tiltrukket stor interesse lokalt, nationalt og internationalt. Det er blevet fremhævet af Dagens Næringsliv som et af Norges mest nyskabende boligbyggerier og kåret som verdens bedste af World Architecture News – med en stor interesse for lejlighederne til følge. I første byggeetape blev lejlighederne udsolgt på blot 40 minutter med en kvadratmeterpris på 100.000 norske kroner.

Vannkanten er uden tvivl et af Norges bedste boligbyggerier.
Erling Dokk Holm / Arkitekturredaktør på Dagens Næringsliv
AART Webcase Vannkanten 02 11 AART Webcase Vannkanten 02 10

Gennemgående brug af træ

Vannkanten fortolker Norges dramatiske landskab samtidig med at formidle Stavangers stolte tradition med at bygge i træ. Faktisk er det den by i Nordeuropa med den højeste koncentration af træhuse. Med sine forskudte geometrier, dramatiske passager og gennemgående brug af træ fremstår Vandkanten derfor som skarptskårne fjelde af træ, der rejser sig på kanten mellem byen og det omgivende landskab.

AART Webcase Vannkanten 02 05

En bred beboergruppe

De forskudte facader og tagflader refererer ikke alene til de norske fjelde. De skaber også størst mulig udsigt fra de 128 lejligheder, som alle varierer i form og størrelse og dermed henvender sig til en bred beboergruppe – fra singler til nyetablerede og mere veletablerede familier. De spænder fra 44 til 225 kvadratmeter, nogle er i to planer, og enkelte har tagterrasse med panoramaudsigt over byen og bugten.

AART Webcase Vannkanten 02 15 AART Webcase Vannkanten 02 14

Vil du vide mere?

Susanne Joys
Partner / Daglig Leder Norge / Arkitekt MNAL
Oslo
sujo@aart.no
+47 91 71 58 06