Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Ski Stationsby

Et knudepunkt for liv og kollektiv trafik

Beliggenhed
Ski, Norge
Bygherre
Bane NOR Eiendom
Størrelse
24.000 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i arkitektkonkurrence i 2020
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskab
SLA
Fugleperspektiv low

Visionen med Ski Stationsby er at udvikle en blandet bydel med boliger, butikker, kontorer og konferencehotel i tæt kontakt med den kollektive trafik – heriblandt den nye Follobanen med højhastighedstog mellem Ski og Oslo. Vi står for at udvikle den østlige del af området med kontorer og et 13 etagers konferencehotel som et nyt vartegn for byen.

Bliver et oplagt alternativ til Oslo

En bymæssig udvikling af Ski – og lignende byer nær Oslo – er et vigtigt greb for at aflaste tilflytningen til den norske hovedstad. For når Follobanen indvies i 2022, og rejsetiden til Oslo bliver blot 11 minutter, bliver Ski et oplagt alternativ for mange tilflyttere. Det fordrer dog en høj udnyttelse og bymæssig udvikling af området omkring Ski station – og det med øje for både gående, cyklende og kollektivt rejsende, som hver især stiller særlige krav til, hvordan man skaber en attraktiv bydel.

123 SKI nordvest low
Vores bud på den vestlige del af stationsområdet, som LPO Arkitekter står for at udvikle.

Vi står for at udvikle den østlige del af området med kontorer og et 13 etagers konferencehotel.

Bliver et vartegn for Ski

Som en smal, sammenhængende og stramt komponeret bygningskrop vil en ny bygning rejse sig øst for jernbanen – mellem Ski station og Ski storcenter. Bygningen vil rumme kontorer, konferencefaciliteter og et hotel, der med sine 13 etager bliver byens højeste punkt og nye vartegn. Arkitektonisk er bygningen afstemt stedet med referencer til den eksisterende bystruktur omkring jernbanen, og med sine varierende bygningshøjder og rytmiske komposition af store vinduespartier føjer arkitekturen liv og dynamik til området. En arkitektonisk kvalitet, som også kommer til udtryk i de grønne tagterrasser med udsigt til alle verdenshjørner.

Hotellet ved østsiden af stationen bliver Skis nye fyrtårn
Med sine 13 etager bliver hotellet det højeste punkt i Ski – og dermed byens nye vartegn.

Er led i en større udvikling

Udviklingen af området øst for jernbanen med kontorer og konferencehotel er led i udviklingen af det 120.000 kvadratmeter stationsområde. Formålet er at fortætte byen med gode opholdsarealer og blandede bygningstypologier, så der skabes et trygt og tilgængeligt stationsområde i centrum af Ski. Et stationsområde, der bliver attraktivt for både rejsende, pendlere og lokale borgere – og som på den måde bidrager til at løfte det lokale erhvervsliv. Ski Stationsby er derfor tænkt og tegnet, ikke alene som et trafikalt knudepunkt, men som et knudepunkt for liv og handel i tæt kontakt med den omgivende by.

123 SKI sorvest Low
Vores bud på den vestlige del af stationsområdet, som LPO Arkitekter står for at udvikle.

Kontorerne og konferencehotellet bliver designet til at opfylde kravene til BREEAM Excellent.

Vil du vide mere?

Susanne Joys
Partner / Daglig Leder Norge / Arkitekt MNAL
Oslo
sujo@aart.no
+47 91 71 58 06