Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Butikstorvet

Billunds nye samlingssted

Beliggenhed
Billund, Danmark
Bygherre
Kirkbi
Størrelse
10.000 kvm
Status
Opført 2021
Opdrag
Privat opdrag i 2017
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Gustin Landskab
Ingeniør
Sweco
Billund Torv Martin Schubert 01 Low

Butikker, kontorer, lejligheder, bynatur og legesti. Det bliver de bærende elementer i Billunds nye butikstorv, der sammen med den øvrige midtby skal skabe rammer for attraktive shopping-oplevelser og et spændende arbejds- og hverdagsliv for både borgere og besøgende.

Blander bolig og erhverv

Det nye butikstorv skal gøre midtbyen til et naturligt samlingssted for borgere og besøgende, når det efter planen står færdigt i efteråret 2020 som nabo til LEGO House. Planen er, at Butikstorvet skal huse seks bygninger, der tilsammen skal forene cirka 4.500 kvadratmeter til butikker og kontorfaciliteter med omkring 20 attraktive ejer- og lejelejligheder. Med udgangspunkt i Billund Byvision, som understøtter byens særlige karakter som Børnenes Hovedstad, hvor leg, læring og kreativitet er omdrejningspunkt, vil der mellem bygningerne komme en grøn bynatur med visionens kreative legesti, Playline, og en forlængelse af Billund Bæk fra LEGO House som de bærende, rekreative elementer.

Billund Torv Martin Schubert 02 Low

Skaber nye shopping-oplevelser

Butikstorvet vil i stueplan huse en blanding af butikker, der sammen med den øvrige midtby skal skabe helt nye muligheder for attraktive og mangfoldige shopping-oplevelser. Foruden butikkerne og kontorfaciliteter vil der blive opført omkring seks moderne ejerlejligheder og 14 lejelejligheder på de øverste etager af de seks bygninger. Lejlighederne vil variere i størrelser fra cirka 95 kvm til 160 kvm. Butikstorvet får derudover adgang til parkeringspladser under jorden, så der skabes mere plads på Butikstorvet, og parkeringspladser over jorden.

Billund Torv Martin Schubert 03 Low
Billund Torv Martin Schubert 08 Low
Billund Torv Martin Schubert 07 Low

Vil du vide mere?

Henrik Hansen Bjerre
Arkitekt
Aarhus
hhb@aart.dk
+45 50 93 30 29