Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Pakhusene

Danmark måske mest fællesskabende byggeri

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
Domis (etape 1)
Kilden & Hindby (etape 1)
PFA Ejendomme (etape 2)
Størrelse
40.000 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2013
Status
Første etape opført i 2016
Anden etape under udvikling
Arkitekt
AART
Ingeniør
MOE
Entreprenør
Kaj Ove Madsen
Ejendomsudvikler
Kilden & Hindby (etape 2)
Pakhusene Aarhus AART 1 2

Pakhusene løfter deleøkonomien ind i udviklingen af bolig- og kontorbyggerier. Resultatet er et bæredygtigt byggeri bygget på fællesskab – til glæde for både virksomheder, beboere og byen i et bredere perspektiv.

Emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften

Pakhusene er et markant og nytænkende byggeri på Aarhus Ø. Markant i kraft af sine stramme linjer, taktile teglfacader og 40.000 kvadratmeter, og nytænkende i kraft af sit fokus på at udnytte deleøkonomiens mange muligheder. Det er på den måde et bæredygtigt kraftcenter med fællesskabet i fokus. Et kraftcenter, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften, og som det første byggeri på den nye havnebydel er blevet DGNB Guld certificeret.

Pakhusene Aarhus AART 1 3

Deler en lang række faciliteter

Inspireret af deleøkonomien har virksomheder og beboere mulighed for at dele en lang række faciliteter – fra fitness med sauna og havnebad til kantine, mødelokaler og en stor tagterrasse. I weekenderne kan mødelokalerne tilmed bookes til sociale formål, og det samme gælder for kantinen, der allerede har dannet ramme om bryllupper og konformationer. Alt sammen med fokus på at skabe en bygning, der rækker ud over sig selv og skaber nye muligheder for udviklingen af den nye havnebydel.

Pakhusene Aarhus AART 1 4
Vi har overtaget første etape af fremtidens kontorbyggeri i form af Pakhusene. Med denne type byggeri i høj kvalitet vil vi styrke Aarhus’ profil som erhvervsby samtidig med, at pensionsopsparerne får et godt afkast.
Michael Bruhn / Direktør i PFA Ejendomme
Pakhusene Aarhus AART 1 7

Vil du vide mere?