Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

DNV-Gødstrup

Et af Danmarks nye supersygehuse

Beliggenhed
Gødstrup, Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
Størrelse
125.000 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2011
Status
Opført i 2022
Konsortium
CuraVita bestående
Arkitekt
AART
Arkitema
NORDIC
NSW Arkitekter
Ingeniør
Grontmij
Sweco
MOE
Konsulent
Hospitalitet
Arup
Gy DSTRUP HOSPITAL 20220624 TH 0044

Visionen med DNV-Gødstrup nær Herning er at skabe et moderne hospital, der tilbyder terapeutisk og operationel effektivitet i den absolutte elite og på samme tid fremstår trygt og imødekommende for både patienterne, pårørende og personale.

Skaber synergi på tværs af arbejdsgange

For at sikre effektive arbejdsgange skaber projektet tæt kontakt mellem alle afdelinger og faglige specialer. Patienten har således kort vej til blandt andet billeddiagnostik og ambulant behandling, men generelt er det meningen, at specialisten kommer til patienten i stedet for omvendt. Ved at koncentrere transportvejene skabes et sygehus, hvor patienten er i centrum, og hvor nærheden til specialerne er med til at sikre en hurtig og præcis diagnose.

Fremmer patienternes helbredelse

Forskning viser, at en tæt kontakt til naturen er med til at fremme patienternes helbredelse og personalets trivsel. I projektet er der derfor lagt vægt på at styrke kontakten til det vestjyske hedelandskab, der danner inspiration for forslagets egenart og sanselighed med en brug af materialer, der leder tankerne væk fra det traditionelt kliniske sygehus og i retning af en tryg og hjemlig atmosfære. Kontakten til den store jyske horisont har resulteret i et klart arkitektonisk koncept.

AART Webcase DNV Godstrup 16

Bygger på en landskabelig base

Som en naturlig forlængelse af landskabets horisontale linjer er vinderforslaget forankret i en udstrakt base, som indeholder ambulatorier, billeddiagnostik, operationsafsnit og kontorer, mens sengeafdelingerne er placeret ovenpå basen som lette horisontale skiver, der i højere grad henvender sig til den blå himmel over Herning.

AART Webcase DNV Godstrup 15 AART Webcase DNV Godstrup 17 AART Webcase DNV Godstrup 18

Vil du vide mere?

Nanna Flintholm
Group partner / Leder af AART+ / Arkitekt MAA
København
nfl@aart.dk
+45 41 96 35 42