Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Nicolinehus

Forener byens puls med livet ved vandet

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
Bricks
Størrelse
45.000 kvm
Status
Opført 2023
Konkurrence
Vinderforslag i kommunalt udbud i 2016
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Schønherr
Bygherrerådgiver
NIRAS
Ingeniør
Rambøll
Totalentreprenør
NCC Danmark
NICOLINEHUS Aa RHUS Oe 20220823 TH 0009

Nico­linehus er et nyt bolig- og erhvervsbyggeri i hjertet af Aarhus Ø – formet af pulsen af midtbyen og forenet med livet ved vandet. Ambitionen er at bringe liv til havnebydelen og åbne for nye perspek­tiver på de muligheder, konteksten giver derude, hvor byen møder bugten.

Gentænker den klassiske karré

Nicolinehus har fundet inspiration i midtbyens gamle karréer, gen­tænkt ideen om gårdhaven indrammet af lejligheder og tilpasset den til livet og klimaet ved vandet. Dette afspejles i de røde teglsten, der, udover sine slidstærke kvaliteter, tilfører karakter og taktilitet til hele kvarteret. Resultatet er en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab, hvor funktion og æstetik smelter sammen til en ny helhed.

AARHUS 20220824 TH 0433
Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen. De adskillige hundreder, som allerede er skrevet op til en ejerlejlighed, begrunder deres interesse med Nicolinehus’ beliggenhed, arkitektur og kvalitetsmaterialer.
Martin Busk / Direktør i Bricks
NICOLINEHUS Aa RHUS Oe 20220823 TH 0013

Livet leves i gård­haver og taghaver

Mødet mellem karréens stringente struktur og terrasselandskabets forskudte flader skaber et visionært stykke arkitektur – åben, levende og med masser af udsigt, hvor livet leves i gård­haver, taghaver og på altaner. Delt i en bolig- og erhvervsdel, som skråner ned mod lystbådehavnen og havnebadet, åbner Nicolinehus op for to gårdhaver, mens taghaverne lader udsigten åbne sig for beboere og medarbejdere.

AARHUS 20220824 TH 0261

Emmer af liv fra morgen til aften

Foran Nicolinehus står den 2,2 meter høje bronzeskulptur af skolebestyrerinden, der har lagt navn til bygningen - Nicoline Koch. Her står hun med fast blik på byen og bugten og byder beboere og besøgende velkommen. I bunden af den ene bygning danner en central markedshal fundament for et summende og stemningsfuldt butiksliv. Med plads til over 25 aktører – fra den lille isbod over fiskehandleren til restauranter og specialbutikker, samt en stor dagligvarebutik, fitnesscenter og skybar på toppen vil Nicolinehus skabe et aktivt og attraktivt byområde, som emmer af liv fra morgen til aften.

AARHUS 20220824 TH 0394 2

Vil du vide mere?