Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Skolen på Duevej

Danmarks første DGNB-certificerede skole

Beliggenhed
Frederiksberg, Danmark
Bygherre
Frederiksberg Kommune
Størrelse
1.150 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i tilbudskonkurrence i 2015
Status
Opført i 2017
Arkitekt
AART
Nordic
Landskabsarkitekt
MASU Planning
Ingeniører
Orbicon
Hovedentreprenør
Elindco
Certificering
DGNB Guld
DGNB Diamant
Arkitekturpris
Frederiksberg Kommunes Bygningspræmiering
AART Webcase skolen pa duevej 03

Skolen på Duevej er som den første skole i Danmark blevet certificeret, ikke alene DGNB-Guld, men også DGNB Diamant - en standard der hædrer arkitektonisk æstetik og kvalitet. Udvidelsen af skolen indfrier dermed Frederiksberg Kommunes vision om at skabe en skole, der er et aktiv for både elever og lokalsamfund.

Sætter nye standarder for dansk skolebyggeri

Udvidelsen af Skolen på Duevej er designet ud fra en bæredygtig helhedstankegang, hvor skolens sociale kvaliteter er vægtet højt. Målet med arkitekturen har været at skabe inspirerende rammer, som understøtter elevernes evne til at lære, samt at efterleve en række bæredygtige principper, så skolen sætter nye standarder for dansk skolebyggeri.

AART Webcase skolen pa duevej 04 AART Webcase skolen pa duevej 07

Motiverer til leg og bevægelse

Skolegården er skabt som én stor legeplads med forskellige aktivitetszoner, der motiverer både eleverne og kvarterets børn til leg og bevægelse. Hermed er føjet nye funktioner og oplevelser til skolen, så der skabes et tæt samspil med det lokale forenings- og fritidsliv. I forlængelse heraf hviler den nye tilbygning på en nedgravet stueetage med store panoramavinduer, som løfter hele bygningen og giver udsyn igennem multisalen til den livlige skolegård.

Let og luftig træfacade

Åbenheden går igen i den perforererede træfacade, som gør tilbygningen let og luftig. Træet er bearbejdet og udformet, så de tværgående linjer fra hovedbygningen føres igennem og skaber en rød tråd igennem hele byggeriet. Som materiale udvikler træet en smuk patina, der matcher områdets øvrige bygninger, så skolen over tid vil opleves som en naturlig forlængelse af det lokale miljø.

Bygger på bæredygtige principper

Sidst, men ikke mindst, bygger tilbygningen på en række bæredygtige principper, der hæver barren for dansk skolebyggeri. I udformningen af skolegården er der integreret regnvandsløsninger til lokal afledning af regnvand, mens selve bygningen er tilført naturlig ventilation, velisoleret klimaskærm med mere. Skolen markerer sig på den måde som en pionér inden for sund og aktiv læring.

AART Webcase skolen pa duevej 06

Vil du vide mere?

Mads Nygaard
Group partner / Arkitekt MAA
Aarhus
mny@aart.dk
+45 26 79 84 86