Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Byens Hus

Hjertet i Ørestad Syd

Beliggenhed
København
Bygherre
By & Havn
Størrelse
11.400 kvm
Ejendomsudvikler
KPC
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2019
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Byens hus interioer

Byens Hus indfrier By & Havns vision om at samle Ørestad Syds fællesfunktioner i ét samlet hus, så nye muligheder opstår for aktiviteter og møder mellem mennesker i alle aldre.

Et moderne og mangfoldigt kulturhus

I tæt kontakt til Asger Jorn Plads og en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange bliver Byens Hus – i sammenhæng med en daginstitution og et boligbyggeri – hjertet i Ørestad Syd. Det bliver et hus, hvor nye muligheder opstår, når forskellige funktioner stables og sidestilles, samtidig med at de knyttes tæt til det offentlige byrum. Det hele med sigte på at skabe et sted, der foruden at fungere som beboerhus bliver et moderne og mangfoldigt kulturhus for hele bydelen.

Byens Hus AART Kbh web 01

En vertikal fortolkning af byens liv

Byens Hus vokser frem som en vertikal fortolkning af livet i byen. Et hus, der med sine mange terrasser og forskydninger i facaden fremstår varieret og levende – på alle niveauer fra nederst til øverst. Læg dertil tegl som det gennemgående facademateriale, hvilket er med til at skabe et udtryk, der harmonerer med stedet og tanken om et landskabeligt bearbejdet bygningsmassiv.

Byens hus fra Faelleden
Byens Hus bygger på en vision om at give mennesker i alle aldre rige muligheder for at dyrke forskellige fællesskaber og fritidsaktiviteter. Det er derfor tænkt og tegnet som et hus, hvor livet er attraktionsværdien, og hvor livet i huset tegner formen i tæt relation til omgivelserne.
Nanna Flintholm | Group partner hos AART

Vil du vide mere?

Nanna Flintholm
Group partner / Leder af AART+ / Arkitekt MAA
København
nfl@aart.dk
+45 41 96 35 42