Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Skov- og naturinstitution

I pagt med naturen

Beliggenhed
Hornslet, Danmark
Størrelse
1.000 m2
Status
Opført i 2023
Kunde
Syddjurs Kommune
Arkitekt
AART
Ingeniør
Henry Berthelsen
Entreprenør
Vognsen & Co.
Naturinstitution terrasse

Skov- og naturinstitution er designet i pagt med naturen og i øjenhøjde med børnene – med det klare formål at styrke børnenes trivsel, understøtte deres udvikling og inspirere dem til at gå på opdagelse i og tage vare på naturen.

Fortolker gårdmotivet

Inspireret af de naturskønne omgivelser er naturinstitutionen designet, så den bevarer og forstærker de eksisterende landlige kvaliteter ved at fortolke det klassiske gårdmotiv, som for alle aldre er et let genkendeligt grundmotiv. Resultatet er en naturinstitution bestående af to klassiske længehuse med valmet sadeltag, der ligger forskudt af hinanden. Med et enkelt, nutidigt udtryk holdt i ærlige materialer forholder huset sig således respektfuldt til omgivelserne, samtidig med at det åbner sig op mod naturen i alle retninger, så naturen bliver en del af huset og omvendt.

Naturinstitution gavl
Orienteret mod syd skaber naturinstitutionen optimale rammer for udendørs leg og læring.
Bygningerne emmer af en fin fortolkning af skov- og naturinstitution. De har en flot karakterer af landlighed, og gårdmotivet er et flot hovedgreb.
Uddrag fra dommerbetænkning

Designet i børnehøjde

Naturinstitutionen er designet i børnehøjde. Det er børnenes behov, interesser og forudsætninger for optimal trivsel og velvære, der har drevet alle beslutninger om disponering, funktionalitet, æstetik og indretning. På den måde er der skabt et hus, hvor det er svært at fejle og let at lykkes. For huset er designet til at understøtte et lege- og læringsmiljø, der inviterer til en undersøgende, spørgende og inkluderende tilgang til børnenes personlige og sociale udvikling.

Som et centralt fællestorv forener Hjerterummet alle funktioner i naturinstitutionen.
Som et centralt fællestorv forener "Hjerterummet" alle funktioner i naturinstitutionen.

Vil du vide mere?

Torben Skovbjerg Larsen
Stiftende partner / CEO / Arkitekt MAA
Aarhus
tsl@aart.dk
+45 25 32 32 79