Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Filmby Aarhus

Et kreativt kraftcenter

Beliggenhed
Aarhus
Bygherre
Filmby Aarhus
Størrelse
4.400 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i tilbudskonkurrence i 2015
Status
Opført 2020
Arkitekt
AART (totalrådgiver)
Landskabsarkitekt
SLA
Ingeniør
Rambøll
Konsulent
Kvorning
Kunstner
Jesper Just
Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0076 H

Leg med byrummet, og skab en bygning med rum for innovation og inspiration for virksomheder inden for den digitale visuelle branche. Det er visionen for udvidelsen af Filmby Aarhus på Sydhavnen i Aarhus, hvor en ny bygning føjer yderligere 4.400 kvadratmeter til den eksisterende filmby, mens et nyt byrum åbner filmbyen mod resten af byen.

Danmarks største klynge af digitale, visuelle virksomheder

Som et kreativt kraftcenter for film- og medieproduktion rummer Filmby Aarhus to filmstudier og mere end 80 medievirksomheder. Filmbyen er derfor en væsentlig drivkraft for film- og medieproduktionen, ikke alene i Jylland, men hele Danmark. Faktisk rummer den Danmarks største klynge af digitale, visuelle virksomheder, og den nye bygning er derfor designet til rumme og fremme fremtidens muligheder inden for film- og medieverdenen.

Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0017

Går i dialog med filmbyen

Udvidelsen af Filmby Aarhus er designet til at gå i dialog med den eksisterende del af filmbyen og skabe synergi på tværs af de mange funktioner og kontorlejemål. Med den nye bygning vil filmbyen derfor træde endnu tydeligere i karakter som et sted, der inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet inde for den digitale visuelle branche.

Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0023

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78