Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Frederiksbro

En levende bydel for flere generationer i naturskønne omgivelser

Beliggenhed
Hillerød, Danmark
Bygherre
M. Goldschmidt Ejendomme A/S
Størrelse
121.000 kvm
År
2022
Status
Realiseret
Entreprenør
Byggeselskabet Paulsen (1. etape), Pihlkonsortiet (2. etape)
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Dines Jørgensen & Co. (1. etape), AFRY Danmark (2. etape)
Trafikingeniør
Viatrafik
Fotograf
Kontraframe, Jens Lindhe
AART Webcase Frederiksbro 03

Med fokus på at tilbyde boliger til alle livets faser opføres Hillerøds nye bydel, Frederikbro på et 93.826 kvm stort grundareal over tre etaper. Øst for bydelens nyanlagte parkområde står bydelens 1. og 2. etape færdig med både tæt-lav bebyggelse, etagebyggeri samt høje tårnhuse med grønne byrum og en stor nyanlagt sø.

Byens grønne samlingspunkt

Godt halvdelen af Frederiksbros samlede areal består af grønne områder, og på det tidligere industriareal, Møllebro finder man nu byens grønne samlingspunkt, Frederiksbro Parken. Med ambitionen om at skabe en nutidig bypark, videreføres det omgivende landskabs natur i bydelen gennem en bred og frodig grøn kile og en 250 meter lang, nyanlagt sø formet som en svane. Heraf navnet Svanesøen.

Herudover er der etableret en smuk badepavillon, legepladser og boldbaner samt en sti- og cykelrute, der forbinder Frederiksbro med både Bøllemosen og Hillerød centrum.

Fra dag ét har vi haft fokus på at skabe en bydel, hvor ikke bare arkitekturen, men også landskabet er interessant og bidrager til at fremme de sociale fællesskaber.
Jan Moxness / Projektchef og arkitekt i AART
AART Webcase Frederiksbro 05

Lejeboliger til en bred målgruppe

For både arkitektonisk og beboermæssigt at skabe en blandet by fordeler boligbebyggelserne i Frederiksbro sig på både byhuse, karrébebyggelser og tårnhuse på 15 etager.

Byhusene, der udgøres af 89 rækkehuse i ét til tre plan, er inspireret af de klassiske byggeforeningshuse og har med tætte og trygge legegader fokus på det gode naboskab og børneliv.

Inspireret af de klassiske boligbyggerier rummer bydelens to karrébebyggelser hhv. 76 og 89 boliger, mens der i de to tårne er etableret hhv. 84 og 85 forskelligartede boliger – alle med adgang til enten altan, terrasse, hyggelige gårdrum eller tagterrasser.

Da samtlige af bydelens boliger udbydes som lejeboliger, har et kvalitetsmateriale som tegl spillet en central rolle for at sikre, at boligerne holder i så mange år som muligt.

Et både trygt og aktivt udeliv

Mens alle bygningernes gårdmiljøer er etableret med fokus på at skabe et trygt og rart uderum til børneleg og afslapning, er der i det offentlige byrum skabt gode rammer for et dynamisk og aktivt byliv. Langs søen og den grønne kile bidrager udadvendt erhverv, urban fitness og legepladser mm. således til at gøre Frederiksbro til et levende åndehul i Hillerød.

AART Webcase Frederiksbro 06

Erhvervs- og parkeringshus i ét

I bydelens store erhvervs- og parkeringsbebyggelse er der på bygningens fire etager etableret butikker i gadeplan, fitness og kontorer på første sal samt gjort plads til i alt 225 P-pladser. Bygningens udadvendte erhverv ligger ud til bydelens strøggade Frederiksbro Torv, der forbinder Frederiksbro med bymidten.

En bydel defineret at tegl

Tegl er et gennemgående element i Frederiksbros bygningsmasse, og er på fineste vis med til at definere den nye bydel som en både gedigen, imødekommende og sammenhængende enhed. Med facader kendetegnet af forskelligartede detaljer i murværket spiller teglen herudover en vigtig rolle i at formidle de enkelte bygningers individuelle identitet.

AART Webcase Frederiksbro 08 AART Webcase Frederiksbro 09 AART Webcase Frederiksbro 10

Udvikling af bydelens sidste etape

Vest for Frederikbros parkområde er tredje og sidste etape af bydelen ved at blive udviklet med et særligt fokus på byrum tilegnet fodgængere. Foruden boliger og erhverv bliver der her opført plejeboliger til bydelens ældste beboere.

Når den samlede bydel, Frederiksbro, er færdigbygget, vil den i alt rumme ca. 1.300 boliger og give plads til over 3.000 nye indbyggere i Hillerød.

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85

Relaterede projekter