Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Stevnsbadet

Svømmehal og wellness i tæt forbindelse med naturen

Beliggenhed
Stevns, Danmark
Bygherre
Stevns Kommune
Størrelse
3.600 kvm
År
2012
Status
Realiseret
Entreprenør
MT Højgaard
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Alectia
Øvrige samarbejdspartnere
Teknologisk Institut
Fotograf
Tom Jersø
AART Webcase Stevnsbadet 03

I en af landets mest naturskønne egne er svømmehallen Stevnsbadet opført med arkitektonisk inspiration fra områdets mest kendte vartegn, Stevns Klint.

Ud af landskabet

Med ønsket om at skabe en harmonisk overgang mellem Store Heddinge og landskabet frem mod Stevns klint og havet rejser Stevnsbadets bygningskrop sig op fra landskabet og bliver afsluttet med en væg, der leder tankerne hen på den imponerende hvide klint, der strækker sig 17 kilometer langs Stevns. Et simpelt snit i tagfladen åbner bygningen mod landskabet og lader lyset strømme ind, så badegæsterne året rundt kan nyde det bølgede landskabs skiftende farver.

AART Webcase Stevnsbadet 04

Banesvømning, soppebassin og wellness

Bygningens lyse facade følger de besøgende indenfor, hvor også store glaspartier gør svømmehallen imødekommende og let at overskue. Udover bassiner til traditionel banesvømning byder den store, åbne hal på et mindre øvebassin samt et soppebassin til de mindste brugere. Herudover består Stevnsbadet af et wellnessområde med bl.a. dampbad, et 100 kvm varmtvandsbassin og en infrarød 55° sauna.

Opfylder internationale krav

Målene i svømmehallens største bassin, der er 25 meter langt med 6 baner og en 3- og 1-meters vippe, lever op til internationale krav og standarter, hvilket gør det muligt for Stevnsbadet at lægge hus til internationale konkurrencer.

Handicapvenligt og energirigtigt

Stevnsbadet er opført i lavenergiklasse 1, og der er gjort meget ud af at bruge materialer, der både er miljørigtige og passer ind i den omkringliggende natur. Både i forhold parkering og indgang til omklædning og svømmebassiner er Stevnsbadet opført med fokus på at gøre hallen handicapvenlig og let tilgængelig.

AART Webcase Stevnsbadet 08

Vil du vide mere?

Jakob Andersen
Partner / Regionsdirektør
Frederikssund, København, Roskilde
jan@aart.dk
+ 45 41 37 94 76