Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

DNV-Gødstrup

Et af Danmarks nye supersygehuse

Beliggenhed
Gødstrup, Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
Størrelse
125.000 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2011
Status
Under udvikling
Konsortium
CuraVita bestående
Arkitekt
AART
Arkitema
NSW Arkitekter
Ingeniør
Grontmij
MOE
Konsulent
Hospitalitet
Arup
DNV Goedstrup Kontraframe 02 H

Visionen med DNV-Gødstrup nær Herning er at skabe et moderne hospital, der tilbyder terapeutisk og operationel effektivitet i den absolutte elite og på samme tid fremstår trygt og imødekommende for både patienterne, pårørende og personale.

Skaber synergi på tværs af arbejdsgange

For at sikre effektive arbejdsgange skaber projektet tæt kontakt mellem alle afdelinger og faglige specialer. Patienten har således kort vej til blandt andet billeddiagnostik og ambulant behandling, men generelt er det meningen, at specialisten kommer til patienten i stedet for omvendt. Ved at koncentrere transportvejene skabes et sygehus, hvor patienten er i centrum, og hvor nærheden til specialerne er med til at sikre en hurtig og præcis diagnose.

DNV Goedstrup Kontraframe 15 H

Fremmer patienternes helbredelse

Forskning viser, at en tæt kontakt til naturen er med til at fremme patienternes helbredelse og personalets trivsel. I projektet er der derfor lagt vægt på at styrke kontakten til det vestjyske hedelandskab, der danner inspiration for forslagets egenart og sanselighed med en brug af materialer, der leder tankerne væk fra det traditionelt kliniske sygehus og i retning af en tryg og hjemlig atmosfære. Kontakten til den store jyske horisont har resulteret i et klart arkitektonisk koncept.

DNV Goedstrup Kontraframe 09 H

Bygger på en landskabelig base

Som en naturlig forlængelse af landskabets horisontale linjer er vinderforslaget forankret i en udstrakt base, som indeholder ambulatorier, billeddiagnostik, operationsafsnit og kontorer, mens sengeafdelingerne er placeret ovenpå basen som lette horisontale skiver, der i højere grad henvender sig til den blå himmel over Herning.

DNV Goedstrup Kontraframe 06 H

Vil du vide mere?

Karsten Sinning
Partner / Teamleder / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04