Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Kungälv Sygehus

Et fremtidssikret sygehus med patienten i centrum

Beliggenhed
Kungälv, Sverige
Bygherre
Kungälv Sjukhus
Västra Götalandsregionen
Størrelse
30.000 kvm
Status
Under udvikling
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2013
Arkitekt
AART
Sweco
Ingeniør
Sweco Systems
Kungalv sygehus AART 06 web

Visionen bag projektet er at videreføre sygehusets eksisterende kvaliteter og samtidig skabe et nyt og fremtidssikret sygehus, hvor patienten er i centrum. Samspillet mellem privathed og socialt samvær vægtes derfor højt, ligesom der skabes et fint samspil med det eksisterende sygehus, så sygehusets karakter og relation til de naturskønne omgivelser bevares og videreudvikles.

Etablering af ny forbindelsesbygning

Parallelt med sygehusets eksisterende forbindelsesbygning etableres en ny forbindelsesbygning, der tilvejebringer et effektivt flow og god wayfinding for både personale, patienter og pårørende. Den nye forbindelsesbygning er endvidere udformet, så den imødekommer patienters og pårørendes behov for såvel privathed som socialt samvær.

Kungalv sygehus AART 08 web

De grønne gårdrum giver rige muligheder for aktiviterer

Samspillet mellem privathed og socialt samvær er generelt vægtet højt i projektet, der tilbyder patienter og pårørende forskellige grader af socialt samvær – fra enkeltsengestuer og afskærmede nicher til åbne gangforløb og fælles spisestuer. Dertil kommer, at projektet skaber mulighed for en bred vifte af aktiviteter i de grønne gårdrum og den nye foyer, hvor det blandt andet er muligt at arrangere udstillinger eller andre begivenheder.

Kungalv sygehus AART 07 web
Sengestuebygningernes varierende højde og længde skaber et overbevisende samspil med det eksisterende sygehus. Det er arkitektur, der signalerer omsorg.
Uddrag fra dommerbetænkning / Västra Götalandsregionen
Kungalv sygehus AART 09 web

Tryg og imødekommende ankomstsituation

Den nye hovedindgang bidrager til at styrke sygehusets karakter og skabe en tryg og imødekommende ankomstsituation. Hovedindgangens åbenhed og materialevalg skaber samtidig sammenhæng mellem ankomsten, forbindelsesbygningen og de nye sengestuebygninger, hvis vinklede gruppering styrker sygehusets relation til stedet og patienternes udsyn og adgang til de naturskønne omgivelser. Det kommer blandt andet til udtryk i facaderne, hvor perforerede stålplader med en varierende gitterstruktur skaber forskellige grader af transparens og et varierende dagslysindfald i løbet af dagen.

Kungalv sygehus AART 04 web

Vil du vide mere?

  • Isak Birgersson
    Associeret / Arkitekt MAA
    København
    ibi@aart.dk
    +45 41 96 35 19