Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Grundfos HQ

Globalt hovedkontor understøtter arbejdsmiljø og strategiske mål

Beliggenhed
Bjerringbro, Danmark
Bygherre
Grundfos
Størrelse
12,600 kvm
År
2022-2026
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
NIRAS
AART Webcase Grundfos HQ 2 03

Vand, klima og et innovativt arbejdsmiljø er de helt centrale temaer i designet af Grundfos’ nye globale hovedkontor, der skal ligge i relation til virksomhedens eksisterende hovedsæde i Bjerringbro.

Et ikon for Grundfos

Det nye globale hovedkontor udvikles til strategisk at understøtte Grundfos’ værdier og visioner og vil fremstå som et nyt vartegn for virksomheden – både nationalt og internationalt.

Det er ambitionen, at bygningen skal opfylde de højeste standarder for bæredygtigt byggeri ift. klima, vand og arbejdsmiljø. Bygningen skal bl.a. indeholde alle Grundfos’ mest moderne løsninger - på den måde bliver bygningen i sig selv en showcase for virksomhedens energisparende produkter.

Hovedkontoret skal huse cirka 550 medarbejdere og er en del af Grundfos’ plan om at udvikle en samlet campus i Bjerringbro.

Vand som centralt element

Grundfos’ mission er at skabe løsninger på verdens vand- og klimaudfordringer og derigennem forbedre menneskers livskvalitet.

Med afsæt i Grundfos’ nye slogan ’Possibility in every drop’ udvikles projektet fx med en ambitiøs strategi for genbrug af vand med henblik på at udnytte hver eneste dråbe bedst muligt for at spare på denne værdifulde ressource.

Samtidig er ambitionen at skabe en bygning med så lavt et klimaaftryk som muligt med de tilgængelige teknologier og materialer, der findes på markedet i dag. Det er planen, at det nye hovedkontor skal certificeres til DGNB Platin og samtidig opfylde kravene til LEED Platin.

En fremsynet arbejdsplads

Designet af det nye hovedkontor designes med afsæt i den nyeste viden om aktivitetsbaseret arbejde og konkrete inputs fra medarbejdere hos Grundfos. Ambitionen er at skabe et fremsynet og attraktivt arbejdsmiljø, som understøtter Grundfos’ visioner og udvikling på strategisk udvalgte punkter – bl.a. i forhold til at understøtte samarbejde, innovation, trivsel og øget arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78