Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vandkulturhuset

Et sundt samlingspunkt for hele København

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
København Kommune
Størrelse
8.300 kvm
Konkurrence
Projektforslag i prækvalificeret, international konkurrence i 2017
Status
Ikke realiseret
Arkitekt
AART (totalrådgiver)
Cubo
Landskabsarkitekt
GBH Landskabsarkitekter
Ingeniør
EKJ Rådgivende Ingeniører
Konsulent
Kunstgruppen AVPD
Mikkel Knowles Gjelstrup
Vandkulturhuset Kobenhavn AART 6

Vandkulturhuset er skabt som et nyt vartegn i København et vartegn, der spiller smukt sammen med ikoniske naboer som Operaen og Skuespilhuset og rummer potentialet til at blive et sundt samlingspunkt for både borgere og besøgende i den danske hovedstad.

'Skyen' som hovedmotiv

Dansk vandkultur er regnens rislen, det er havet med bølgebrus og skumsprøjt, og det er havneområder med liv og aktivitet. Vandhusets hovedmotiv bliver derfor 'Skyen', som svæver over en fuldt åben stueetage, hvor den slipper sin nedbør i vandrutsjebaner og skærmende vandgardiner over et bassinområde, som synes at flyde over og løbe helt ud i havet. Skyen bliver på den måde et rumdefinerende element, som højner de besøgendes oplevelse af at interagere med naturen og det danske vejr.

Vandkulturhuset Kobenhavn AART 7

Tid til ro og velvære

Inde i 'Skyen' findes et hav af plateauer med træningsfaciliteter, aktivitets- og eventområder samt rekreative arealer med plads til velvære, hvor besøgende kan finde ro i udsigten til den omgivende by. Andre steder hives det bagvedliggende gårdmiljø ind i bygningen med grønne områder og beplantning. Bygningen skaber på den måde en harmonisk relation mellem vand, fauna og by.

Vandkulturhuset Kobenhavn AART 1

Et folkeligt omdrejningspunkt

Udendørs inviterer de mange bassiner til sommer- og vinterbadning, mens et stort vandspejl reflekterer bygningen og fremhæver dens maritime tilhørsforhold. Arkitekturens evne til at ophæve skellet mellem inde og ude fremhæver på smuk vis årstiderns skiften. Dermed udleves potentialet for at inspirere et bredt publikum til at gøre brug af de mange muligheder, som Vandkulturhuset skaber, mens Papirøen indskrives som et folkeligt omdrejningspunkt for livet i København.

Vandkulturhuset Kobenhavn AART 2

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78