Mejerihøjen
Moderne boliger med historiske referencer
Etape 2 under udvikling
Med Mejerihøjen i Aarhus omdannes en historisk mejerigrund til 112 moderne boliger med plads til livet. For beliggende på Katrinebjerg – en blandet bydel i rivende udvikling tæt på studie, parker og midtbyen – rummer lokationen unikke muligheder for at skabe et boligbyggeri, der både peger mod fremtidens behov og historien.
Historiske mejeri som inspiration
Mejerihøjen tager sit navn fra det historiske mejeri, som oprindeligt lå på grunden, og som i årene efter Anden Verdenskrig forsynede både aarhusianerne og de amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk. Denne unikke historie kommer til at gå igen i Mejerhøjens arkitektoniske udtryk i form af gule teglsten med hvide og brunlige nuancer, muret op på traditionel vis. De takkede tage tager desuden inspiration fra den gamle produktionshal, som stadig ligger på den tidligere mejerigrund.
Det er bestemt ikke for at spare penge, for det ofte dyrere at genbruge end at bygge nyt. Men 1000 kvm kvalitetstræ og støbejernsfliser, som stadig har mange år i sig, og som tilmed kan tilføre byggeriet sjæl og historie, er jo sund fornuft. Det er af respekt for materialerne, at det bliver genbrugt.Henrik Salsgaard, projektleder, Mogens de Linde
Plads til livet
Mejerihøjen er en del af Aarhus Kommunes udviklingsplaner for Katrinebjerg, som skal forvandle det gamle industriområde til en blandet bydel med både bolig, studie, erhverv og caféliv. Byggeriet kommer til at bestå af to karréer med 112 lejligheder i alt, hvoraf 95 er ejerlejligheder og 17 er almene boliger. På gadeplan skal en café sammen med de grønne gårdhaver og et samlende torv invitere beboere og forbigående til spontane møder på kryds og tværs, så der opstår liv i og omkring bygningerne. Alle lejligheder kommer til at rumme en eller flere altaner med sigte på at give beboerne plads at nyde både privat- og udelivet.