Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Viktoriaskolen

Moderne, pædagogiske rammer for et aktivt læringsmiljø

Beliggenhed
Skara , Sverige
Bygherre
Skara Kommune
Størrelse
9.400 kvm
Konkurrence
Vinderforslag projektkonkurrence i 2012
Status
Opført i 2017
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Schönherr
Viktoriaskolen AART web 01

Med udgangspunkt i Skaras stolte tradition som skoleby er Viktoriaskolen designet som et aktivt læringsmiljø med fokus på fællesskab, hvor skolens arkitektur og den omkransende park er integreret som læringsredskaber, der stimulerer elevernes lyst til at lære og møde hinanden på kryds og tværs.

Et åbent og inkluderende læringsmiljø

Som et symbol på fremtidens aktive læringsmiljø skaber Viktoriaskolen moderne, pædagogiske rammer, hvor elever og lærere mødes og inspireres til at interagere med hinanden og skolen på nye måder. I hjertet af skolen ligger atriummet. Her skabes der visuel kontakt på tværs af etager og klassetrin og knytter således skolens mange funktioner, lærere og elever i en fællesskabende enhed. Den imødekommende og transparente karakter kommer også til udtryk i det ydre, hvor skolen strækker sig ud mod det grønne parklandskab og skaber en tæt kontakt mellem inde og ude.

Viktoriaskolen AART web 07
Viktoriaskolen AART web 02
Det centrale fællestorv med forbindelse til alle niveauer
Viktoriaskolen AART web 13
Indkig til biblioteket fra det centrale fællestorv

Aktive og stimulerende omgivelser

En multifunktionel idrætshal er integreret som en naturlig del af skolens hverdag. Idrætshallen, der også er designet til at danne ramme om koncerter, teaterstykker og lignende er således placeret i åben forbindelse med skolens centrale fællestorv. Gennem skala, materialer og, ikke mindst, sin åbne arkitektur udstråler skolen en lethed og dynamik, som giver eleverne og lærerne et særligt tilhørsforhold til stedet og dets kvaliteter. Derudover fungerer de store, bredde trapper som sociale møbler, der både kan indbyde til uformelle møder i pauserne, men også til undervisningsbrug.

Viktoriaskolen AART web 15
Viktoriaskolen AART web 04
En multifunktionel idrætshal er integreret som en naturlig del af skolens hverdag
Viktoriaskolen AART web 06

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01