Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Sletten

Fremmer et aktivt friluftsliv

Beliggenhed
Ry, Danmark
Bygherre
FDF
Størrelse
800 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2000
Status
Opført i 2003
Arkitekt
AART
Ingeniør
Korbæk & Partnere
Hæderspris
Nomineret til Mies van der Rohe Prisen
Sletten Ry AART 3

Sletten indfrier FDF's vision om at fremme et aktivt friluftsliv. Arkitektur og landskab smelter sammen i friluftscentret, hvor tagudhæng, vinduesfacader og materialer som træ og sten trækker naturen dybt ind i friluftscentret – alt sammen med fokus på at give rum for livet inde og ude, året rundt.

Trækker naturen dybt ind

Samspillet med de naturskønne omgivelser er allestedsnærværende i friluftscentret. Ud over tagudhængende, vinduesfacaderne og den gennemgående brug af naturmaterialer kommer det også til udtryk i den store pejs, der fungerer som det naturlige samlingspunkt i friluftscentrets store multisal. Trods sine nærmest monumentale, indre dimensioner lægger friluftscentret med sin placering op mod det skovklædte bakkedrag sig naturligt ind i landskabet, mens vinduesfacaderne giver panoramaudsigt over de naturskønne omgivelser.

Slettet AART HHM 12 web

Udfordrer omgivelserne

Friluftscentret indskriver sig ikke neutralt i omgivelserne. Det udfordrer også det midtjyske søhøjlandskab i kraft af sin på en og samme tid organiske og skarptskårne, geometriske profil i mørke nuancer. Tagets skrånende flade forstærker friluftscentrets forhold til omgivelserne, hvor skoven omkranser den grønne, skrånende slette, der med sit amfiteater og udstrakte naturareal indbyder til leg og læring for børn og unge.

Slettet AART HHM 5
Sletten AART skitser 1
Sletten AART skitser 2

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78