Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Mejerihøjen

Moderne boliger med historiske referencer

Beliggenhed
Jens Baggesens Vej, Aarhus
Størrelse
8.500 kvm + 2.500 kvm kælder
Bygherre
Mogens de Linde
Status
Under opførelse
Arkitekt
AART
Landskab
AART
Ingeniør
MOE
Entreprenør
LPH Byg A/S
Mejerihojen 04 Baggarden

Med Mejerihøjen i Aarhus omdannes en historisk mejerigrund til 112 moderne boliger med plads til livet. For beliggende på Katrinebjerg – en blandet bydel i rivende udvikling tæt på studie, parker og midtbyen – rummer lokationen unikke muligheder for at skabe et boligbyggeri, der både peger mod fremtidens behov og historien.

Historiske mejeri som inspiration

Mejerihøjen tager sit navn fra det historiske mejeri, som oprindeligt lå på grunden, og som i årene efter Anden Verdenskrig forsynede både aarhusianerne og de amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk. Denne unikke historie kommer til at gå igen i Mejerhøjens arkitektoniske udtryk i form af gule teglsten med hvide og brunlige nuancer, muret op på traditionel vis. De takkede tage tager desuden inspiration fra den gamle produktionshal, som stadig ligger på den tidligere mejerigrund.

Mejerihojen 01 front view

Plads til livet

Mejerihøjen er en del af Aarhus Kommunes udviklingsplaner for Katrinebjerg, som skal forvandle det gamle industriområde til en blandet bydel med både bolig, studie, erhverv og caféliv. Byggeriet kommer til at bestå af to karréer med 112 lejligheder i alt, hvoraf 95 er ejerlejligheder og 17 er almene boliger. På gadeplan skal en café sammen med de grønne gårdhaver og et samlende torv invitere beboere og forbigående til spontane møder på kryds og tværs, så der opstår liv i og omkring bygningerne. Alle lejligheder kommer til at rumme en eller flere altaner med sigte på at give beboerne plads at nyde både privat- og udelivet.

Mejerihojen 03 Baggarden
Mejerihojen 06 lejlighed

Vil du vide mere?

Karsten Sinning
Partner / Teamleder / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04