Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Voss Videregående Skole

Et lyst og levende læringslandskab

Beliggenhed
Voss, Norge
Bygherre
Hordaland Fylkeskommune
Størrelse
11.500 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence 2016
Status
Opført
Arkitekt
AART
Nordic
Landskabsarkitekt
Bjørbekk & Lindheim
Totalentreprenør
Hent
Ingeniør
Sweco
Norconsult
Hæderspris
International Architecture Award 2018
Voss Videregaende Skole Oslo AART 04 web

Mellem søer og fjelde i Fjord Norge ligger Voss Videregående Skole – en erhvervsfaglig skole med 400 elever fordelt på seks erhvervsfaglige linjer. Klædt i træ smelter den sammen med den norske natur og viderefører den lokale håndværkstradition med at bygge i træ.

Fællestorvet binder skolen sammen på tværs af fag og alderstrin

Indvendigt binder et indre fællestorv skolen sammen på tværs af fag og alderstrin, og fra fællestorvet fordeler de erhvervsfaglige linjer sig i en komposition af forskudte bygningslængder, hvor eksempelvis værksteder for smede- og industriteknik ligger i direkte forbindelse med læringsrum til teoretisk fordybelse. Skolen skaber på den måde synergi mellem fagene og giver eleverne en dybere forståelse for samspillet mellem teori og praksis.

Voss Videregaende Skole Oslo AART 05 web
Skolen er tenkt og tegnet slik at den utnytter utsikten og dagslyset til fulle. Med sine forskjøvne bygningsvolumer strekker den seg ut mot det vakre landskapet, samtidig som fellestorget trekker landskapet langt inn i skolen – som et lyst og levende læringslandskap som flyter tvers gjennom skolen på forskjellige nivåer.
Anders Strange / Partner hos AART

Naturen er et gennemgående tema i designet af skolen

For at stimulere elevernes evne og lyst til at lære henter skolen inspiration i de naturskønne omgivelser. Naturen er et gennemgående tema i designet af skolen, der også inde er klædt i træ, mens en stor vinduesfacade lader udsigten til søen og fjeldene strømme ind. En udsigt, som går igen i de mange rum til faglig praksis og fordybelse. Skolen er på den måde designet, så den udnytter udsigten og dagslyset fuldt ud.

Voss Videregaende Skole Oslo AART 21 web
Voss Videregaende Skole Oslo AART 27 web
Voss Videregaende Skole Oslo AART 19 web

Vil du vide mere?

Anders Strange
Stiftende partner / CCO / Arkitekt MAA
Aarhus
ast@aart.dk
+45 25 32 32 76