Film City Aarhus

Denmark’s largest cluster of digital, visual companies

Location
Aarhus, Denmark
Developer
Film City Aarhus
Size
4,400 m2
Aquisition
Winning proposal in tender competition in 2015
Status
Completed 2020
Architect
AART
Landscape architect
SLA
Engineer
Rambøll
Consultant
Kvorning
Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0076 H

Udvidelsen omdanner ikke alene Filmby Aarhus til Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder. Den vender også vrangen ud på filmbyen og skaber et byrum af internationalt format – formet af morgendagens digitale muligheder.

Leg med byrummet

Leg med byrummet, og skab en bygning med rum for innovation og inspiration for virksomheder inden for den digitale visuelle branche. Det er visionen for udvidelsen af Filmby Aarhus på Sydhavnen i Aarhus, hvor en ny bygning føjer yderligere 4.400 kvadratmeter til den eksisterende filmby, mens et nyt byrum vender vrangen ud på filmbyen og inviterer til leg og læring, bevægelse og fordybelse – det hele sat i scene af morgendagens digitale muligheder.

Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0017

Inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet

Som et kreativt kraftcenter for film- og medieproduktion rummer Filmby Aarhus to filmstudier og mere end 80 medievirksomheder. Filmbyen er en væsentlig drivkraft for film- og medieproduktionen, ikke alene i Jylland, men hele Danmark, og den nye bygning er derfor designet til at imødekomme fremtidens muligheder inden for film- og medieverdenen. Den er designet til at gå i dialog med den eksisterende del af filmbyen og skabe synergi på tværs af de mange funktioner og kontorlejemål. Med den nye bygning vil filmbyen derfor træde endnu tydeligere i karakter som et sted, der inviterer til innovation, samarbejde og kreativitet inde for den digitale visuelle branche.

Filmbyen Aarhus 20201029 TH 0023

Want to know more?

Karsten Sinning
Partner / Team Leader / Architect MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04