Musholm

Udvidelsen af Musholm med en ny multihal og nye ferieboliger indfrier Muskelsvindfondens mangeårige drøm om at skabe et internationalt førende ferie- og sportscenter for mennesker med handicap. Kåret til verdens mest universelle byggeri af The International Association of Universal Design og fremhævet verden over som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur – fra den danske pavillon under OL i Rio de Janeiro til Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig – har udvidelsen styrket fortællingen om Muskelsvindfonden som en fremsynet handicaporganisation.
  
Det udvidede Musholm har vist, hvordan arkitektur ved at skabe plads til forskelle – i stedet for at udligne forskelle – kan højne livskvaliteten for mennesker med handicap. Med sin socialt innovative arkitektur har ferie- og sportscentret sat en ny dagsorden i en væsentlig samfundsdebat. Omtalt mere end 400 gange i danske medier alene det første år efter indvielsen har det sat fokus på, hvordan det er muligt at skabe bevægende bygninger og byrum, der beriger alle mennesker uanset handicap.
   
Det udvidede Musholm er samtidig et bevis på, hvordan arkitektur kan gøre en social forskel samtidig med at skabe økonomisk udvikling for en region. Med sin nye multihal og ferieboliger er Musholm blevet et sted for både familier og store sportsevents, og Visit-Vestsjælland forventer, at ferie- og sportscentret vil løfte den internationale turisme i regionen med 10 procent. Det svarer til en estimeret vækst i turismeomsætningen på 35 millioner kroner om året og betyder, at udvidelsen efter blot tre år vil have betalt sig selv tilbage.

3200 m2

udvidelse bestående af en multihal og 24 ferieboliger