Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Jordbærmarken

Skov- og naturinstitution i pagt med naturen

Beliggenhed
Hornslet, Danmark
Størrelse
1.000 kvm
Status
Opført i 2023
Kunde
Syddjurs Kommune
Arkitekt
AART
Ingeniør
Henry Berthelsen
Entreprenør
Vognsen & Co.
AART Webcase Jordbaermarken 03

Skov- og naturinstitution er designet i pagt med naturen og i øjenhøjde med børnene – med det klare formål at styrke børnenes trivsel, understøtte deres udvikling og inspirere dem til at gå på opdagelse i og tage vare på naturen.

Fortolker gårdmotivet
Inspireret af de naturskønne omgivelser er naturinstitutionen designet, så den bevarer og forstærker de eksisterende landlige kvaliteter ved at fortolke det klassiske gårdmotiv, som for alle aldre er et let genkendeligt grundmotiv. Resultatet er en naturinstitution bestående af to klassiske længehuse med valmet sadeltag, der ligger forskudt af hinanden. Med et enkelt, nutidigt udtryk holdt i ærlige materialer forholder huset sig således respektfuldt til omgivelserne, samtidig med at det åbner sig op mod naturen i alle retninger, så naturen bliver en del af huset og omvendt.

AART Webcase Jordbaermarken 04 AART Webcase Jordbaermarken 05 AART Webcase Jordbaermarken 06
Bygningerne emmer af en fin fortolkning af skov- og naturinstitution. De har en flot karakterer af landlighed, og gårdmotivet er et flot hovedgreb.
Uddrag fra dommerbetænkning

Designet i børnehøjde

Naturinstitutionen er designet i børnehøjde. Det er børnenes behov, interesser og forudsætninger for optimal trivsel og velvære, der har drevet alle beslutninger om disponering, funktionalitet, æstetik og indretning. På den måde er der skabt et hus, hvor det er svært at fejle og let at lykkes. For huset er designet til at understøtte et lege- og læringsmiljø, der inviterer til en undersøgende, spørgende og inkluderende tilgang til børnenes personlige og sociale udvikling.

AART Webcase Jordbaermarken 10 AART Webcase Jordbaermarken 11 AART Webcase Jordbaermarken 12 AART Webcase Jordbaermarken 13

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78