Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Nicolinehus

Forener byens puls med livet ved vandet

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
Bricks
Størrelse
45.000 kvm
Status
Under udvikling
Konkurrence
Vinderforslag i kommunalt udbud i 2016
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Schønherr
Bygherrerådgiver
NIRAS
Ingeniør
Rambøll
Totalentreprenør
NCC Danmark
Passage closeup Low

Nico­linehus er et nyt bolig- og erhvervsbyggeri i hjertet af Aarhus Ø – formet af pulsen af midtbyen og forenet med livet ved vandet. Ambitionen er at bringe liv til den nye havnebydel og åbne for nye perspek­tiver på de muligheder, konteksten giver derude, hvor byen møder bugten.

Gentænker den klassiske karré

Nicolinehus har fundet inspiration i midtbyens gamle karréer, gen­tænkt ideen om gårdhaven indrammet af lejligheder og tilpasset den til livet og klimaet ved vandet. Resultatet er en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab, hvor funktion og æstetik smelter sammen til en ny helhed.

Birdview opdateret Low
Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen. De adskillige hundreder, som allerede er skrevet op til en ejerlejlighed, begrunder deres interesse med Nicolinehus’ beliggenhed, arkitektur og kvalitetsmaterialer.
Martin Busk / Direktør i Bricks
Passage Low
Nicolinehus oversigt 2018

Livet leves i gård­haver og taghaver

Mødet mellem karréens stringente struktur og terrasselandskabets forskudte flader skaber et visionært stykke arkitektur – åben, levende og med masser af udsigt, hvor livet leves i gård­haver, taghaver og på altaner. Delt i en bolig- og erhvervsdel, som skråner ned mod lystbådehavnen og havnebadet, åbner Nicolinehus op for to gårdhaver, mens taghaverne lader udsigten åbne sig for beboere og medarbejdere.

Nicolinehus Taghaver 2018

Vil du vide mere?

Jesper Hallstrøm Eriksen
Branding- og kommunikationschef
Aarhus
jhe@aart.dk
+45 41 96 35 26