Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Musholm

Bevæger mennesker uanset handicap

Beliggenhed
Korsør, Danmark
Kunde
Muskelsvindfonden
Størrelse
3.200 kvm
Status
Opført i 2015
Konkurrence
Vinderforslag projektkonkurrence i 2013
Arkitekt
AART architects
Ingeniør
D&N
MOE
Landskabsarkitekt
BSAA UrbanLAB
Konsulenter
Keingart
Bexcom
Fotograf
Jens Linde, Kirstine Mengel, Ivan Svendsen, Submarine
AART musholm2 47

Udvidelsen af Musholm indfrier Muskelsvindfondens mangeårige drøm om at skabe et internationalt førende ferie- og sportscenter for mennesker med handicap. Kåret til verdens mest socialt inkluderende bygning og fremhævet verden over som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur har udvidelsen styrket fortællingen om Muskelsvindfonden som en fremsynet handicaporganisation.


Det her fantastiske sted viser jo med al tydelighed, at bygninger sagtens kan være smukke, når de skal være handicapvenlige. Man får jo virkelig lyst til at være her.
Mette Bock / Kulturminister
AART Musholm Webcase 05 AART Musholm Webcase 06 AART Musholm Webcase 15

Breder sig som ringe i vandet

Musholm ligger ved Storebælts smukke kystlinje og er anerkendt som verdens mest socialt inkluderende bygning. For at skabe et tidsvarende og fuldt til­gængeligt feriecenter tager udbygningen udgangspunkt i en enkel planløsning, hvor den nye multihal placeres i hjertet af feriecentret, mens de nye ferieboliger placeres i periferien af feriecentret. Ved at lade livet og aktiviteterne brede sig som ringe i vandet fra den nye multihal ud til de nye ferieboliger skaber planløsningen en robust ramme for feriecentret, hvor udsigten over bugten og landskabet udnyttes fuldt ud.

Hæderspriser

2017

IOC/IAKS Award 2017

Kåret til et af verdens bedste sportsbyggerier ved uddelingen af IOC/IAKS Awards i Køln.

2017

IPC/IAKS Distinction Award

Praised as one of the world’s most accessible sports facilities

2016

IAUD Award 2016

Kåret til verdens mest socialt inkluderende sted ved uddelingen af IAUD Awards i Japan.

2015

Slagelses Kommunes Bygningspræmiering 2015

Hædret for at forskønne det byggede miljø i Slagelse Kommune.

110 meter lang aktivitetsrampe

Multihallen er designet som et multifunktionelt kraftcenter, hvor en 110 meter lang aktivitetsrampe giver besøgende uanset handicap mulighed for at udfolde sig fysisk. En aktivitetsrampe, der med reposer og oplevelseszoner bringer de besøgende op til et plateau, hvor kørestolsbrugere blandt andet kan prøve kræfter med en klatrevæg eller verdens første svævebane for kørestolsbrugere. Aktivitetsrampen styrker på den måde fortællingen om Musholm som et sted, der bryder grænser og indbyder menne­sker uanset handicap til at lege, opleve og danne nye fællesskaber.

Her får børnene det liv, som de normalt ikke har.
Mor til barn med muskelsvind

Taler til sanserne

Udvidelsen af Musholm viderefører ikke alene feriecentrets arkitektoniske tone og kvalitet, men hæver barren for socialt bæredygtig arkitektur ved at give alle besøgende uanset handicap mulighed for attraktive ferieoplevelser. Udvidelsen sætter på den måde nye standarder for, hvordan tilgængelige løs­ninger kan integreres i arkitekturen, så den på én og samme tid taler til sanserne og motiverer til aktivitet og fællesskab.

AART Musholm Webcase 16 AART Musholm Webcase 14 AART Musholm Webcase 07

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78