Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Pakhusene

Fremtidens fællesskabende kontorbyggeri

Beliggenhed
Aarhus
Størrelse
45.000 kvm
Status
Opført i 2016/2020
Bygherre
Domis (etape 1)
Kilden & Hindby (etape 1)
PFA Ejendomme (etape 2)
Arkitekt
AART
Ingeniør
MOE
Entreprenør
Kaj Ove Madsen
Ejendomsudvikler
Kilden & Hindby (etape 2)
Opdrag
Privat opdrag i 2013
Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0063

Pakhusene løfter deleøkonomien ind i udviklingen af bolig- og kontorbyggerier. Resultatet er et byggeri bygget på fællesskab – til glæde for både virksomheder, beboere og byen i et bredere perspektiv.

Emmer af liv fra morgen til aften

Pakhusene er et markant og nytænkende byggeri på Aarhus Ø. Markant i kraft af sine stramme linjer, taktile teglfacader og 40.000 kvadratmeter, og nytænkende i kraft af sit fokus på at udnytte deleøkonomiens mange muligheder. Det er på den måde et kraftcenter med fællesskabet i fokus. Et kraftcenter, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften, og som det første byggeri på den nye havnebydel er blevet DGNB Guld certificeret.

Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0058

Deler en lang række faciliteter

Inspireret af deleøkonomien har virksomheder og beboere mulighed for at dele en lang række faciliteter – fra fitness med sauna, havnebad og streetfodbold til kantine, mødelokaler og store tagterrasser. I weekenderne kan mødelokalerne tilmed bookes til sociale formål, og det samme gælder for kantinen, der allerede har dannet ramme om bryllupper og konfirmationer. Alt sammen med fokus på at skabe en bygning, der rækker ud over sig selv og bidrager til at udvikle livet i den nye havnebydel.

Aarhus Havn 20180816 TH 0035
Vi har overtaget første etape af fremtidens kontorbyggeri i form af Pakhusene. Med denne type byggeri i høj kvalitet vil vi styrke Aarhus’ profil som erhvervsby samtidig med, at pensionsopsparerne får et godt afkast.
Michael Bruhn / Direktør i PFA Ejendomme
Pakhusene Aarhus 20201029 TH 0028

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78